انتقاد کره شمالی از آمریکا به دلیل کمک به اوکراین
یک مقام ارشد کره شمالی، آمریکا را به دلیل گسترش حمایت از اوکراین در جنگ با روسیه، مورد انتقاد قرار داد.
به گزارش گروه بینالملل خبرگزاری تسنیم، یک مقام ارشد نظامی کره شمالی، ایالات متحده را به دلیل گسترش کمک های نظامی به اوکراین در جنگ با روسیه، مورد انتقاد قرار دادند.
خبرگزاری رسمی کره شمالی گزارش داد پاک جونگ چون یک مقام عالی رتبه نظامی کره شمالی افزود: توافق دفاعی دوجانبه پوتین با کره شمالی، ظرفیت ایجاد شکاف و اختلاف با چین را دارد که متحد اصلی این کشور است.
وی تصریح کرد روسیه حق انتخاب هر گونه اقدام تلافی جویانه را دارد. اگر واشنگتن اوکراین را به سمت جنگی نیابتی با روسیه سوق دهد، ممکن است با پاسخ قوی تر مسکو روبرو شود و یک جنگ جدید جهانی رخ دهد.
اشاره وی به اظهارات هفته گذشته مقامات پنتاگون است که گفتند نیروهای اوکراینی می توانند از تسلیحات ساخت آمریکا برای حمله به نیروهای روسیه در سراسر مرز با روسیه استفاده کنند.
این در حالی است که واشنگتن و سئول، پس از تعمیق همکاری های نظامی بین روسیه و کره شمالی به طور فزایندهای نگران شده و آنها را متهم به نقض قوانین بینالمللی از طریق فروش سلاح به روسیه برای استفاده علیه اوکراین، متهم کردند. این در حالی است که مسکو و پیونگ یانگ هر گونه معامله سلاح را تکذیب کردهاند.
چند روز پیش ولادیمیر پوتین رئیس جمهور روسیه برای نخستین بار در 24 سال اخیر وارد کره شمالی شد و مورد استقبال کیم جونگ اون رئیس این کشور قرار گرفت.در این سفر، سران دو کشور توافقنامه جدید مشارکت راهبردی جامعی را امضا کردند. پوتین این توافقنامه را «سندی بنیادی» نامید که اساس روابط دو کشور در بلندمدت را تشکیل خواهد داد.
بر این اساس، در توافقنامه مشارکت راهبردی جامع بین روسیه و کره شمالی که توسط ولادیمیر پوتین و کیم جونگ اون، رهبران دو کشور امضا شده، تاکید شده است که در صورت تجاوز خارجی، دو کشور برای هماهنگ کردن مواضع و اطمینان از همکاری دوجانبه برای از بین بردن این تهدید اقدام خواهند کرد.
در این سند که متن آن آژانس مرکزی تلگراف کره شمالی منتشر شده، آمده است که مسکو و پیونگ یانگ متعهد میشوند که با کشورهای ثالثی که ممکن است خطری برای حاکمیت و امنیت روسیه و کره شمالی داشته باشد، وارد توافق نشوند. روسیه و کره شمالی همچنین سیستمی برای انجام اقدامات مشترک به منظور تقویت توان بالقوه دفاعی یکدیگر ایجاد خواهند کرد و این اقدام با هدف جلوگیری از بروز درگیری نظامی و همچنین تضمین صلح و امنیت منطقهای و بین المللی توضیح داده شده است.
در این توافقنامه همچنین تاکید شده است: «اگر یکی از طرفین مورد حمله نظامی کشور یا گروهی از کشورها قرار گیرد و خود را در وضعیت جنگی ببیند، طرف دیگر فوراً با تمام امکاناتی که در اختیار دارد و مطابق با قوانین داخلی فدراسیون روسیه و کره شمالی و منشور سازمان ملل متحد، کمکهای نظامی و غیره را به طرف دیگر ارائه داده و به دفاع از شریک راهبردی خود خواهد شتافت.»
رئیس جمهور روسیه بعد از مذاکرات مفصل خود با رئیس کره شمالی، توضیح داد که توافقنامه مشارکت راهبردی جامع که امضا و جایگزین اسناد قبلی بین دو کشور شده، کمکهای متقابل در صورت تجاوز خارجی به یکی از طرفهای این توافقنامه را نیز شامل میشود.
پوتین و کیم جونگ اون، شخصاً این توافقنامه را امضا کردند. رئیس جمهور روسیه این توافقنامه را یک "سند بنیادی" نامید که اصول روابط دو کشور در دراز مدت را مشخص میکند.
تحلیل گران معتقدند این معاهده چارچوبی را برای تجارت اسلحه بین دو کشور ایجاد کرده و ائتلاف ضد غربی و ضد آمریکایی آنها را تسهیل می کند.
در همین حال مقامات کره جنوبی آمریکا و ژاپن دربیانیه ای مشترک، که از سوی وزارت امور خارجه کره جنوبی منتشر شد، تعمیق همکاری های نظامی بین روسیه و کره شمالی را به شدت محکوم کردند.
همچنین نشریه واشنگتن پست روز شنبه گزارش داد روسیه ممکن است 1/6 میلیون مهمات توپخانه ای از کره شمالی طی ماه های اوت 2023 تا ژانویه 2024، دریافت کرده باشد. این نشریه همچنین اطلاعات و داده هایی را مورد بررسی قرار داد که نشان می دهد 74 هزار تن مواد منفجره از بندر شرق دور روسیه به مناطق دیگر عمدتا در نزدیکی مرز با اوکراین منتقل شده اند.
این در حالی است که دو روز پیش نیروی دریایی کره جنوبی از ورود ناو هواپیمابر هستهای تئودور روزولت آمریکا به بندر بوسان کره جنوبی برای شرکت در یک رزمایش نظامی مشترک در ماه جاری، خبر داد.
حدود 4 ماه پیش آمریکا و کره جنوبی، رزمایش نظامی سالانه خود با نام سپر آزادی را برگزار کردند.
سئول و واشنگتن معمولاً رزمایش های ترکیبی اصلی خود را دوبار در سال - در ماه های مارس و آگوست - انجام می دهند. اگرچه دو کشور می گویند که این برنامه ماهیتی منظم و دفاعی دارد، اما کره شمالی این رزمایش ها را تمرین حمله به پیونگ یانگ معرفی کرده است.
انتهای پیام/