«لشکر اروپایی» آمریکا برای مقابله با روسیه در آفریقا
علی رغم ادعای مقامات آمریکایی، تحرکات این کشور در آفریقا نشان میدهد که واشنگتن بعد از قدرت گیری نظامیان در این قاره به دنبال مقابله با نفوذ روسیه است.
به گزارش گروه بینالملل خبرگزاری تسنیم تارنمای آمریکایی «تسک اندبریس» چندی قبل به نقل از یکی از فرماندههان نظامی آمریکا در آفریقا « آفریکام» اعلام کرد: پس از کودتا در نیجر حاکمان نظامی این کشور از آمریکا خواستند نظامیان خود را از نیجر خارج کند، به دنبال این درخواست واشنگتن متحدان جدید در منطقه از جمله لیبی است تا نظامیان خود را در آنجا مستقر کند.
این در حالی است که ژنرال «مایکل لنگلی» از یگان تفنگداران دریایی آمریکا در نشست وزیران دفاع کشورهای آفریقایی در بوتسوانا گفت: ما از طریق راهکارهای دیپلماتیک و ابزارهای نظامی با لیبی همکاری میکنیم.
به نوشته پایگاه خبری «الوسط لیبیا» این اظهارات در حالی مطرح شده است که ابهام درباره واقعیت فعالیت شرکت نظامی خصوصی آمریکا «آمینتوم» در منطقه غرب لیبی افزایش یافته و در همین حال، صحبتهایی درخصوص تشکیل « لشکر اروپایی» به گوش میرسد.
در اواخر می ماه گذشته نشستی با مشارکت آمریکا، انگلیس، ایتالیا و فرانسه در پاریس برگزار و توافق شد که یک نیروی نظامی مشترک با هدف برقراری امنیت در لیبی تشکیل شود تا از این طریق به مطالبات مردم درخصوص برگزاری انتخابات سراسری و تشکیل دولت واحد پاسخ داده شود ولی بر اساس گزارش تارنمای آمریکایی «تسک اندر بریس» هدف اصلی تشکیل «لشکر اروپایی» مقابله با نفوذ روسیه در آفریقاست.
به گزارش پایگاه خبری الوسط لیبیا، با توجه به اینکه نیجر همسایه لیبی است، این احتمال وجود دارد که این کشور یکی از گزینههای آمریکا برای انتقال تجهیزات نظامی خود از نیجر باشد.
آمریکا به درخواست حاکمان جدید نیجر عملیات خروج نظامیان خود را از این کشور آفریقا از 8 ژوئن شروع کرده و قرار است این عملیات تا 15 سپتامبر سال جاری میلادی ادامه پیدا کند.
نیجر در مارس گذشته به توافقنامه نظامی خود با آمریکا پایان داد که بر اساس آن واشنگتن یک پایگاه هوایی برای پرواز هواپیماهای بدون سرنشین در شمال این کشور تاسیس کرده بود و از آنجا شمال و غرب آفریقا را تحت پوشش شناسایی خود قرار میداد.
به دنبال تغییر نظام حاکمیتی در نیجر روابط این کشور با روسیه تقویت شد و نیامی قصد دارد برای آموزش نظامیان خود از مسکو کمک بگیرد و ارتش نیجر را به تسلیحاتی روسی مجهز کند.
خروج نظامیان آمریکا از نیجر و تقویت روابط این کشور آفریقایی با روسیه شکست برزگی برای آمریکا محسوب میشود چراکه واشنگتن نفوذ اطلاعاتی و نظامی خود را از غرب آفریقا از دست میدهد.
انتهای پیام/