ناتو عملیات حمایتی از اوکراین در آلمان را آغاز می‌کند

ناتو عملیات حمایتی از اوکراین در آلمان را آغاز می‌کند

سران کشورهای ناتو توافق کردند که فرماندهی عملیات حمایت از اوکراین از ویسبادن آلمان به عنوان یک اقدام برای ایجاد آمادگی برای احتمال روی کار آمدن مجدد ترامپ در آمریکا از روز جمعه آغاز شود.

به گزارش گروه بین‌الملل خبرگزاری تسنیم به نقل از "ان‌تی‌وی"، تاکنون، روند حمایت نظامی از اوکراین عمدتاً توسط ایالات متحده آمریکا هماهنگ شده است. در آینده، ناتو می خواهد در واکنش به احتمال روی کار آمدن مجد دونالد ترامپ در آمریکا این گونه فعالیت های خود را در آلمان متمرکز کند.

بر اساس تصمیمات اتخاذ شده در آینده، ناتو تحویل سلاح و فعالیت های آموزشی برای نیروهای مسلح اوکراین را از ویسبادن آلمان هماهنگ خواهد کرد. به گفته محافل این ائتلاف نظامی سران کشورهای عضو تصمیم گرفتند این عملیات را در نشست سران خود در واشنگتن آغاز کنند. قرار است این عملیات از روز جمعه آغاز شود.

در بیانیه اجلاس سران ناتو در مورد این فرماندهی جدید آمده است که هدف این است که حمایت امنیتی از اوکراین به صورت دائمی انجام شود و در نتیجه حمایت بهبود یافته، قابل پیش بینی و منسجم برای این کشور تضمین شود. بر این اساس همچنین این عملیات از دگرگونی نیروهای دفاعی و امنیتی اوکراین حمایت می کند و در نتیجه امکان ادغام بیشتر اوکراین با ناتو را فراهم می کند.

ایالات متحده آمریکا تاکنون رهبری هماهنگی تحویل تسلیحات و فعالیت های آموزشی اوکراین را بر عهده گرفته است. در پایان سال 2022، آنها واحدی متشکل از 300 سرباز به نام گروه کمک امنیتی-اوکراین (SAG-U) را در مقر اروپایی نیروهای مسلح ایالات متحده در ویسبادن هسن راه اندازی کردند. اکنون حدود 700 کارمند برای ناتو کار خواهند کرد و آلمان می خواهد تا 40 نفر از آنها را استخدام کند، از جمله یک ژنرال دو ستاره به عنوان معاون فرمانده انتخاب شده است.

این پروژه ناتو همچنین به عنوان یک اقدام احتیاطی در صورت بازگشت احتمالی دونالد ترامپ به ریاست جمهوری ایالات متحده از ژانویه 2025 تلقی می شود. اظهارات این نامزد جمهوری خواه آمریکا در گذشته تردیدهایی را در مورد اینکه آیا ایالات متحده به جنگ تدافعی علیه اوکراین ادامه خواهد داد یا خیر ایجاد کرده بود. ناتو نگران است که تغییر سیاسی در واشنگتن بر هماهنگی تحویل تسلیحات و فعالیت های آموزشی برای نیروهای مسلح اوکراین نیز تأثیر بگذارد.

تنها مجارستان در این عملیات شرکت نخواهد کرد. دولت ویکتور اوربان، نخست وزیر مجارستان نگران است که این ائتلاف ممکن است توسط فرماندهی موسوم به NSATU (کمک امنیتی ناتو و آموزش برای اوکراین) به رویارویی مستقیم با روسیه سوق داده شود. در بیانیه اجلاس سران ناتو آمده است: "NSATU به معنای حقوق بین‌الملل، ناتو را به یک طرف درگیری تبدیل نخواهد کرد".

"دونالد ترامپ"، رئیس‌جمهور سابق آمریکا در ابتدای سال جاری به شدت به ناتو حمله کرده بود. اظهارات او با توجه به تهدید روسیه و جنگ در اوکراین برای بروکسل و بسیاری از سران کشورهای اروپایی نگرانی هایی را ایجاد کرد. در اوایل فوریه، "دونالد ترامپ "درباره ناتو گفت که ولادیمیر پوتین، خودکامه روسی را تشویق می‌کند تا به کشورهای عضو ناتو حمله کند، در صورتی که به اندازه کافی به این ائتلاف نظامی کمک مالی نکنند.

یک سخنگوی ائتلاف نظامی ناتو هم چندی پیش تایید کرد که 32 کشور این ائتلاف تصمیم گرفته‌اند یک نوع نماینده ویژه به کی یف، پایتخت اوکراین بفرستند. بر این اساس این مقام ارشد مسئول هدایت حمایت سیاسی و عملی ائتلاف در آنجا خواهد بود.

انتهای پیام/

واژه های کاربردی مرتبط
واژه های کاربردی مرتبط
پربیننده‌ترین اخبار بین الملل
اخبار روز بین الملل
آخرین خبرهای روز
فلای تو دی
تبلیغات
رازی
مادیران
شهر خبر
فونیکس
خانه خودرو شمال
میهن
گوشتیران
رایتل
triboon
طبیعت