هشدار سازمان ملل درباره قحطی و گرسنگی در غزه
مسئولان سازمان ملل متحد با اشاره به آوارگی چندباره فلسطینیها در نوار غزه و ناامنی شدید غذایی که در این منطقه وجود دارد نسبت به قحطی قریبالوقوع در صورت عدم رسیدن کمکهای فوری هشدار دادند.
به گزارش گروه بینالملل خبرگزاری تسنیم، درحالی که مردم غزه بعد از 9 ماه از جنگ نسل کشی رژیم صهیونیستی علیه این منطقه، بارها از جایی به جای دیگر آواره شدهاند، «سیگرید کاگ» هماهنگ کننده کمکهای بشردوستانه سازمان ملل متحد در غزه، طی سخنانی مقابل شورای امنیت اعلام کرد: امروز 1.9 میلیون نفر در نوار غزه آواره شدهاند و ما عمیقاً نگران گزارشهای مربوط به دستورات جدید اسرائیل برای تخلیه خان یونس در جنوب نوار غزه هستیم.
وی افزود: بیش از یک میلیون نفر در غزه دوباره آواره شدهاند و همچنان در جستجوی سرپناهی امن هستند. امروز غیرنظامیان فلسطینی در نوار غزه، در میان درد و رنج به معنای واقعی قرار دارند و زندگی آنها کاملاً نابود شده است.
این مسئول سازمان ملل اظهار داشت: کمکها به اندازه کافی به نوار غزه جنگ زده نمیرسد و باز کردن گذرگاههای جدید به ویژه به سمت جنوب غزه، برای جلوگیری از یک فاجعه انسانی ضروری است. گذرگاه رفح بین غزه و مصر باید بازگشایی شود و همچنین جامعه بینالمللی باید برای تامین هزینههای امدادرسانی به غزه تلاشهای بیشتری انجام دهد.
«تور ونسلند» هماهنگ کننده ویژه سازمان ملل متحد برای روند صلح در خاورمیانه هم در نشست خبری خود در شورای امنیت سازمان ملل گفت: ادامه جنگ در نوار غزه، بیثباتی منطقه را افزایش میدهد.
وی با اشاره به تاثیر مخرب جنگ بر جمعیت غیرنظامی غزه و بحران انسانی بیسابقهای که این باریکه شاهد آن است، خواستار اتخاذ گامهای فوری برای آرام کردن اوضاع و آتش بس شد.
این مسئول سازمان ملل تصریح کرد: گرسنگی و ناامنی غذایی به بدترین شکل در نوار غزه ادامه دارد و احتمالاً شاهد قحطی قریب الوقوع در شمال غزه، در صورت عدم رسیدن کمکها باشیم. در حالی که تقریباً همه ساکنان غزه با ناامنی غذایی مواجه هستند، نزدیک به 500 هزار نفر در میان ناامنی غذایی فاجعه باری زندگی میکنند.
«جاگان چاپاگین» مدیر اجرایی فدراسیون بینالمللی صلیب سرخ و جمعیت هلال احمر در این زمینه گفت: بحران گرسنگی در غزه به نقطه اوج خود رسیده است و خطر قحطی روز به روز افزایش مییابد. ما نیاز به اقدام فوری برای جلوگیری از تلفات بیشتر بهدلیل قحطی در غزه داریم.
وی با ابراز نگرانی عمیق از بمباران منطقه نزدیک به دفتر کمیته بینالمللی صلیب سرخ در غزه توسط ارتش صهیونیستی تأکید کرد: این حملات منجر به خسارات شدید و به خطر افتادن جان صدها غیرنظامی آواره در چادرها شد.
برنامه جهانی غذا هم با صدور بیانیهای اعلام کرد: با توجه به تشدید حملات نظامی اسرائیل در غزه، ارسال کمکها به این منطقه تقریباً غیرممکن است.
«استفان دوجاریک» سخنگوی دبیرکل سازمان ملل متحد هم اظهار داشت: خطرات پیشِروی تیمهای امدادی و بشردوستانه در غزه غیرقابل تحمل شده است.
از طرف دیگر کارشناسان سازمان ملل با اشاره به بررسی وضعیت ناامنی غذایی در نوار غزه اعلام کردند: ساکنان این باریکه بهشدت از ناامنی غذایی رنج میبرند و با یک خطر واقعی روبهرو هستند. این در حالی است که امکان ورود کمکهای بشردوستانه بهشکل مؤثر به غزه وجود ندارد.
انتهای پیام/