اهمیت اخلاق در نامزدهای انتخاباتی

اهمیت اخلاق در نامزدهای انتخاباتی

عدم در نظر گرفتن خصلت‌های فردی در کاندیداها مضرات جبران‌ناپذیری را متوجه یک جامعه خواهد کرد، همچنان که بارها این تجربه تلخ را گذراندیم و سبب روی کار آمدی افرادی تنگ‌نظر، یک جانبه‌نگر، انتقادناپذیر، تندمزاج، کم‌طاقت، ترسو و رابطه‌سالار شده است.

به گزارش خبرنگار فرهنگی خبرگزاری تسنیم، آنچه که در مناظرات انتخاباتی باید مورد توجه قرار گیرد، اخلاق است. اهمیت این مسئله به قدری است که خداوند خطاب به پیامبر خویش فرمود «فَبِما رَحمَةٍ مِنَ اللَّهِ لِنتَ لَهُم ۖ وَلَو كُنتَ فَظًّا غَلیظَ القَلبِ لَانفَضّوا مِن حَولِكَ ۖ فَاعفُ عَنهُم وَاستَغفِر لَهُم وَشاوِرهُم فِی الأَمرِ ۖ فَإِذا عَزَمتَ فَتَوَكَّل عَلَى اللَّهِ ۚ إِنَّ اللَّهَ یُحِبُّ المُتَوَكِّلینَ؛ به (برکت) رحمت الهی، در برابر آنان [= مردم‌] نرم (و مهربان) شدی! و اگر خشن و سنگدل بودی، از اطراف تو، پراکنده می‌شدند. پس آنها را ببخش و برای آنها آمرزش بطلب و در کارها، با آنان مشورت کن! اما هنگامی که تصمیم گرفتی، (قاطع باش! و) بر خدا توکل کن! زیرا خداوند متوکلان را دوست دارد. (آل عمران آیه 159)

خداوند در این آیه رمز موفقیت رسول خد صلی الله علیه و آله را در اخلاق ایشان معرفی می‌کند و البته این موهبت را مُنبعث از رحمت خویش می‌داند. ظاهر آیه گویای آن است که یک رهبر و مسئول جامعه‌ی اسلامی باید واجد صفات اخلاقی باشد و یا حداقل‌های یک انسان اخلاق‌مدار را داشته باشد. بدون این عنصر نمی‌توان به عرصه مدیریت خادمانه‌ی جامعه ورود کرد؛ از جمله اخلاقیات منفی که در تضاد با روحیه‌ی خدمت است، صفت تندخویی و سخت دلی است که در همان آیه159 آل عمران با عبارت «فَظًّا غَلیظَ القَلبِ» یاد می‌شود. تکبر، اشرافیت و دنیاگرایی از دیگر صفت‌های منفی شمرده می‌شوند که موجبات فاصله گرفتن فرد مسئول از بدنه مردم را فراهم می‌کنند.

بنابراین برای انتخاب فرد مسئول باید به ریشه‌های اخلاقی او توجه جدی شود؛ عدم در نظر گرفتن خصلت‌های فردی در کاندیداها مضرات جبران‌ناپذیری را متوجه یک جامعه خواهد کرد، همچنان که بارها این تجربه تلخ را گذراندیم و سبب شده افرادی روی کار آیند که از جهت اخلاقی و رفتاری، افرادی تنگ‌نظر، یک جانبه‌نگر، انتقادناپذیر، تندمزاج، کم‌طاقت، ترسو، رابطه‌سالار و از این دست رفتارهای بودند. علاوه بر پیشینه افراد، صحنه مناظرات انتخاباتی یکی از عرصه‌های مهم برای شناخت اخلاق کاندیداها است. اگر یک کاندید به تعبیر رهبر معظم انقلاب فردی بدگو، اهل تهمت زدن و لجن‌پراکن باشد، معلوم است که دارای صلاحیت اخلاقی نیست، هرچند چنین کاندیدایی دارای برنامه باشد، اما دست‌اندازهای اخلاقی او مانع رشد و پویایی جامعه در تمام عرصه‌های جامعه می‌شود.

 

.

کلیپ اخلاق انتخاباتی از دیدگاه رهبر انقلاب

انتهای‌پیام/

واژه های کاربردی مرتبط
واژه های کاربردی مرتبط
پربیننده‌ترین اخبار فرهنگی
اخبار روز فرهنگی
آخرین خبرهای روز
مدیران
تبلیغات
رازی
مادیران
شهر خبر
فونیکس
او پارک
پاکسان
رایتل
طبیعت
میهن
گوشتیران
triboon