چرا قسد از برگزاری انتخابات شوراها عقب نشینی کرد؟
ناکامی قسد در جلب موافقت عشایر عرب، عدم همراهی دیگر احزاب کرد و حملات توپخانه ای ترکیه سبب شد تا برگزاری انتخابات شوراهای محلی در این مناطق به تعویق بیفتد. آمریکا نیز که وعده حمایت به قسد داده بود باردیگر آنها را مقابل آنکارا تنها گذاشت.
به گزارش سایت عربی خبرگزاری تسنیم، شبهنظامیان مسلح کرد سوریه موسوم به قسد در شمال شرق سوریه برای مشروعیتبخشی به خودمختاری غیرقانونیشان در این منطقه به دنبال برگزاری انتخابات شوراهای محلی بودند، اما این تصمیم با واکنش تند ترکیه همراه بود و حملات توپخانهای به مواضع قسد صورت گرفت. پیام حملات مزبور این بود که آنکارا این انتخابات را تهدیدی برای امنیت ملی خود میداند و برای پاسخ گزینه نظامی را اتخاذ کرد تا نشان دهد به گروههای تروریستی اجازه برگزاری انتخاباتی که به حضور آنها در شمال و شرق سوریه مشروعیت میبخشد را نخواهد داد.
در واکنش به این حملات بخش اداری نیروهای خودمختار در شرق فرات با صدور بیانیهای تاکید کرد: هدف از تهدیدها و حملات فعلی و قبلی ترکیه، بازگرداندن سیطره دولت عثمانی، کنترل سرنوشت و آینده مردم منطقه و جلوگیری از توسعه اراده دموکراتیک مردمی است.
در همین زمینه منابع آگاه به خبرنگار خبرگزاری تسنیم گزارش دادند که تهدیدهای ترکیه باعث شد که اداره خودمختار نیروهای دموکراتیک سوریه با توجه به ناتوانی واشنگتن در منصرف کردن و عقب نشینی آنکارا از تهدیدات خود، تعویق انتخابات را برای مدت نامعلومی اعلام کند.
این در حالی است که تلاش های اداره خودمختار به منظور حل و فصل اختلافات در مناطق تحت کنترل هم شکست خورد و کنفرانس وحدت ملی در پایان دادن به اختلافات قبایل عرب علیه نیروهای کرد در دیرالزور موفق نبود.
در همین زمینه «مجیب الدندن»، نماینده مجلس سوریه به خبرنگار تسنیم در حلب گفت: به تعویق افتادن این انتخابات نشاندهنده عدم مقبولیت مردمی قسد در شمال و شرق سوریه بود.
روشن است که تعویق مکرر انتخابات به دلیل ناتوانی اداره خودمختار در تامین پوشش سیاسی داخلی (مخالفت دیگر احزاب کرد و قبایل عرب) و بینالمللی بوده است. همچنین آمریکا که خود را مهمترین حامی قسد معرفی میکند هنوز نتوانسته این انتخابات را به ترکیه تحمیل کند و همین امر باعث شد تا شرایط را برای چنین انتخاباتی در شمال و شرق سوریه نامناسب به نظر برسد.
از این رو انتظار میرود در صورت برگزاری انتخابات شوراهای محلی که حضور نیروهای قسد را در شمال و شرق سوریه مشروعیت میبخشد، این مسئله منجر به تشدید تنش نظامی ترکیه علیه این مناطق شود. از سوی دیگر سکوت دولت دمشق هم نشانه عدم به رسمیت شناختن اقدامات اداره خودمختار شرق فرات است.
انتهای پیام/