تحولات اوکراین| آموزش بیش از ۴۰ هزار نظامی اوکراینی در اروپا

تحولات اوکراین| آموزش بیش از 40 هزار نظامی اوکراینی در اروپا

وعده بایدن درباره تقویت پدافند هوایی اوکراین، عدم لغو محدودیت حمله به روسیه با تسلیحات آمریکا، توافقنامه امنیتی اوکراین و لهستان، هدیه ۱۴ جنگنده میگ ورشو به کی‌یف، میانجی مناسب از دید زلنسکی و حمایت اوربان از طرح صلح چین، از رویدادهای مهم جنگ هستند.

به گزارش گروه بین‌الملل خبرگزاری تسنیم، رستم عمروف، وزیر دفاع اوکراین در جریان سفر جان هیلی وزیر دفاع جدید انگلیس به این کشور اعلام کرد که بیش از 40 هزار نظامی نیروهای مسلح اوکراین در چارچوب  طرح مأموریت Interflex که توسط بریتانیا هدایت می‌شود و بیش از 10 کشور در آن شرکت دارند، آموزش دیده‌اند. 

وزیر دفاع در صفحه خود در شبکه اجتماعی ایکس (توییتر سابق) نوشت: «من از مقامات لندن بابت هدایت نمونه‌وار فرایند آموزش نظامیان ما سپاسگزارم. در چارچوب برنامه Interflex بیش از 40 هزار نظامی اوکراینی آموزش دیده‌اند و در عین حال برنامه Interstorm به آموزش زبان خلبانان و مهندسان اوکراینی در بریتانیا اختصاص دارد»، 

عمروف اشاره کرد که در جریان بازدید هیلی از بند اودسا، او میهمان خارجی را با وضعیت مناطق جنگی و نیازهای نیروهای مسلح اوکراین آشنا کرد. به گفته وزیر دفاع اوکراین، تامین سیستم‌های پدافند هوایی همچنان در اولویت قرار دارد.

پیش‌تر، گزارش شد که دولت بریتانیا در چارچوب بسته جدید کمک نظامی خود برای اوکراین، قصد دارد توپخانه، مهمات و موشک‌های Brimstone به کی‌یف تحویل دهد. جان هیلی در جریان سفرش به اودسا وعده داد که قصد دارد روند تحویل کمک‌های نظامی به اوکراین را تسریع کرده و این کمک‌ها ظرف 100 روز به این کشور خواهد رسید.

دولت بریتانیا از آغاز جنگ تاکنون همواره از کی‌یف حمایت مالی و نظامی کرده است. ریشی سوناک، نخست‌وزیر سابق این کشور قصد داشت در نشست G7 اعلام کند که لندن مبلغ 242 میلیون پوند (309 میلیون دلار) برای نیازهای اوکراین اختصاص خواهد داد. همچنین در ماه مه، گرنت شاپس، وزیر دفاع سابق انگلیس از تحویل بسته کمکی نظامی به ارزش 191 میلیون دلار به کی‌یف خبر داده بود.

در ادامه می‌توانید تحولات مربوط به هشتصد و شصت و هفتمین روز جنگ اوکراین را دنبال بفرمایید:

***

وعده بایدن درباره اقداماتی جدید برای تقویت پدافند هوایی اوکراین

رئیس‌جمهور آمریکا، جو بایدن، اعلام کرد که قصد دارد در نشست سران ناتو در واشنگتن از اقدامات جدید برای تقویت پدافند هوایی اوکراین خبر دهد و بار دیگر همبستگی و حمایت از کی‌یف را مورد تاکید قرار دهد.

طبق اطلاعات دفتر مطبوعاتی کاخ سفید، بایدن با تاکید بر اینکه در شرایط کنونی بسیار مهم است که جهان به حمایت از اوکراین ادامه دهد، افزود: «این هفته من میزبان رئیس‌جمهور ولادیمیر زلنسکی و رهبران ناتو در واشنگتن خواهم بود. من با زلنسکی دیدار کرده و به او اطمینان خواهم داد که حمایت ما از اوکراین خلل‌ناپذیر است و به همراه متحدانمان اقدامات جدیدی را برای تقویت پدافند هوایی اوکراین در نظر خواهیم گرفت. ایالات متحده از مردم اوکراین حمایت می‌کند».

رئیس‌جمهور آمریکا این اظهارات را پس از ادعای مقامات اوکراینی درباره حملات عمدی روسیه به اهدافی غیرنظامی در شهر کی‌یف بیان کرد. این در حالی است که وزارت دفاع روسیه توضیح داد که دلیل آسیب وارده به بیمارستانی در کی‌یف سقوط موشک سامانه پدافند هوایی اوکراین بوده و ادعای حمله عمدی موشکی روسیه به اهداف غیرنظامی واقعیت ندارند. در وزارت دفاع یادآور شدند که «چنین هیستری‌هایی از سوی کی‌یف برای اولین بار نیست که رخ می‌دهد و این قبیل تحریکات هر بار در آستانه نشست‌های ناتو تکرار می‌شوند».

آمریکا قصد ندارد محدودیت‌ها بر حملات اوکراین به خاک روسیه را لغو کند

جان کربی، هماهنگ‌کننده ارتباطات راهبردی در شورای امنیت ملی کاخ سفید در نشست خبری شب گذشته، دوشنبه، اعلام کرد که واشنگتن موضع خود درباره حملات نیروهای مسلح اوکراین به عمق خاک روسیه را تغییر نداده است.

کربی در پاسخ به سوال خبرنگاری در این باره با توجه به حمله موشکی به کی‌یف، گفت: «در سیاست ما تغییری رخ نداده است. شما دیدید که رئیس‌جمهور جو بایدن چند هفته پیش به اوکراین اجازه داد که آنها می‌توانند از تسلیحات تامین شده توسط آمریکا برای هدف قرار دادن اهداف نظامی در طول مرز استفاده کنند. این سیاست همچنان پابرجاست». 

علاوه بر این، این مقام کاخ سفید تاکید کرد که در نشست آتی سران ناتو، آمریکا و نمایندگان دیگر کشورهای متحد بیانیه‌هایی در حمایت از اوکراین و آینده آن در ناتو ارائه خواهند داد. 

پیش‌تر، در اوایل جولای، جیمز اوبراین، مشاور وزیر خارجه آمریکا در امور اروپا اعلام کرد که در صورتی که روسیه «جبهه نبرد را گسترش دهد»، به نیروهای مسلح اوکراین اجازه داده خواهد شد تا به مناطق دوردست در خاک روسیه حمله کنند. بعد از آن پاتریک رایدر، سخنگوی پنتاگون نیز استفاده از تسلیحات آمریکایی برای حملات به شبه جزیره کریمه را مجاز دانست.

انتقاد وزارت خارجه آمریکا از سفر مودی به روسیه

متیو میلر، سخنگوی وزارت خارجه آمریکا، شب گذشته در یک نشست خبری در واکنش به سفر نخست‌وزیر هند، نارندرا مودی به مسکو اعلام کرد که هند در تماس‌های خود با روسیه باید «به وضوح بر» لزوم احترام به «حاکمیت اوکراین» تاکید کند. 

یکی از خبرنگاران از این مقام پرسید که او درباره سفر رهبر هند به روسیه در آستانه نشست ناتو در واشنگتن چه نظری دارد و میلر گفت: «ما از هند و هر کشور دیگری انتظار داریم که در تماس‌های خود با طرف روسی به وضوح به آنها اعلام کنند که هر گونه حل و فصل مناقشه در اوکراین باید با رعایت منشور سازمان ملل، تمامیت ارضی اوکراین و حاکمیت اوکراین صورت گیرد».

به گفته او، هند شریک راهبردی برای ایالات متحده است که با آن، از جمله درباره «نگرانی‌های» واشنگتن در مورد روابط مسکو و دهلی، گفتگوی کامل و «صریحی» دارد. سخنگوی وزارت خارجه افزود که مقامات واشنگتن «به وضوح» نگرانی‌های خود را در این زمینه به دهلی ابراز کرده است. 

نارندرا مودی روز دوشنبه برای یک دیدار رسمی دو روزه به روسیه سفر کرد. این اولین سفر رهبر هند به این کشور طی پنج سال اخیر است. پیش از پرواز به مسکو، نخست‌وزیر هند اعلام کرد که با اشتیاق منتظر دیدار با ولادیمیر پوتین است و او را دوست خود نامید. او اشاره کرد که شراکت راهبردی ویژه و ممتاز بین هند و روسیه در ده سال گذشته به جلو حرکت کرده است.

اوکراین و لهستان توافقنامه امنیتی امضا کردند

رئیس‌جمهور اوکراین، ولادیمیر زلنسکی و نخست‌وزیر لهستان، دونالد تاسک روز دوشنبه توافقنامه‌ای در زمینه همکاری امنیتی امضا کردند. تاسک با زلنسکی در دفتر خود گفتگو کرد و سپس هر دو به سوالات نمایندگان رسانه‌ها پاسخ دادند. 

کنفرانس مطبوعاتی در حضور خبرنگاران با امضای توافقنامه امنیتی بین لهستان و اوکراین توسط تاسک و زلنسکی آغاز شد. سپس نخست وزیر لهستان تاکید کرد که اوکراین همیشه می‌تواند روی حمایت ورشو حساب کند.

زلنسکی روز گذشته و قبل از نشست سران ناتو که در تاریخ 9 تا 11 جولای در واشنگتن برگزار می‌شود، به ورشو سفر کرد.

توافقنامه لهستان و اوکراین ممکن است به جنگ جهانی منجر شود

فلوریان فیلیپو، سیاستمدار فرانسوی معتقد است که توافقنامه امنیتی بین اوکراین و لهستان به آغاز یک جنگ جهانی منجر می‌شود، زیرا شامل اجازه به طرف لهستانی برای سرنگونی موشک‌های روسی در آسمان اوکراین است. 

فیلیپو در صفحه خود در شبکه اجتماعی ایکس ( توییتر سابق) نوشت: «درگیری اوکراین به دلیل این توافقنامه غیرقابل باور که [رئیس‌جمهور اوکراین] زلنسکی با رئیس دولت لهستان دونالد تاسک امضا کرده، به یک درگیری جهانی کشیده می‌شود». 

او به مقاله‌ای در نشریه Euractiv اشاره کرد که در آن ذکر شده طبق مفاد این سند امضا شده به لهستان اجازه داده شده که د از سیستم‌های پدافند هوایی خود برای سرنگونی موشک‌های روسی بر فراز خاک اوکراین در نزدیکی مرز این کشور با لهستان استفاده کند. به عقیده فیلیپو، چنین توافقنامه‌ای به یک درگیری جهانی منجر خواهد شد، زیرا لهستان عضو اتحادیه اروپا و ناتو است که به نوبه خود همه کشورهای عضو این ائتلاف‌ها را به درگیری می‌کشاند. فیلیپو افزود: «بیایید فوراً این جنون را متوقف کنیم!»

احتمال انتقال یک اسکادران میگ-29 توسط لهستان به اوکراین 

دفتر رئیس‌جمهور اوکراین ولادیمیر زلنسکی شب گذشته اعلام کرد که لهستان امکان انتقال یک اسکادران جت‌های جنگنده میگ-29 ساخت روسیه به اوکراین را بررسی خواهد کرد. 

در این بیانیه آمده است: «لهستان امکان انتقال حداقل یک اسکادران میگ-29 (حداقل 14 جت جنگنده) را به اوکراین بررسی خواهد کرد». این تحویل ممکن است در چارچوب توافقنامه امنیتی امضا شده بین ورشو و کی‌یف انجام شود.

میانجی‌های مناسب از نگاه زلنسکی برای مذاکرات مسکو و کی‌یف

ولادیمیر زلنسکی، رئیس‌جمهور اوکراین روز گذشته در کنفرانس مطبوعاتی به همراه دونالد تاسک، نخست‌وزیر لهستان در ورشو اعلام کرد که میانجی‌های مذاکرات صلح بین اوکراین و روسیه می‌توانند اتحادیه اروپا، چین و ایالات متحده باشند، زیرا این کشورها دارای اقتصاد و ارتش‌های قوی هستند. 

به گفته رئیس‌جمهور اوکراین، میانجی‌ها فقط می‌توانند از میان قدرتهای بزرگ جهانی باشند. زلنسکی افزود: «آیا چنین کشورهایی در جهان زیاد هستند؟ نه، زیاد نیستند. من فکر می‌کنم که ایالات متحده یک چنین کشوری است، چین و اتحادیه اروپا. نه یک کشور خاص اروپایی، بلکه کل اتحادیه اروپا. این می‌تواند یک مأموریت میانجی‌گری باشد». 

زلنسکی همچنین بار دیگر بر بی‌جایگزین بودن به اصطلاح فرمول صلح خود تاکید کرد و از قبول پیشنهادهای دیگر برای پایان دادن به درگیری‌ها خودداری کرد. او تأکید کرد که تصمیم نخست‌وزیر مجارستان ویکتور اوربان برای سفر به مسکو و مذاکره با ولادیمیر پوتین ابتکار شخصی او بوده و با کی‌یف هماهنگ نشده است.

ونزوئلا از هر طرح صلح مورد قبول روسیه حمایت خواهد کرد

دولت ونزوئلا از طرح‌های صلحی که توسط هر کشوری پیشنهاد شود و مورد تایید مسکو قرار گیرد، حمایت خواهد کرد. این مطلب را خِسوس رافائل سالاسار ولاسکز، سفیر این کشور آمریکای لاتین در روسیه اعلام کرد. 

این دیپلمات در مصاحبه‌ای درباره تمایل کاراکاس به پیوستن به ابتکار صلح برزیل و چین گفت: «اگر هر کشوری طرحی در رابطه حل و فصل درگیری اوکراین پیشنهاد دهد، ونزوئلا همیشه در کنار روسیه خواهد بود و از هر طرح صلحی که مسکو در آن مشارکت داشته و آن را تایید کند، حمایت خواهد کرد». 

برزیل و چین در اواخر ماه می سال 2024 ابتکار صلح مشترک خود را ارائه دادند. این کشورها پیشنهاد برگزاری یک نشست صلح با حضور روسیه و اوکراین و مذاکرات دیپلماتیک برای پایان درگیری نظامی را دادند و همچنین بر لزوم خودداری کشورهای ثالث از انجام اقداماتی که ممکن است به تشدید بحران اوکراین منجر شود، تاکید کردند.

 اوربان: چین طرح صلح دارد، اما آمریکا می‌خواهد درگیری ادامه یابد

نخست‌وزیر مجارستان، ویکتور اوربان، روز دوشنبه در مصاحبه با نشریه "بیلد" یادآور شد که چین طرح صلحی دارد که با آن می‌توان درگیری اوکراین را حل و فصل کرد، در حالی که آمریکا برعکس، همه تلاش خود را برای ادامه این درگیری به کار می‌برد.

اوربان گفت: «چین طرحی برای حل و فصل صلح‌آمیز دارد. در حالیکه آمریکا سیاست ادامه درگیری را دنبال می‌کند. و به جای اینکه اروپا رویکرد استراتژیک خود را دنبال کند، صرفاً مواضع آمریکا را کپی می‌کند و متأسفانه باید بگویم که کشورهای اروپایی کورکورانه همین سیاست را دنبال می‌کند». 

به گفته وی، موضع برخی سیاستمداران اتحادیه اروپا که بر این باورند سفر او به مسکو باعث شکاف در اروپا می‌شود، یک رویکرد بسیار ابتدایی است. نخست وزیر مجارستان  تاکید کرد که با دو نفر از پنج بازیگر اصلی دیدار کرده است و گام بعدی او تماس با نمایندگان آمریکا، چین و اتحادیه اروپا خواهد بود،  پس از آن اوربان «به جمع‌آوری نظرات» در مورد چگونگی رسیدن به صلح سریع‌تر ادامه خواهد داد.

او تاکید کرد: «مشکل این است که بسیاری از سیاستمداران اروپایی می‌خواهند بلافاصله به یک راه‌حل صد درصدی برسند. اما چنین راه‌حل‌هایی وجود ندارد. راه رسیدن به صلح از اینجا شروع می‌شود که کسانی که در درگیری هستند یا در نزدیکی آن قرار دارند، خواهان این صلح باشند». 

این مقام مجارستانی اشاره کرد که درگیری را نمی‌توان در میدان نبرد حل کرد و در 3 تا 4 ماه آینده تا انتخابات آمریکا باید انتظار تغییرات قابل توجهی در رابطه با اوکراین داشت. اروپا باید از این موقعیت استفاده کند تا سیاست خودمختارانه‌ای را دنبال کند، اما در حال حاضر نشانه‌هایی از تمایل مقامات اروپایی برای توسعه رویکرد خود به وضعیت مشاهده نمی‌شود. 

اوربان افزود: «سفرهای من به کی‌یف و مسکو به وضوح نشان می‌دهد که راه‌هایی برای گفتگوی مستقیم وجود دارد و می‌توان کانال‌های دیپلماتیک را باز کرد».

مجارستان برنامه صلح مشخصی برای اوکراین ندارد

گئورگی گویاش، رئیس دفتر نخست‌وزیر مجارستان روز دوشنبه در یک نشست خبری اعلام کرد که مقامات بوداپست برنامه صلح مشخصی برای حل بحران اوکراین ندارند، ولی بر این عقیده هستند که چنین برنامه‌ای فقط با مشارکت همه طرف‌های درگیر می‌تواند ایجاد شود. 

او گفت: «ما برنامه صلح مشخصی نداریم. این برنامه فقط به همراه همه طرف‌های درگیر قابل تهیه است، اما برای شروع گفتگو نیاز به آتش‌بس است». 

این مقام رسمی همچنین تاکید کرد که مجارستان امیدوار است که قدرت‌های جهانی اوکراین و روسیه را به گفتگو با یکدیگر وادار کنند. او افزود: مقامات ایالات متحده، چین و کشورهای بزرگ اروپایی «باید روسیه و اوکراین را مجبور کنند» تا بر سر میز مذاکرات بنشینند و آتش‌بس برقرار کنند. 

علاوه بر این، گویاش یادآور شد که نخست‌وزیر ویکتور اوربان بعد از سفر به چین به واشنگتن سفر می‌کند تا در نشست سران ناتو شرکت کند و از این دیدار نیز برای پیشبرد «ماموریت صلح» خود استفاده خواهد کرد.

انتهای پیام/

واژه های کاربردی مرتبط
واژه های کاربردی مرتبط
پربیننده‌ترین اخبار بین الملل
اخبار روز بین الملل
آخرین خبرهای روز
مدیران
تبلیغات
رازی
مادیران
شهر خبر
فونیکس
او پارک
پاکسان
میهن
گوشتیران
triboon