آمریکا نمایندگان پارلمان گرجستان را تحریم کرد
سخنگوی وزارت امور خارجه آمریکا اعلام کرد که دولت ایالات متحده به دلیل تصویب قانون "شفافیت نفوذ خارجی"، دهها شهروند گرجستانی را تحریم روادیدی کرده و آماده گسترش محدودیتها در این رابطه است.
به گزارش گروه بین الملل خبرگزاری تسنیم به نقل از خبرگزاری «اینترفکس»، متیو میلر، سخنگوی وزارت امور خارجه آمریکا شب گذشته، پنجشنبه در یک نشست خبری اعلام کرد که ایالات متحده تحریمهای روادیدی را علیه ده ها شهروند گرجستان اعمال کرده و آماده است این محدودیت را گسترش دهد. به گفته او، این محدودیتها به دلیل تصویب قانون عوامل خارجی ("شفافیت نفوذ خارجی") در این کشور اعمال شده است.
میلر افزود: «امروز ما در حال انجام اقداماتی برای اعمال محدودیتهای روادیدی برای دهها شهروند گرجستانی هستیم. اولین بسته از محدودیتها برای اعضای حزب "رویای گرجستان" در پارلمان، افسران مجری قانون و برخی دیگر از شخصتیهای این کشور اعمال میشود.»
این دیپلمات ادامه داد، واشنگتن قصد ندارد این افراد را از تحریمها مطلع کند و اسامی آنها منتشر شود، ولی از ورود آنها به ایالات متحده ممانعت خواهد شد.
مقام گرجستانی: اعمال تحریم علیه مقامات تفلیس اشتباه است
تیا تسولوکیانی، معاون نخست وزیر و وزیر فرهنگ و ورزش گرجستان شب گذشته در یک گفتگوی تلویزیونی، ابراز عقیده کرد که تصمیم آمریکا برای اعمال تحریمهایی علیه مقامات این کشور اقدامی اشتباه است.
او گفت: «متأسفانه این تصمیم اشتباهی است که ایالات متحده در رابطه با شریک استراتژیک خود مرتکب میشود. ظاهراً این سیاست مستقل دولت ماست که مشکلی برای آمریکا شده و به همین دلیل تلاش میشود شکافی بین دولت و مردم گرجستان ایجاد و عمیقتر شود.»
او افزود: گرجستان هرگز از روابط استراتژیکی خود با ایالات متحده کناره گیری نکرده، ولی سعی دارد سیاست مستقلی را اجرا کند. به گفته وی، مردم گرجستان تاریخ هزار ساله دارند و رمزی دارند که با آن تشخیص می دهند که «کجا حقیقت و کجا دروغ» قرار دارد. در همین حال، تسولوکیانی ابراز امیدواری کرد که روابط گرجستان و ایالات متحده قطعا در آینده عادی شود.
در 14 مه، پارلمان گرجستان قانون مربوط به عوامل خارجی ( قانون"شفافیت نفوذ خارجی") را تصویب کرد. سالومه زورابیشویلی، رئیس جمهور این کشور آن را وتو کرد، ولی نمایندگان پارلمان با اکثریت آرا بر آن غلبه کردند. این قانون از تاریخ سوم ژوئن اجرایی شد.
پس از آن، واشنگتن تهدید کرد که محدودیتهای روادیدی علیه گرجستان اعمال کرده و در همکاریهای دوجانبه بازنگری خواهد کرد. جوزپ بورل، رئیس دیپلماسی اتحادیه اروپا نیز به نوبه خود هشدار داد که تصویب این قانون بر روند همگرایی اروپایی گرجستان تأثیر منفی خواهد گذاشت.
چند روز قبل روزنامه "فایننشال تایمز" به نقل از منابع خبری خود گزارش داد که درخواست گرجستان برای توسعه روابط با اتحادیه اروپا ممکن است متعاقباً مسدود شود.
انتهای پیام/