تفسیری از مناسک حج برای تمام ایام سال

تفسیری از مناسک حج برای تمام ایام سال

حجت‌الاسلام ابوالقاسمی با اشاره به اینکه مناسک حج به ۵ بخش قابل تقسیم است، تفسیری از آنها ارائه کرده که صرفا مخصوص ایام حج و شخص حاجی نمی‌شود.

به گزارش خبرگزاری تسنیم ، حجت‌الاسلام ابوالقاسمی در ارتباط با مناسک، تفسیری ارائه کرده که نه تنها برای حاجیان بلکه برای تمام مسلمانان قابل استفاده است.

به گفته وی اگر بخواهیم مناسک حج را تجزیه کنیم، به 5 بخش قابل تقسیم است: احرام، معرفت، شعور، رمی جمرات و طواف.

این کارشناس مسائل دینی با اشاره به اینکه احرام اولین جز از مناسک حج است، گفت: احرام به معنای ترک است؛ این ترک ابعاد شئون مختلفی دارد تا جایی که حاجی باید لباس خود را در بیاورد و فقط دو تکه پارچه به تن داشته باشد.

حجت‌الاسلام ابوالقاسمی ادامه داد: مرحله دوم معرفت به معنای درک است که با وقوف در عرفات باید حاصل شود؛ تا انسان ترک نکند موفق به درک نمی‌شود. لذا اگر کسی می‌خواهد اهل معرفت باشد باید اهل ترک باشد.

وی با اشاره به سومین مرحله گفت: بعد از معرفت، حاجی مفتخر به شعور می‌شود و آن چیزی را که در درون درک کرده در بیرون نمایان می‌سازد؛ این همان اتفاقی است که قرار است در مشعر رخ دهد.

این کارشناس مسائل مذهبی با بیان انیکه مرحله چهارم رمی جمرات است، توضیح داد: جمرات را اگر نمادی از ابلیس بگیریم و ابلیس را نمادی از مانع؛ در اینجاست که حاجی با شعوری که بدست آورده موانع را کنار می‌زند.

به گفته حجت‌الاسلام ابوالقاسمی بعد از این مراحل، به اوج مناسک حج که طواف است می‌رسیم؛ طواف یعنی گشتن دور کعبه؛ و در واقع قرب الی الله و نزدیک شدن به حق است.

وی خاطرنشان کرد: این پنج مرحله زمینه رشد و ارتقاء انسان را فراهم می‌کند که صرفا اختصاص به حاجی ندارد بلکه آموزه‌ای است که هر کسی می‌تواند از آن بهره‌مند شود.

پربیننده‌ترین اخبار ویژه نامه‌ها
اخبار روز ویژه نامه‌ها
آخرین خبرهای روز
مدیران