مسافران این کشورها مراقب "پشه آئدس" باشند

مسافران این کشورها مراقب "پشه آئدس" باشند

رئیس دفتر آموزش و ارتقای سلامت وزارت بهداشت گفت: مسافران ‌کشورهایی مانند پاکستان، هندوستان، امارات و... مراقب گزش پشه آئدس و تب دنگی باشند.

به گزارش خبرنگار اجتماعی خبرگزاری تسنیم، فرشید رضایی در نشست خبری پشه آئدس و بیماری تب دنگی که ظهر امروز در وزارت بهداشت برگزار شد، اظهار کرد: سال گذشته میلادی به دلیل بارندگی فراوان در جهان 6.5 میلیون مورد ابتلا به تب دنگی (تب دانگ) در دنیا رخ داد و بیشترین موارد در امریکای جنوبی و برزیل بود و سپس در هندوستان، آسیای جنوبی، پاکستان و برخی کشورهای اروپایی مشاهده شد.

وی افزود: در سال گذشته به دلیل بارندگی زیاد این بیماری در امارات نیز گزارش شد. در سال میلادی جاری موارد ابتلا به بیماری در جهان بیش از 10 میلیون مورد گزارش شده است‌‌ و بیشترین موارد در آمریکای جنوبی و برزیل است که در پی بارندگی‌های شدید دوسال اخیر رخ داده است.

وی گفت: بیماری‌ تب دنگی جزو بیماری‌های مرتبط با سفر است و بنابراین برخی مشاغلی که با توریسم درگیر هستند باید همکاری دقیقی با وزارت بهداشت آغاز کنند‌. در این راستا وزارت گردشگری همکاری خوبی با وزارت بهداشت داشته است. این بیماری در برخی کشورها شناسایی می‌شود اما گزارش نمی‌شود تا به توریسم شان آسیب وارد نشود. برای مثال در امارات بسیاری از بیمارستان‌ها مملو از بیماران مبتلا به تب دنگی هستند.

رضایی با بیان اینکه اگر یک شهرستان مبارزه خوبی با پشه داشته باشد شانس گزش بیماران و آلوده شدن انسان‌ها کاهش می‌یابد، بیان کرد: در بندر لنگه، در همه خانه‌ها زیر کولرها ظرف‌هایی بود که آب در آن‌ها جمع می‌شد و زمینه گسترش پشه آئدس را افزایش می‌داد که این مسائل به افراد آموزش داده و جمع آوری شد. ما نظام مراقبت رفتاری داریم و در حال پیگیری آموزش‌های مربوط به کاهش خطر بیماری تب دنگی هستیم. مطالب آموزشی باید به مسافران کشورهای هندوستان، امارات، مالزی، تایلند، سنگاپور و ... آموزش داده شود. ما در کشور انتقال محلی نداریم بجز در بندر لنگه که افراد باید به توصیه‌ها توجه کنند.

وی با بیان اینکه بیماری تب دنگی انتقال انسان به انسان ندارد، گفت: بیماری تب دنگی داروهای پیچیده ندارد و صرفا کنترل علامتی می شود و در آن نباید از داروهایی مانند بروفن و نوافن و آسپرین استفاده شود و فرد مبتلا باید حتما از آب و مایعات فراوان استفاده کند. مواد شیرین گازدار مانند نوشابه در این بیماران توصیه نمی‌شود.

رئیس دفتر آموزش و ارتقاء سلامت وزارت بهداشت با اشاره به اینکه فقط یک درصد از بیماران فوت می‌‌کنند، تصریح کرد: معمولا تب بیماری طی 2 تا 7 روز کنترل می‌شود و فروکش می‌کند و درمان بیماری، علامتی است. هنوز هیچ دارو و معجون گیاهی برای درمان قطعی بیماری کشف نشده است.

وی گفت: پشه در تمام ساعات یک اندازه نمی‌گزد و شب ها بیشتر در اب های راکد تخم گذاری و روزها گزش را شروع می‌کند. در ساعات اولیه صبح و نزدیک غروب آفتاب، پشه آئدس بیشترین گزش را دارد.

وی خاطرنشان کرد: افراد برای پیشگیری از ابتلا به این بیماری باید با پوشیدن لباس بلند و استفاده از مواد دافع حشرات از گزش مصون بمانند. 

رضایی درباره احتمال ابتلای مجدد به تب دنگی گفت: پشه آئدس چهار نوع دارد که اگر فرد به بیماری تب دنگی از طریق گزش این پشه‌ها مبتلا شود، در مقابل هر نوعی که توسط آن گزیده شده مقاوم می‌شود بنابراین ممکن است یک فرد چند بار به این بیماری مبتلا شود.

وی در پاسخ به سوالی مبنی بر اینکه خطر انتقال پشه در ایام اربعین به دلیل تجمعات انبوه وجود دارد؟ بیان کرد: برای اربعین هرساله بسته‌های آموزشی را داریم و هنوز شواهد رسمی و قطعی از این بیماری در کشور عراق نداریم اما این نگرانی وجود دارد که از طریق بسیاری از افراد مبتلا به این بیماری در کشورهای دیگر مانند پاکستان، بیماری به کشور عراق نیز وارد شود. در عین حال نباید نگرانی زیادی بابت اربعین داشته باشیم زیرا از زنان آلوده شدن پشه تا زمان آلوده کردن فرد، دو هفته طول می‌کشد درحالیکه مدت زمان حضور زائران در عراق کمتر از دو هفته خواهد بود.

انتهای پیام/

واژه های کاربردی مرتبط
حج و زیارت
واژه های کاربردی مرتبط
پربیننده‌ترین اخبار اجتماعی
اخبار روز اجتماعی
آخرین خبرهای روز
فلای تو دی
تبلیغات
رازی
مادیران
شهر خبر
فونیکس
او پارک
پاکسان
میهن
طبیعت
گوشتیران
triboon