هشدار روسیه درباره گسترش نفوذ اتحادیه اروپا در قفقاز
در وزارت امور خارجه روسیه و کرملین بر این عقیده هستند که اتحادیه اروپا با اختصاص ۱۰ میلیون یورو کمک نظامی برای نیروهای مسلح ارمنستان، در واقع در تلاش است تا نفوذ خود را در منطقه قفقاز جنوبی گسترش دهد.
به گزارش گروه بینالملل خبرگزاری تسنیم به نقل از خبرگزاری «نووستی»، ماریا زاخارووا، سخنگوی وزارت امور خارجه روسیه در یک نشست خبری اعلام کرد که برنامه اتحادیه اروپا برای اختصاص 10 میلیون یورو به نیروهای مسلح ارمنستان، نوعی محاسبه ژئوپلیتیکی است. به عقیده او،، اتحادیه اروپا در تلاش است تا نفوذ مخرب خود را در منطقه قفقاز جنوبی گسترش دهد.
زاخارووا با اشاره به اینکه «صندوق صلح اروپایی» به جای صلح، ثبات یا امنیت، در واقع برای جنگ و تحریک کشورهای منطقه به خونریزی استفاده میشود، این موضوع را با نمونههای کمکهای مالی و نظامی کشورهای غربی به اوکراین مقایسه کرد.
کرملین ابراز امیدواری کرد: ارمنستان راه اوکراین را در پیش نگیرد
در این رابطه، دیمیتری پسکوف، سخنگوی کرملین نیز به نوبه خود، یادآور شد که روسیه با احترام به همکاری ارمنستان با اتحادیه اروپا نگاه میکند، اما امیدوار است که ایروان مسیر مقامات کییف در روابط با مسکو را انتخاب نکند.
پسکوف شب گذشته در جمع خبرنگاران گفت: «ما به عقلانیت سیاسی مقامات ارمنستانی امیدواریم و با احترام به تلاش آنها برای تقویت روابط با اتحادیه اروپا نگاه میکنیم. تنها نمیخواهیم این جستجوها به شکل بدون انتخاب، همانطور که رژیم کییف انتخاب کرد، انجام شود. چنین دیدگاه سیاسی بدون جایگزینی چیزی نیست که به نفع روابط دو کشور همسایه باشد.»
دبیر مطبوعاتی رئیس جمهور روسیه با اشاره به اینکه ارمنستان برای روسیه کشوری برادر و همپیمان است و این کشور به طور مستقل اولویتهای همکاری خود را انتخاب میکند، تأکید کرد که دو کشور نه تنها دارای تاریخ مشترک عمیق هستند، بلکه در حال حاضر نیز برنامههای متنوع متعددی در حال تحقق دارند.
پسکوف همچنین یادآور شد که روسیه آماده است روابط دوجانبه گرم خود با ایروان را ادامه داده و توسعه دهد.
اتحادیه اروپا در نتیجه نشست شورای اروپا در روز 22 جولای تصمیم گرفت که برای نخستین بار به ارمنستان کمک مالی به منظور حمایت و تقویت نیروهای مسلح این کشور اختصاص دهد. در همان نشست، تصمیم به آغاز گفتوگوها درباره رژیم بدون روادیدی برای ارمنستان اتخاذ شد. پس از اتمام این فرایند، شهروندان ارمنستان میتوانند بدون نیاز به ویزا برای اقامت کوتاهمدت به کشورهای حوزه شنگن سفر کنند.