رهایی:اخلاق‌مداری باید سرلوحه همه کنش‌های سیاسی کشور باشد

رهایی:اخلاق‌مداری باید سرلوحه همه کنش‌های سیاسی کشور باشد

رئیس دانشگاه امیرکبیر گفت: در این برهه حساس، حتما وظایف ویژه‌ای بر دوش نخبگان و رسانه‌هاست و باید به نحو درست، واضح و البته زودهنگام شاخصه‌های رئیس‌جمهور مطلوب برای مردم تشریح شود.

علیرضا رهایی رئیس دانشگاه امیرکبیر در گفتگو با خبرنگار دانشگاه خبرگزاری تسنیم، در خصوص انتخابات پیش رو و وجه تمایز آن با انتخابات قبلی گفت: طبعا در کشور ما یک نظام مردم‌سالار حاکم است و انتخابات و مشارکت مستقیم مردم همواره از اهمیت و حساسیت بالایی برخوردار بوده؛ اما در شرایط حاضر این انتخابات از چند جهت حائز ویژگی‌های خاص است. 

خدمات دولت انقلابی کشور را روی ریل درست قرار داده بود

وی ادامه داد: نخست حادثه شهادت رئیس‌جمهور محبوب و مردمی آیت‌الله رئیسی که هم نوعی از بهت و غافلگیری را به دنبال داشته و هم از دست رفتن شخصیت ممتازی نظیر ایشان یک خسارت بزرگ برای کشور است و قاعدتا هرچه پیشتر برویم ابعاد بیشتری از این خسارت زیان‌بار برای ما آشکار خواهد شد. وجه دوم، خدمات دولت انقلابی است که کشور را روی ریل درست خود قرار داده بود و الان این نگرانی وجود دارد که با تعویض دولت برخی از این خدمات و دستاوردها به صورت نیمه‌کاره رها شود. 

نخبگان شاخصه‌های رئیس جمهور مطلوب را برای مردم تشریح کنند

رئیس دانشگاه امیرکبیر خاطرنشان کرد: در این برهه حساس، حتما وظایف ویژه‌ای بر دوش نخبگان و رسانه‌هاست. اولویت اول در شرایط حاضر مسئله تبیین شرایط کشور، خدمات انجام شده و پیش‌بینی آینده این مسیر است. به هرحال باید به نحو درست، واضح و البته زودهنگام شاخصه‌های رئیس‌جمهور مطلوب برای مردم تشریح شود. 

وی با تاکید براینکه باید خط شهید رئیسی به عنوان الهام‌بخش فضای سیاسی کشور در انتخاب احسن، مدام مورد تأکید قرار گیرد گفت: این کار باید انجام شود تا خدایی ناخواسته عده‌ای با سوءنیت و اهداف منفعت‌طلبانه، صحنه خدمت‌رسانی و اجرایی کشور را دوباره به سمت عافیت‌طلبی، یکجانشینی، تجمل و وادادگی سوق دهند. 

رهایی در ادامه افزود: باید دقت شود در زمینه‌های تحلیلی تبیینی دانشگاهیان و اساتید نقش ویژه‌ای دارند. پس مناسب است هم مجموعه وزارت علوم، دستگاه‌های اجرایی مرتبط و تک‌تک دانشگاه‌ها برای حضور تبلیغی ترویجی اصحاب علم اقدامات و برنامه‌های ویژه‌ای را در دستور کار قرار دهند. 

مساله اخلاق‌مداری باید سرلوحه همه کنش‌های سیاسی کشور باشد

رئیس دانشگاه امیرکبیر یکی از دغدغه‌های جدی در انتخابات پیش رو را مسئله «اخلاق‌مداری» دانست و تصریح کرد: فکر می‌کنید مسئله اخلاق تا چه اندازه باید در این انتخابات مورد توجه قرار گیرد؟ باید بپذیریم که مناسبات قدرت و سیاست در جمهوری اسلامی ایران با کشورهای غربی تفاوت‌های اساسی دارد. یکی از مهم‌ترین تفاوت‌ها آن است که ما در نظام سیاسی به دنبال بندگی خداوند با نگاه توحیدی و خدمت به مردم هستیم. 

وی اظهار داشت: بنابراین این عرصه، میدان قدرت‌طلبی و رقابت‌های شیطانی نیست، بلکه این حضور جنسی از معنویت و عبادت دارد. خوب با این نگاه مسئله اخلاق و عقلانیت معنوی باید سرلوحه همه کنش‌های سیاسی کشور باشد. 

رهایی گفت: به صورت طبیعی در عرصه رقابت‌های سیاسی و به خاطر مسئله رأی‌آوری ممکن است حق‌هایی لگدمال شده و یا منفعت‌هایی بر عدالت‌ها غلبه کند. اینجاست که هم نامزدها و ستادها و طرفداران ایشان و هم دست‌اندرکاران انتخابات باید بر رعایت اخلاق تأکید ویژه داشته باشند و به هیچ‌عنوان نگذارند مسئله اخلاق‌مداری لگدمال رقابت‌های سیاست و قدرت شود. 

مدال افتخار رئیس جمهور شهید اخلاق مداری او در دوره نامزدی ریاست جمهوری بود

رئیس دانشگاه امیرکبیر در پایان بیان داشت: ضمن آنکه باید توجه کنیم مدال افتخار رئیس‌جمهور شهید در هر دو دوره قبلی که در انتخابات حاضر شدند همین مسئله اخلاق و تقوا بود. برای همین معتقدیم شهید رئیسی نصاب تازه‌ای در ادبیات سیاسی و رقابت‌های انتخاباتی از خود نمایش دادند که باید سرلوحه همه گروه‌ها و افرادی سیاسی کشور باشد.

انتهای پیام/

واژه های کاربردی مرتبط
واژه های کاربردی مرتبط
پربیننده‌ترین اخبار ویژه نامه‌ها
اخبار روز ویژه نامه‌ها
آخرین خبرهای روز
فلای تو دی