بوئینگ ۷۳۷ مکس بازهم مشکل ساز شد
اداره هوانوردی فدرال آمریکا (FAA) اعلام کرد که بیش از ۲۵۰۰ هواپیمای بوئینگ ۷۳۷ مکس به دلیل مشکل احتمالی ژنراتورهای اکسیژن اضطراری باید بازرسی شوند.
به گزارش خبرگزاری تسنیم به نقل از راشاتودی، اداره هوانوردی فدرال آمریکا (FAA) روز دوشنبه اعلام کرد که بیش از 2500 هواپیمای بوئینگ 737 مکس به دلیل مشکل احتمالی ژنراتورهای اکسیژن اضطراری باید بازرسی شوند.
در صورت کاهش فشار داخل هواپیما، ماسکهای اکسیژن به صورت اتوماتیک از محفظههای بالای سر مسافران به پایین میافتند. پس از اینکه بوئینگ تشخیص داد ممکن است برخی از ژنراتورها به دلیل نقص در تسمههای نگهدارنده کار نکنند، اداره هوانوردی فدرال آمریکا دستورالعمل قابلیت پرواز را برای این مدل هواپیما صادر کرد که بازرسی فوری آنها را ملزم میکند.
این دستورالعمل شامل 2600 فروند مدل بوئینگ 737 مکس و نسل بعدی آن میشود. خطوط هوایی بین 120 تا 150 روز فرصت دارند تا بازرسی ها را به پایان برسانند و در صورت نیاز "اقدامات اصلاحی" را انجام دهند. نصب قطعاتی که احتمال معیوب بودن آنها وجود دارد نیز برای آنها ممنوع است.
در 17 ژوئن، بوئینگ یادداشتی را برای مشتریان خود یعنی خطوط هوایی ارسال کرد که در آن یک مشکل بالقوه در تامین اکسیژن اضطراری شناسایی شد.
به گفته این سازنده هواپیما، تحت شرایط خاص، تسمه های مهار ژنراتورها می تواند تا 1.9 سانتی متر جابجا شود و از عملکرد صحیح آنها جلوگیری کند. این شرکت یک چسب معیوب را که در سال 2019 معرفی شد، علت این مشکل میداند.
بوئینگ در بیانیهای گفت: ما برای تمام هواپیماهای تحویلی جدید از چسب قبلی استفاده کردهایم تا اطمینان حاصل کنیم که ژنراتورها در جای خود محکم میمانند.
این شرکت افزود: بازرسی از هواپیماهای تحویل نشده، هیچ موردی را که تحت تأثیر این نقص قرار گرفته باشد، شناسایی نکرده است.
اعلامیه روز دوشنبه کمتر از یک روز پس از جریمه 243.6 میلیون دلاری بوئینگ به دلیل رعایت نکردن شرایط توافقنامه سال 2021 با دولت ایالات متحده منتشر شد.
پس از دو سقوط مرگبار 737 مکس که منجر به زمین گیر شدن کل ناوگان این مدل هواپیما در سال های 2019-2020 شد، بوئینگ با پرداخت بیش از 2.5 میلیارد دلار موافقت کرده بود تا از پیگرد قانونی برای فریب اداره هوانوردی فدرال در مورد نقص سیستم خلبان خودکار جلوگیری کند.
در ماه مه، دادستانهای فدرال بوئینگ را به نقض مفاد این توافق متهم کردند و مدعی شدند که این شرکت به تعهدات خود پایبند نبوده است.
بر اساس این گزارش، دو سانحه جداگانه بوئینگ 737 مکس 8 که یکی مربوط به شرکت هواپیمایی لاین ایر و دیگری مربوط به خطوط هوایی اتیوپی بود، در بازه زمانی کمتر از پنج ماه بین سالهای 2018 تا 2019 رخ داد و 346 کشته بر جای گذاشت.
انتهای پیام/