ترویج سبک و پوشش عجیب در همدان/ مد جدید یا بدحجابی!

ترویج سبک و پوشش عجیب در همدان/ مد جدید یا بدحجابی!

در سالهای اخیر شاهد رواج سبک جدید و عجیب در پوشش بانوان جامعه ایرانی هستیم که تناسبی با تاریخ، فرهنگ و دین ایرانی ندارد.

به گزارش خبرگزاری تسنیم از همدان،مد جدید با بدحجابی که در چند ماه اخیر در نقاط مختلف کشور مشاهده می‌شود پوششی اسفبار است که هیچ گونه تناسبی با فرهنگ غنی ایرانی و اسلامی ندارد. در حالی که اصالتی که در پوشاک اصیل ایرانی وجود دارد به جامعه ما و به ویژه زنان ما معرفی نشده و  از طریق برخورد سلبی هم نمی‌توان فضای پوشاک را در کشور کنترل کرد بلکه باید جوانان کشور به لحاظ اغنای فرهنگی به این باور برسند که حجاب امری ذاتی در پوشاک ایرانی است.

 از طرفی طبق پوشش زن ایرانی پیش از اسلام با استناد به مدارک به‌دست‌آمده از دوره هخامنشیان، مانند تندیس‌ها، پارچه و نقش‌برجسته‌ها و یا نوشته‌های برخی از تاریخ‌نگاران، می‌توان چنین برداشت کرد که حجاب ذاتی امری ذاتی در پوشاک ایرانی فارغ از بعد اسلامی آن در ادوار مختلف بوده است، برای نمونه در هیچ یک از سنگ نبشته‌های تاریخ حتی یک تصویر بدون حجاب پیدا نمی‌شود.

افول صنعت پوشاک ایرانی و اسلامی در نبودحمایت و باور فرهنگی

زنان یک جامعه تاثیر بسزایی در پیشبرد و یا پسروی یک سرزمین دارند اما متاسفانه در سال‌های اخیر هر روز شاهد رواج سبک جدیدی از بد حجابی در بین دختران و زنان سرزمینمان هستیم.

این پوشش زننده در دختران و زنان گاهی چنان خود نمایی می‌کند که چه زن و چه مرد ناخواسته برای حس کنجکاوی هم که شده است به اندام دختران نگاه می‌کند درواقع استفاده از پوشش‌های نامتعارفی نه‌تنها جلوه‌ای نازیبا از مدل‌های نامرسوم دنیا را در خیابان‌های شهر به تصویر می‌کشد بلکه استفاده از این نوع پوشش تنگ و گشاو ناموزون در بدن مضرات بسیاری زیادی بر روی زنان جامعه می‌گذارد، تأثیراتی که گاه در درازمدت و با بی‌توجهی نسبت به علت آن بروز کرده و سبب حیرت افراد جامعه می‌شود.

جدای از تأثیرات جسمانی نامطبوع و ناخوشایند استفاده از البسه تنگ و زننده استفاده از این نوع پوشش عفت عمومی افراد جامعه را نشانه گرفته است. این روزها بسیاری از افراد با استفاده از این نوع پوشش تلاش می‌کنند به جلوه‌ای نازیبا ازآنچه در ماهواره‌های و شبکه‌های اینترنتی و مجازی دیده‌اند در خیابان‌های شهر برای رسیدن به آنچه آن‌ها آن را مُد روز تلقی می‌کنند، دست یابند غافل از اینکه حجاب و عفاف چه برای زن و چه برای مرد امری شخصی نیست که به هر نوعی فرد بخواهد از آن بهره‌برداری کند بلکه فلسفه حفظ حجاب و عفاف حفظ امنیت اخلاقی در جامعه است.

چگونه می‌توان در جامعه‌ای که افراد آن به کمترین مظاهر حجاب بی‌توجهی می‌کنند احساس امنیت و آرامش کرد؟ بی‌شک در چنین جامعه‌ای افراد باحیا و عفت نیز از آسیب‌های اجتماعی حاصل از طمع هوسرانانی که در پی شکار افراد باحیا هستند مصون نخواهند ماند.

اما یافتن پاسخ این سؤال که چگونه چنین البسه‌ای راه به بازار فروش البسه‌ ایرانی اسلامی یافته است چندان دشوار نیست با ورود به راسته تولیدکنندگان پوشاک در بازار  و کمی کنکاش و دقت در بازار تولیدی‌ها می‌توان به‌راحتی ردپای تولید انبوه مانتوهای جلوباز، شیشه‌ای و انواع البسه جین نامتعارف و خارج از عرف اجتماعی که توسط برخی سودجویان تولید البسه به‌وفور در بازار عرضه می‌شود را یافت.

شیوع اپیدمی مانتوهای جلوباز در میان جوانان با توجه به آهنگ آرام و رشد سریع آن از سال‌های اخیر تاکنون خبر از تهاجم وسیع و گسترده فرهنگی در میان خانواده‌ها داشته که با توجه به خواب‌سنگین دستگاه‌های فرهنگی متولی به نظر می‌رسد این شیوع نامبارک همچنان در خیابان‌های  کشور ما یکه‌تازی کند.

دو نهاد متولی اصلی حجاب، حوزه پوشاک را رها کرده‌اند

کرم‌پور یک تولیدکننده پوشاک در پاسخ به این سوال که چرا علی رغم برنامه های متعدد در حوزه پوشاک شاهد نابسمانی در عرصه مد و تولید لباس‌های منافی عفت در جامعه هستیم اظهار داشت: مشکل اصلی ما در بحث شرایط حاکم بر پوشاک جامعه به موضوع عدم توفیق در فرهنگسازی باز می‌گردد، متاسفانه دو نهاد متولی حوزه فرهنگ یعنی اداره کل فرهنگ و ارشاد اسلامی و نیز کل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری در این زمینه هیچ فعالیت نداشته و در واقع حوزه پوشاک رها شده است.

کرمپور عنوان کرد: در جامعه امروزی متاسفانه هیچ تاریخچه ای از پوشاک اقوام وجود ندارد، این درحالی است که پوشاک به لحاظ تاریخچه می‌تواند جز صنایع دستی به حساب می‌آید.

اتحادیه های پوشاک به واردات پوشاک بها می دهند تا به طراحان داخلی

تولیدکننده پوشاک در پاسخ به این سوال که چه قدر حمایت اتحادیه های مختلف پوشاک در تولید پوشاک ایرانی و اسلامی را موثر می دانید بیان کرد: متاسفانه اتحادیه‌های پوشاک به جای حمایت از طراحان داخلی از واردات پوشاک برای دستیابی به منافع خود استقبال می‌کنند، براین اساس تهیه لباس اصیل ایرانی برای افراد مقرون به صرفه نیست.

کرمپور افزود: به عقیده بنده اگر از ورود لباس‌های غربی و چینی جلوگیری به عمل می‌آمد قطعا شرایط تولید برای طراحان و تولید کنندگان داخلی پوشاک بهبود می‌یافت، در واقع یکی از عمده مشکلات ما در کشور این است که در بحث تولید پارچه بسیار عقب هستیم بنابراین واردات در این بخش قیمت محصول نهایی را افزایش می‌دهد.

وی عنوان کرد: یک مشکلی که در جامعه وجود دارد این است که متاسفانه ما نتوانسته ایم فرهنگ غنی ایرانی را در حوزه پوشاک به نسل جدید معرفی کنیم و در این زمینه همه چیز به سمت غرب گرایی سوق پیدا کرده است.

گلایه مدیرکل ارشاد همدان از عدم تخصیص بودجه عفاف و حجاب

مدیرکل ارشاد همدان با بیان اینکه مسائل مربوط به عفاف و حجاب با شعار دادن حل نمی شود گفت: تا کنون از سوی سازمان مدیریت و برنامه استان اعتباری به ارشاد تخصیص نیافته است.

مسعود ویژه در گفت‌و‌گو با خبرنگار تسنیم در همدان اظهار داشت: کارگروه عفاف و حجاب را در استان داریم و هر ساله جشنواره ای را در استان برگزار می کنیم که امسال نیز ششمین جشنواره استانی مد و لباس آمادای پیش‌بینی شده است.

وی با بیان اینکه ارشاد همدان در حوزه تبلیغات و اطلاع رسانی از مجموعه های خودجوش حمایت می کند افزود: اتحادیه پوشاک همدان فروشگاه بزرگ ایرانی- اسلامی را در خیابان مهدیه همدان به صورت غیر رسمی افتتاح کرده که این مرکز در روز عفاف و حجاب به صورت رسمی افتتاح و خدمات آن اطلاع رسانی می‌شود.

مسائل مربوط به عفاف و حجاب با شعار دادن حل نمی شود

مدیرکل ارشاد همدان با اشاره به اینکه اقدام در حوزه عفاف و حجاب کار تنها یک دستگاه نیست بیان کرد: باید برای این موضوع اعتبار تخصیص دهند و تا این مشکل حل نشود اتفاقی نمی افتد همانطور که برای حل مشکل کرونا کلیه اعتبارات و دستگاه ها بسیج شدند حل مسائل عفاف و حجاب نیز که در سطح جامعه قابل مشاهده هست نیاز به بسیج عمومی تمامی دستگاه ها دارد.

ویژه با تاکید بر اینکه مسائل مربوط به عفاف و حجاب با شعار دادن حل نمی شود افزود: تا در حوزه فرهنگی هزینه نشود نتیجه حاصل نمی شود ضمن اینکه اجرای طرح نور توسط نیروی انتظامی در حوزه سلبی اقدام با ارزشی است ولی در حوزه ایجابی هم نیاز به اقدامات و اعتباراتی در این حوزه وجود دارد.

وی با بیان اینکه اعتبارات به حوزه فرهنگ در قالب کشوری و استانی تعلق می گیرد عنوان کرد: اکنون اندک اعتبارات کشوری در قالب جشنواره مد و لباس تخصیص یافته ولی در سطح استانی اقدامی انجام نگرفته است. در قرارگاه عفاف و حجاب نیز بارها برنامه ها و پیشنهادات ارائه شده و درخواست اعتبار داشتیم ولی تا کنون از سوی سازمان مدیریت و برنامه استان اعتباری به ارشاد تخصیص نیافته است.

مدیرکل ارشاد همدان در تشریح رویداد ششمین جشنواره استانی مد و لباس آمادای گفت: این جشنواره با تمرکز برهدف طراحی و دوخت پوشاک حیاورزانه و عفیفانه با شعاراصالت، وقار و آراستگی پیش بینی شده است و در کنار این جشنواره نمایشگاهی را در شهریور ماه برگزار می کنیم که ارتباطی را بین صنعت و طراحان لباس برقرار می کند.

ویژه اظهار داشت: این جشنواره در دو بخش رقابتی و غیر رقابتی برگزار می شود،که بخش رقابتی شامل دو بخش طراحی لباس و دوخت و اجرای لباس است و بخش غیر رقابتی نیز شامل حضور ویژندهای فعال صنعت پوشاک در استان، گنجینه لباس، منتخبی از پوشاک جشنواره‌های قبل و لباس های عفیفانه نوجوان به صورت نمایش زنده و برگزاری کارگاه های آموزشی است.

به گزارش تسنیم، حوزه عفاف و حجاب با روندی که از قبل وجود داشته و در حال ادامه است نتیجه بخش نخواهد بود و مصداق آن وضعیت پوشش کنونی در جامعه است و با ادامه روند قبل به سمت افول پوشش ایرانی- اسلامی حرکت می‌کند در حالی که متولیان باید با بها دادن به این حوزه فعالیت چشمگیرتری را انجام دهند.

انتهای پیام/

پربیننده‌ترین اخبار استانها
اخبار روز استانها
آخرین خبرهای روز
مدیران
تبلیغات
رازی
مادیران
شهر خبر
فونیکس
او پارک
پاکسان
رایتل
طبیعت
میهن
گوشتیران
triboon