پنج شاخص برای پیروزی قریب الوقوع مقاومت فلسطین

پنج شاخص برای پیروزی قریب الوقوع مقاومت فلسطین

با عدم توفیق صهیونیست‌ها در نبرد غزه و ناکام ماندن ارتش صهیونیستی در حذف مقاومت و آزادی اسیران صهیونیست، حالا صهیونیست‌ها که با فروپاشی سیاسی مواجه هستند چاره ای جز سر خم کردن در برابر مقاومت نخواهند داشت؛ مقاومتی که در قلب های فلسطینیان نشأت می گیرد

به گزارش گروه بین الملل خبرگزاری تسنیم، اسماعیل هنیه، رئیس دفتر سیاسی جنبش حماس، در روز عید قربان سخنانی را خطاب به مردم غزه و فلسطین ایراد کرد. آنچه در سخنان اسماعیل هنیه به عنوان نکات برجسته آن، خودنمایی می‌کرد تأکید وی بر این نکته بود که ملت فلسطین در آستانه یک حماسۀ تاریخی قرار گرفته است. در زمانی که رسانه‌های غربی تلاش می‌کنند، وضعیت غزه را در آستانه فروپاشی توصیف کنند، شاخص‌های موفقیت و پیروزی مقاومت آشکار شده، نشانه‌های آن در حال بروز هستند. او خود نشانه‌هایی از این پیروزی را در سخنانش ارائه کرده است. نشانه‌های دیگری نیز وجود دارند که نزدیک بودن این حماسه را تأیید می‌کنند. حماسه‌ای که در تاریخ معاصر نظیر و همتایی ندارد.

 

 شکست ارتش صهیونیستی در تحقق اهداف از پیش اعلام شده

مهمترین شاخص موفقیت مقاومت در عدم دستیابی رژیم صهیونیستی به اهداف تعریف شده نظامی‌اش باز می‌گردد. رژیم صهیونیستی از آغاز عملیات نظامی در نوار غزه دو هدف کلی برای خود تعریف کرد:

  • از بین بردن مقاومت فلسطین به ویژه حماس، به معنای از بین بردن فرماندهان و رهبران آن؛
  • آزادی اسیرانِ صهیونیستِ در بند مقاومت.

رژیم صهیونیستی در میانه جنگ یک هدف دیگر نیز به این اهداف افزود:

  • غزه در وضعیتی قرار گیرد که دیگر تهدیدی برای رژیم صهیونیستی نباشد.

مفهوم این هدف سوم این بود که دیگر گروه های مسلح و مقاومتی در غزه حضور نداشته باشند.

حال نه ماه از جنگ در غزه گذشته است. رژیم صهیونیستی در یک مبادله 110 اسیر خود را با 500 اسیر فلسطینی مبادله کرد. در جریان عملیات نظامی نیز تنها 5 اسیر خود را توانست با اقدام نظامی آزاد کند که پس از افشاگری رسانه های غربی، مشخص شد عملیات آزادی 4 اسیر اخیر رژیم صهیونیستی با طراحی و اجرای ارتش آمریکا و انگلستان اجرا شده است و صهیونیست ها پس از لو رفتن عملیات در زمان اجرا، اقدام به کشتار مردم غیرنظامی کردند تا بتوانند به نقطه پایانی عملیات برسند.

نکته قابل توجه، آن است که در جریان عملیات اخیر نیز، 3 اسیر صهیونیست به هلاکت رسیدند. پیش از این هم چند اسیر دیگر صهیونیست در عملیات های ارتش اشغالگر در غزه به ضرب گلوله نظامیان خود کشته شده بودند. این بدان معنا است که صهیونیست ها در جریان اقدام نظامی برای آزادی اسیران خود، بیشتر آنها را به کشتن داده اند تا اینکه موفق به آزادی اسرای خود شده باشند.

اما نکته مهمتر این است که بخش اعظم اسیران رژیم صهیونیستی (قریب 130 اسیر)- که عمدتاً اسیران نظامی بلند پایه هستند- همچنان در اختیار مقاومت قرار دارند و دست صهیونیست ها از رسیدن به این اسرای شاخص کوتاه باقی مانده است.

هدف دوم صهیونیست‌ها از بین بردن رهبران مقاومت، به طور مشخص «یحیی سنوار» رهبر حماس در غزه و «محمد ضیف» فرمانده گردان های قسام تعریف شده است. صهیونیست ها، تمام آنچه در رسیدن به این اهداف به دست آورده اند، یک کپی از کارت شناسایی «محمد ضیف» در خانه مخروبه خواهر وی و فیلمی است که جا به جایی یک نفر با لباس عادی در شمایل یحیی سنوار در تونل ها را نشان می‌دهد.

هدف سوم صهیونیست‌ها از بین بردن تهدید مقاومت در غزه به معنای نابودی توان نظامی مقاومت در این منطقه بود. این هدف به اندازه دیگر اهداف رژیم صهیونیستی غیر قابل دستیابی بوده است.

طی یک ماه اخیر- با آنکه صهیونیست‌ها عملیات سنگینی را در رفح آغاز کرده‌اند- دو اتفاق مهم در نوار غزه رخ داده است. اول، آنکه کمین‌های مقاومت سنگین‌تر از قبل شده و حالا در این ایام تعداد کشته‌های رژیم صهیونیستی، بر اثر گرفتار شدن در تله‌ها و کمین‌های مقاومت، بیشتر از ادوار نخستین و میانی جنگ است. دوم، اینکه پس از یک دوره توقف، شلیک موشک‌های مقاومت به سمت سرزمین های اشغالی، دوباره آغاز شده است.

در زمانی که دشمن براساس محاسبات خود تصور می‌کرد توان نظامی مقاومت رو به پایان است، مقاومت نشان داد این محاسبات کاملاً نادرست بوده اند و این مقاومت است که هنوز دشمن را غافلگیر می کند.

 

 آشکار شدن نشانه فروپاشی سیاسی رژیم صهیونیستی 

رژیم صهیونیستی که از آغاز ورود به جنگ، تلاش کرده بود انسجام خود را حفظ کند و تمام جریان های مخالف بر سر استمرار کار کابینه تا پایان یافتن جنگ به نوعی اجماع عملی رسیده بودند، حالا در آستانه اختلافات عمیق و حرکت به سمت انتخابات پیش از موعد قرار گرفته است.

مهمترین نشانه در این عرصه، خروج دو عضو کابینه اضطراری یا کابینه جنگ رژیم صهیونیستی از این کابینه بود. «بنی گانتس»، رهبر اتحاد ملی، پس از پایان ضرب الاجل 3 هفته ای- که برای «نتانیاهو» تعیین کرده بود- به همراه «گادی آیزنکوت»، فرمانده اسبق ستاد مشترک ارتش صهیونیستی از کابینه جنگ خارج شد. دلیل خروج «گانتس» و «آیزنکوت» از سوی خود آنها، مشخص نبودن راهبرد ارتش رژیم صهیونیستی در غزه بیان شد.

با خروج «گانتس» و «آیزنکوت»، اعضای افراطی و مشکل آفرین کابینه «نتانیاهو» یعنی «ایتمار بن‌گویر» و «بتسلائل اسموتریچ» خواستار حضور در کابینه جنگ به جای دو عضو خارج شده، شدند. همین درخواست بود که «نتانیاهو» را مجاب کرد انحلال کابینه جنگ را اعلام کند تا موجب نشود «بن گویر» و «اسموتریچ» با اصرار برای ورود به کابینه مزبور، «نتانیاهو» را تحت فشار خروج از کابینه و انحلال آن قرار دهند.

حالا با خروج «گانتس» و «آیزنکوت»، این دو نفر در کنار اپوزیسیون دولت قرار می گیرند. مسئله ای که طی 8 ماه گذشته رخ نداده بود. چرا که «گانتس» و «آیزنکوت» به دلیل حضور در کابینه جنگ تلاش داشتند، روبروی «نتانیاهو» قرار نگیرند. اما اکنون دیگر نه آنها در کابینه جنگ حضور دارند و نه کابینه جنگ وجود خارجی دارند. نتیجه این واقعیت، افزایش قدرت و فشار مخالفان «نتانیاهو» بر وی خواهد بود.

تشتت و انفکاک سیاسی که در سطور بالا از آن سخن رفت، به عرصه اجتماعی رژیم صهیونیستی نیز کشیده شده است. حال اعتراضات خیابانی شدت بیشتری گرفته اند. مخالفان «نتانیاهو» در عرصه سیاسی و اجتماعی به این اجتماعات اضافه شده اند و پیش بینی می شود حامیان «گانتس» نیز به آنها اضافه شوند. همین مسئله، فشار مضاعفی را علیه «نتانیاهو» و کابینه ایجاد خواهد کرد. مهمتر از همه اینکه «گانتس» هنگام خروج از کابینه جنگ خواستار برگزاری انتخابات پیش از پاییز شد. اقدامی که یک هدف مشخص را برای مخالفان تعیین کرد و حالا می‌تواند به هدفی برای یکی شدن تمام جریان های معترض و مخالف تبدیل شود.

 

 استمرار حمایت ملت فلسطین از مقاومت 

در کنار تشتت و تعمیق اختلافات در رژیم صهیونیستی- که از عرصه سیاسی به عرصه اجتماعی منتقل شده - جامعه فلسطینی با وجود ضربات سنگینی که بر اثر جنگ بر پیکره اش وارد شده، انسجام خود را حفظ کرده است. فلسطینیان آواره، با به وجود آمدن کوچکترین آرامش در مناطق سکونت شان، به آنجا باز می گردد. قریب 50 هزار شهید و مفقود و بیش از 200 هزار مجروح موجب نشده مردم فلسطین دست از مقاومت بردارند و هنوز هم خود را فدایی فلسطین و مسجدالاقصی توصیف می‌کنند و مقاومت را تنها راه آزادی فلسطین می‌دانند.

این انسجام درونی در شرایطی که دشمن در آستانه انحطاط قرار دارد مهمترین دلیل قرار گرفتن فلسطین در آستانه پیروزی تاریخی است. در حقیقت، ملت فلسطین در مسابقه استقامت، بر صهیونیست ها پیروز شده است. صهیونیست‌ها مقهور مقاومت و استقامت ملت فلسطین هستند. حالا صهیونیست‌ها پس از 9 ماه کشتار و جنایت در نوار غزه در مقابل این سؤال قرار گرفته اند که پس از این مرحله چه باید بکنند؟ سؤالی که «نتانیاهو» تلاش می‌کرد با اقدامی نظامی و کشتار مردم، برای آن پاسخی به دست آورد اما حالا یک راه بیشتر ندارد و آن هم این که به خواسته های مردم و مقاومت فلسطین تن دهد.

 

 

در مجموع به نظر می رسد تا وقتی توان نظامی مقاومت باقی باشد و صهیونیست‌ها نتوانند اسیران خود را به خانه بازگردانند هر قدر این کشتار را ادامه دهند، آنها را بیش از پیش در موضع ضعف قرار خواهد داد. حال، افکار عمومی غرب هم علیه صهیونیست ها بسیج شده اند. جامعه بین الملل نیز، با وجود تمام حمایت های آمریکا، مجازات صهیونیست ها را دنبال می‌کند و همه اینها همان پیروزی و حماسه تاریخی است که مقاومت در آستانه آن قرار گرفته است. موفقیتی که مرهون خون شهدا و صبر مردم فلسطین است.

انتهای پیام/

واژه های کاربردی مرتبط
واژه های کاربردی مرتبط
پربیننده‌ترین اخبار بین الملل
اخبار روز بین الملل
آخرین خبرهای روز
مدیران
تبلیغات
رازی
مادیران
شهر خبر
فونیکس
او پارک
پاکسان
رایتل
طبیعت
میهن
گوشتیران
triboon