کاسبی با پشه آئدس؛ پای بلاگرها به ماجرای تب دنگی باز شد!


کاسبی با پشه آئدس؛ پای بلاگرها به ماجرای تب دنگی باز شد!

این روزها تب موضوع تب دنگی در فضای مجازی و رسانه‌ها داغ است و گمانه‌زنی‌‎هایی که درباره شیوع همه‌گیری این بیماری در کشور وجود دارد که همین موضوع، بستری را برای کاسبی و کلاهبرداری برخی سودجویان فراهم کرده است.

به گزارش خبرنگار اجتماعی خبرگزاری تسنیم، این روزها تب مسئله تب دنگی در فضای مجازی و رسانه‌ها داغ است و گمانه‌زنی‌‎هایی که درباره شیوع همه‌گیری این بیماری در کشور وجود دارد، ترس بازگشت یک همه‌گیری را مشابه آنچه در ایام کرونا رخ داد، به جان مردم انداخته است.

تب دنگی نوعی بیماری ویروسی است که از طریق پشه‌ای موسوم به «آئدس» از انسان مبتلا به فرد سالم منتقل می‌شود، به این صورت که ابتدا پشه آئدس یک فرد آلوده را می‌گزد و خونخواری انجام می‌دهد؛ ویروس از این طریق وارد بدن پشه می‌شود و در صورتی که پشه، فرد سالم دیگری را بگزد یا تخم‌گذاری کرده و پشه‌های جدید را به وجود بیاورد؛ می‌تواند باعث انتقال تب دنگی به انسان شود.

اگرچه رئیس دفتر آموزش و ارتقای سلامت وزارت بهداشت هفته گذشته به تسنیم اعلام کرد که با توجه به عدم امکان انتقال انسان به انسان، تب دنگی مانند کرونا همه‌گیر نخواهد شد؛ اما به‌هرحال تجربه پاندمی سخت کووید19 ترس بازگشت به روزهای تلخ را در دل برخی انداخته است.

همین موضوع بستری را فراهم کرده است تا سودجویان در فضای مجازی به فروش کالاها و داروهایی برای مقابله با تب دنگی اقدام کنند!

یکی از کالاهایی که این روزها شاهد تبلیغ گسترده و دروغین آن در فضای مجازی هستیم «سم مخصوص پشه آئدس» است. پیگیری‌های خبرنگار تسنیم از گردانندگان این صفحات مجازی نشان می‌دهد که یک بطری سم که مشخص نیست محتوای آن چه ماده شیمیایی‌ای است، به‌قیمت 290 هزار تومان فروخته می‌شود!

برخی افراد نیز برای فروش بیشتر محصولات خود، آن را ازبین‌برنده و پاک‌کننده پشه آئدس معرفی می‌کنند، برای مثال یک آگهی در فضای مجازی نشان می‌دهد که یک دستگاه هواساز به‌قیمت 10 میلیون تومان، به‌عنوان دافع و پاک‌کننده تب دنگی معرفی و تبلیغ شده است.

بهداشت و درمان , وزارت بهداشت , تب دنگی , پشه آئدس ,

در این میان شرکت‌های سم‌پاشی نیز با هدف ترغیب مشتریان، به ارائه تبلیغ برای خدمات سم‌پاشی برای از بین بردن سوسک، ساس، کنه و پشه آئدس پرداخته‌‌اند.

بهداشت و درمان , وزارت بهداشت , تب دنگی , پشه آئدس ,

تبلیغ زیر نیز مربوط به یک دستگاه حشره‌کش است که به‌عنوان دورکننده پشه تب دنگی به‌دروغ در فضای مجازی در حال تبلیغ است!

بهداشت و درمان , وزارت بهداشت , تب دنگی , پشه آئدس ,
تعدادی از اینفلوئنسرها و بلاگرهای اینستاگرامی نیز از قافله سوءاستفاده‌کنندگان عقب نمانده‌اند و با ارائه محتواهای غیرعلمی و نادرست، به ارائه‌‌ روش‌های خانگی و دارویی برای جلوگیری از نیش پشه آئدس می‌پردازند.

بهداشت و درمان , وزارت بهداشت , تب دنگی , پشه آئدس ,

تب دنگی پیشگیری و درمان اختصاصی ندارد!

حسین فرشیدی؛ معاون بهداشت وزارت بهداشت با بیان این که تب دنگی هیچ‌گونه درمان اختصاصی ندارد، گفت: بیماری تب دنگی، نوعی بیماری ویروسی است و با علامت‌درمانی یعنی درمان علائم بیماری، بهبود می‌یابد و داروی اختصاصی برای این بیماری وجود ندارد؛ الآن بهترین دارویی که برای درمان تب ناشی از این بیماری استفاده می‌شود استامینوفن است همچنین به افراد مبتلا توصیه می‌شود از مصرف آسپرین و آنتی‌بیوتیک‌ها در صورت ابتلا به این بیماری پرهیز کنند.

وی افزود: پشه آئدس روی بدن خود لکه‌های سفیدی دارد و بنابراین اگر افراد با پشه‌ای با این نوع شکل گزیده شدند حتماً به مراکز بهداشتی و درمانی مراجعه و آموزش‌های لازم برای درمان بیماری را دریافت کنند. افرادی که در مناطقی زندگی می‌کنند که آلوده به پشه آئدس شده است، در صورت گزش توسط پشه حتماً به مراکز بهداشتی مراجعه کنند. در سایر نقاط کشور نیز افراد در صورت گزش توسط پشه و بروز علائم یادشده به‌ویژه تب، به پزشک یا مراکز بهداشتی و درمانی مراجعه کنند.

وی استان‌های آلوده به بیماری تب دنگی را اردبیل، آذربایجان شرقی، قزوین، هرمزگان، سیستان و بلوچستان، بوشهر، گیلان، مازندران و خوزستان اعلام کرد و گفت: آب راکد و گرمای هوا همراه با شرجی، شرایط مناسب را برای پرورش تخم پشه‌ها و آلودگی پشه‌‌ها به ویروس تب دنگی مهیا می‌کند که حاشیه دریای خرز و جنوب کشور مستعد آن هستند اما به‌هرحال امکان انتقال تخم این پشه‌‌ها از استان‌های مختلف به تهران و سایر شهرها زیاد است زیرا افراد با سفر و حمل‌ونقل و تجارت می‌توانند تخم پشه را بین مناطق و حتی کشورهای مختلف جابه‌جا کنند.

آن‌چه در این بیماری اهمیت دارد، رعایت اصول پیشگیرانه و عدم توجه به مطالب غیرعلمی موجود در فضای مجازی است. روش‌های پیشگیری از بیماری نیز بسیار ساده و شامل موارد زیر است:

  1. زیستگاه پشه‌ها را کنترل کنید: پشه‌ها در ‌لاستیک‌های کهنه، قوطی کنسرو، زیرگلدان‌ها و هرجایی که آب راکد وجود داشته باشد می‌توانند تخم‌ریزی و زندگی کنند. اگر شما در حال زندگی یا مسافرت به ناحیه‌ای هستید که بیماری تب دنگی در آنجا شایع است، بهترین راه برای جلوگیری از ابتلای به این بیماری این است که از مواجهه با پشه‌هایی که این بیماری را ایجاد می‌کنند خودداری کنید و محیط را برای رشد آن‌ها مساعد نکنید. حداقل یک‌بار در هفته، ظروفی که دارای آب راکد هستند، خالی و تمیز کنید، ظروف کاشت گیاهان، ظروف مورد استفاده برای آب حیوانات و گلدان‌های گل‌دار و مخازن آب راکد را تمیز نگه‌‌دارید و در منزل روی پنجره‌ها توری نصب کنید.
  2. از مواد دورکننده پشه استفاده کنید؛ مواد دافع حشرات مانند Permethrin را می‌توان به لباس، کفش، وسیله کمپینگ و یا تخت خود اسپری کرد. شما همچنین می‌توانید لباس‌های آغشته‌شده به پرمترین را استفاده کنید. برای پوست خود نیز یک دافع حاوی حداقل 10 درصد غلظت DEET استفاده کنید.
  3. توجه به زمان حضور در بیرون از منزل؛ پشه‌هایی که ویروس‌های عامل بیماری دانگ را حمل می‌کنند در طول روز تا غروب از نظر گزش بسیار فعال هستند اما در شب نیز می‌توانند گزش را انجام دهند و بنابراین بهتر است در مناطق آلوده به پشه در ساعات روز، کمتر بیرون از خانه حضور پیدا کنید.
  4. لباس‌های محافظت‌کننده بپوشید؛ هنگامی‌ که شما به مناطق آلوده به پشه می‌روید، پوشیدن یک پیراهن آستین‌بلند، شلوار بلند، جوراب و کفش برای پیشگیری از ابتلای به این بیماری مؤثر است.

انتهای پیام/+

واژه های کاربردی مرتبط
حج و زیارت
واژه های کاربردی مرتبط
پربیننده‌ترین اخبار اجتماعی
اخبار روز اجتماعی
آخرین خبرهای روز
مدیران
تبلیغات
رازی
مادیران
شهر خبر
فونیکس
او پارک
پاکسان
رایتل
طبیعت
میهن
گوشتیران
triboon