تشکلهای خیریه نشان نیکوکاری دریافت میکنند
جشنواره ملی اعطای نشان نیکوکاری ویژه تشکلهای خیریه برگزار میشود.
به گزارش خبرنگار فرهنگی خبرگزاری تسنیم نشست خبری نخستین جشنواره ملی اعطای نشان نیکوکاری ویژه تشکلهای خیریه با حضور حجتالاسلام و المسلمین شرفخانی، رئیس مرکز امور خیریه و دبیر جشنواره؛ ولیئی، معاون مشارکتهای اجتماعی سازمان امور اجتماعی و دبیر شورای سیاستگذاری جشنواره و محمدمهدی جعفری، مسئول دبیرخانه علمی و ارزیابی جشنواره، برگزار شد.
رئیس مرکز امور خیریه و دبیر جشنواره اعطای نشان نیکوکاری در این نشست طی سخنانی، راهاندازی چنین جشنوارهای را همافزایی بین نهاد حاکمیتی و مجامع ملی دانست.
او تصریح کرد: شورای سیاستگذاری متشکل از نهادهای حاکمیتی در رابطه با تشکلهای مردمی خیریه و همچنین نهادهای مردمی فعال در توسعه زیستبوم خیریه است.
جشنوارهای در سطح استانی و ملی
شرفخانی با بیان اینکه مخاطب ما تخصصی است و با افرادی که ساختار تشکیلاتی ندارند و مجوز ندارند مواجه نیستیم، اظهار داشت: با توجه به آسیبشناسی که در کل کشور در حوزه کارهای خیریه انجام شد یکی از آسیبها فقدان مدیریت حرفهای بود.
او آسیب دیگر در حوزه کارهای خیریه را عدم اثرگذاری عنوان کرد و گفت: گاهی شفافیت حرف اول را میزند و در برخی از مؤسسات اعتبار و سرمایه اجتماعی کاهش پیدا کرده اما در برخی از مؤسسات در ساختار تخصصی فعالیت دقیقی انجام میشود.
دبیر اولین جشنواره اعطای نشان نیکوکاری تصریح کرد: لازم بود بخشی از تشکلها به سمتی بروند که عملیات کار حرفهای و تخصصی انجام شود. دو دبیرخانه مرکزی و اجرایی برای این کار در نظر گرفته شد و کار ارزیابی و داوری را تشکلها انجام خواهند داد.
شرفخانی با اشاره به اینکه مجوزهای شهرستانی و استانی به صورت جداگانه بررسی خواهند شد، خاطرنشان کرد: جوایز و مرحله نهایی در استانها و سپس به صورت ملی در تهران برگزار خواهد شد.
معرفی الگوها و فرهنگسازی فعالیتهای خیریه
در ادامه این نشست محسن ولیئی، معاون مشارکتهای اجتماعی سازمان امور اجتماعی، با بیان اینکه یکی از مهمترین مؤلفههای حکومت مردمی افزایش مشارکتهای مردمی است، اظهار داشت: به همین دلیل تعدادی از سازمانهای دولتی در عرصه صدور مجوز برای تشکلهای مردمی در حوزه کارهای خیر کمک میکنند.
او به فعالیت چهار نهاد حکومتی در صدور پروانه در امور خیریه اشاره کرد و گفت: وزارت کشور، وزارت ورزش و جوانان، نیروی انتظامی و سازمان بهزیستی در این حوزه فعال هستند و همچنین قریب به 73 هزار مرکز با عنوان تشکلهای مردمی و گروههای جهادی در حوزه فعالیت خیریه مشغول به کار هستند.
معاون مشارکتهای اجتماعی سازمان امور اجتماعی از فعالیت 14 شبکه در ذیل وزارت کشور به منظور ساماندهی مؤسسات خیریه و نیکوکاری خبر داد و گفت: در خال حاضر نظام ارزیابی منسجمی از فعالان حوزه خیریه وجود ندارد و این فقدان در تمامی عرصهها به عنوان یک اشکال در نظام تشکلها وجود دارد.
ولیئی با بیان اینکه تشکلها میتوانند نسبت به خوداظهاری اقدام کنند، گفت: در آیینی که به همین مناسبت در مهرماه برگزار خواهد شد تشکلهای برتر مورد تقدیر قرار خواهند گرفت.
او در خصوص هدف از برگزاری جشنواره اعطای نشان نیکوکاری اظهار داشت: معرفی الگوها و فرهنگسازی برای کار خیر در جامعه هدف اصلی این جشنواره است.
تلاش برای شناسایی تشکلهای خیریه تخصصی
محمدمهدی جعفری، مسئول دبیرخانه علمی و ارزیابی جشنواره، سخنران دیگر این نشست بود که در خصوص سه محور اصلی جشنواره اظهار داشت: طرحهای حمایتی و خدماتی، عمرانی و آبادانی و همچنین توسعه زیستبوم احسان و نیکوکاری محورهای اصلی جشنواره هستند.
جعفری با بیان اینکه جشنواره ملی نشان نیکوکاری یک نهاد عامالمنفعه و غیر دولتی است، خاطرنشان کرد: این جشنواره درصدد شناسایی و اعطای نشان به تشکلهایی است که فعالیتهای حرفهای در زمینه ارائه خدمات خیر و عامالمنفعه انجام میدهند.
او تصریح کرد: سازمان اوقاف و امور خیریه، سازمان امور اجتماعی کشور، سازمان بهزیستی کشور، وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی، معاونت اجتماعی فراجا، بنیاد تعالی اجتماعی زندگی، مرکز خیر ماندگار، شبکه ملی خیریههای حامی ایتام و شبکه ملی مؤسسات نیکوکاری و خیریه از برگزارکنندگان این جشنواره هستند.
انتهای پیام/