بایدن: دیوان لاهه را به رسمیت نمیشناسیم
رئیس جمهور آمریکا در دهن کجی آشکار به نهادهای بینالمللی و در حمایت از جنایات مستمر رژیم صهیونیستی و شخص نتانیاهو به عنوان جنایتکاری که همچنان بر کشتار و ویرانی در نوار غزه اصرار میورزد، گفت ما دیوان کیفری بینالمللی را به رسمیت نمیشناسیم.
به گزارش گروه بین الملل خبرگزاری تسنیم، جوبایدن رئیس جمهور آمریکا طی مصاحبه با مجله تایم با اشاره به دادخواست دیوان کیفری بینالمللی مبنی بر بازداشت نخست وزیر و وزیر جنگ اسرائیل تصریح کرد: «دیوان کیفری بینالمللی چیزی است که ما آن را به رسمیت نمیشناسیم. اما یک موضوع مشخص است و آن مردم غزه و فلسطینی هایی هستند که به دلیل کمبود غذا، آب و دارو بسیار رنج میبرند.»
بایدن بار دیگر با حمایت از اسرائیل در جنگ غزه ادعا کرد: «مردم بیگناه زیادی کشته شدهاند اما بسیاری از این مسائل به اسرائیلیها مربوط نیست و اقدامات حماس در اسرائیل را نیز شامل میشود. حماس در حال ارعاب مردم است و من بعد از حمله آنها علیه اسرائیل این را نیز گفتم.»
رئیسجمهور آمریکا در پاسخ به این سوال که چه اقدامی علیه نتانیاهو به دلیل عبور از خطوط قرمز ایالات متحده آمریکا در رفح اتخاد میکند، گفت: «من در این زمینه صحبت نخواهم کرد زیرا شما آن را گزارش خواهید کرد. من در حال مذاکره با اسرائیلیها هستم. اگر به شما بگویم، شما آن را یادداشت خواهید کرد. اکنون زمان نوشتن و گزارش آن نیست. البته من از حمله روز یکشنبه با بیبی (نتانیاهو) گفتوگو نکردهام.»
بایدن درباره اسرای آمریکایی در غزه نیز گفت: «من با خانواده آنها دیدار کردم اما مدرک نهایی نداریم تا معلوم شود کدام یک از آنها زنده هستند یا نیستند. من خواستار آتشبس شدهام و باید برای دورهای آتشبس برقرار شود تا گروگانها را خارج کنیم. این دلیل اصلی ما برای تلاشهایمان است. اسرائیلیها هم عمیقا خواستار آتشبس هستند تا گروگانها را به منزل بازگردانند.»
رئیس جمهور آمریکا همچنان حماس را در عدم رسیدن به توافق آتشبس مقصر دانست و بدون اشاره به کارشکنی ها و مخالفت های اسرائیل گفت: «حماس همین فردا میتواند به جنگ خاتمه دهد. آخرین پیشنهادی که اسرائیل داده بود، بسیار سخاوتمندانه بود و بیبی برای گروگانها تحت فشار زیادی قرار دارد.»
بایدن در پاسخ به این سوال که آیا نتانیاهو برای تداوم منافع و حیات سیاسی خود، جنگ غزه را طولانیتر کرده است؟ گفت: «دلایل زیادی برای آن وجود دارد و من در این خصوص نظر نخواهم داد. مخالفت اصلی من با نتانیاهو وقایع مربوط به بعد از هفتم اکتبر است. ما به راهحل دو کشور نیازمند هستیم.»
رئیسجمهور آمریکا درباره جنگ روسیه و اوکراین نیز در پاسخ به اینکه آیا پیشنهاد روسیه برای پایان جنگ، بهترین گزینه است، مدعی شد: «خیر، بهترین نیست. اول از اینکه ارتش روسیه متزلزل شده است. دوم اینکه ناتو بطور قابل توجهی قویتر از زمانی شده که من ریاستجمهوری را آغاز کردم. با همه اینها به نظرم ناتو قویترین ائتلاف در تاریخ جهان است. علاوه بر اینها، نباید فراموش کنیم که موفقیت روسیه در میدان نبرد چه پیامدهایی به دنبال خواهد داشت.»
بایدن درباره صلح مدنظر آمریکا در اوکراین گفت: «صلح باید اینگونه باشد و اطمینان حاصل شود که روسیه هرگز اوکراین را اشغال نمیکند. عضویت اوکراین در روند صلح مطرح نیست، فقط این مساله مهم است. اگر اجازه دهیم اوکراین از دست برود، شاهد سقوط لهستان و دیگر کشورهای هم مرز با روسیه خواهیم بود.»
اظهارات بایدن در حالی است «ینس استولتنبرگ» دبیرکل ناتو به برتری روسیه اذعان کرده و معتقد است که نباید قدرت مسکو را دست کم گرفت.
رئیس جمهور آمریکا تاکید کرد: «ناتو به سمت جنگ با روسیه پیش نمیرود» و اقدامات لازم را برای اوکراین «ضروری» دانست.
رئیسجمهور آمریکا درباره تایوان نیز گفت: «به شی جینپینگ (رئیسجمهور چین) بارها بصراحت اعلام کردهام که ما به دنبال استقلال تایوان نیستیم اما به ارسال تجهیزات به این جزیره ادامه میدهیم و با متحدان خود در منطقه در تماس هستیم. البته استفاده از نیروهای آمریکایی در تایوان را رد نمیکنیم و تفاوتی وجود دارد میان استقرار نیروها در زمین، هوا و دریا.»
او در پاسخ به این سوال که آیا آمریکا از پایگاههایی در فیلیپین یا ژاپن این موضوع را هدایت و مدیریت خواهد کرد، گفت: «نمیتوانم وارد این موضوع شوم.»
بایدن درباره موضوع هستهای ایران و کره شمالی نیز ادعا کرد: «برنامه و سیاست ایالات متحده این نیست که با ایران و کره شمالی هستهای و یا نزدیک به هستهای کنار بیاید. البته شرایط خطرناکتر نمیشود زیرا به همان اندازهای که قبلا خطرناک بوده، است.»
رئیس جمهور فعلی آمریکا درباره انتخابات 5 نوامبر فت: «اگر پیروز شوم، آنچه را که در دوره اول آغاز کردهام، به پایان میرسانم. ما باید نسبت به آینده ناتو و اروپا به لحاظ سیاسی و اقتصادی اقداماتی انجام دهیم.»
بایدن اضافه کرد: «علاوه بر این، تمرکزم بر آنچه اکنون جهان جنوب نامیده میشود، خواهد بود. یک میلیارد نفر در آفریقا طی سالهای آتی خواهند بود. ما باید برای تغییر به سمت مثبت یک محرک باشیم.»
انتهای پیام/