انستیتو چاپ در دانشگاه صنعتی امیرکبیر راه‌اندازی شد

انستیتو چاپ در دانشگاه صنعتی امیرکبیر راه‌اندازی شد

رییس دانشگاه صنعتی امیرکبیر با اشاره به پیگری‌های این دانشگاه در ایجاد انستیتو چاپ گفت: در این مرکز به دنبال رفع چالشهای صنعت چاپ هستیم.

به گزارش گروه دانشگاه خبرگزاری تسنیم، علیرضا رهایی رئیس دانشگاه امیرکبیر با اشاره به بخش‌ها و فعالیت‌های تحقیقاتی این دانشگاه افزود: این دانشگاه دارای 18 دانشکده و 20 پژوهشکده و مرکز تحقیقاتی است و از ابتدا جهت گیری و هدف این دانشگاه در راه اندازی و ایجاد رشته‌ها، توجه به نیازهای خاص کشوربوده است.

وی نمونه آن را رشته مهندسی پلیمر دانست که از دل آن موضوعات دیگری مطرح شده است، ادامه داد: دانشکده مهندسی پلیمر از زمانی موضوع رنگ‌ به آن اضافه شد و به نام مهندسی پلیمر و رنگ تغییر نام داد و در این دو رشته در 3 سطح کارشناسی، کارشناسی ارشد و دکتر دانشجو می پذیرد.

رهایی با بیان اینکه در سایر رشته ها چون مهندسی نساجی و سایر رشته‌ها اقدامات دیگری در حال اجرا است یادآور شد: سعی می شود هر توسعه ای که در دانشگاه صورت می گیرد با این جهت گیری باشد.

رییس دانشگاه صنعتی امیرکبیر خاطر نشان کرد: ما درزمینه توسعه دریا محور، دانشکده مهندسی دریا را راه اندازی کردیم و این دانشکده در کشور جز دانشکده های منحصر به فرد است.

رهایی چاپ را از دیگر زمینه های مورد توجه این دانشگاه عنوان کرد و گفت: دکتر سعید پورمهدیان که از گذشته در دانشکده مهندسی پلیمر مشغول به فعالیت بوده است و با تشخیص این نیاز مهم، موضوع ایجاد انستیتو چاپ را پیگیری کرد و این پیگیری ها امروز به بار نشست و بر اساس تفاهم نامه ای که میان وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی و دانشگاه مبادله شده است، راه اندازی شد.

رییس دانشگاه صنعتی امیرکبیر ابراز امیدواری کرد که در سایه وزارت ارشاد فعالیت های مستمر در این انستیتو دنبال شود گفت: ما آمادگی داریم نیازهای صنعت چاپ، موضوعات مربوط به این انستیتو دنبال شود و تا حد امکان نیازهای مرتبط با صنعت چاپ مرتفع شود.

دانش‌بنیان‌های صنعت چاپ‌ متمرکز و تقویت می‌شوند

سعید پورمهدیان رئیس انستیتو چاپ دانشگاه صنعتی امیرکبیر نیز در اولین نشست هیات امنای انستیتو چاپ دانشگاه ایجاد گرایش‌های چاپ و صنایع وابسته در مقاطع کارشناسی، کارشناسی‌ارشد و دکترا و حرکت برای ایجاد یک رشته بین رشته‌ای در حوزه چاپ، تاسیس مرکز پژوهش و فناوری مجهز با آزمایشگاه‌ها و کارگاه‌های تخصصی به منظور پژوهش و فناوری در موضوعات مرتبط با حوزه چاپ را از اهداف انستیتو چاپ دانست.

وی خاطر نشان کرد: این انستیتو با هدف توسعه آموزش، پژوهش و فناوری در زمینه چاپ و صنایع وابسته با همکاری وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی و دانشگاه صنعتی امیرکبیر ایجاد شده است.

رئیس انستیتو چاپ دانشگاه صنعتی امیرکبیر گسترش پژوهش و آموزش‌های مرتبط با چاپ و صنایع وابسته و ارتقای سطح کمّی و کیفی آن، تامین تخصص‌های لازم برای توسعه و کاربرد فناوری چاپ و صنایع وابسته در کشور، تثبیت و ارتقای موقعیت علمی و فناوری کشور در زمینه فناوری چاپ و صنایع وابسته در سطح جهانی، تعیین چشم‌انداز منابع انسانی در حوزه چاپ و صنایع وابسته را از اهداف ایجاد این انستیتو ذکر کرد.

پورمهدیان به بیان اینکه این مرکز پیرو انعقاد تفاهم نامه ای راه اندازی شده است ادامه داد: تفاهم‌نامه این انستیتو با هدف اجرای شعار سال 1401 مبنی بر گسترش و تقویت مناسبات تولید دانش‌بنیان و اشتغال‌آفرین و نیز اجرای سیاست‌های دولت سیزدهم درباره رونق تولید و اشتغال، توانمندسازی رویکردهای دانش‌بنیان و ارتقای «اقتصاد فرهنگ» بین وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی و رئیس دانشگاه صنعتی امیر کبیر امضا شد.

وی بیان کرد: ایجاد گرایش‌های چاپ و صنایع وابسته در مقاطع کارشناسی، کارشناسی‌ارشد و دکترا و حرکت برای ایجاد یک رشته بین رشته‌ای در حوزه چاپ، تاسیس مرکز پژوهش و فناوری مجهز با آزمایشگاه‌ها و کارگاه‌های تخصصی به منظور پژوهش و فناوری در موضوعات مرتبط با حوزه چاپ و صنایع وابسته و تقویت شرکت‌های دانش‌بنیان مرتبط با تولید مواد اولیه و فناوری‌های چاپ در ذیل این تفاهم‌نامه آمده است.

به‌گفته پورمهدیان، به منظور هماهنگی مستمر و لازم برای اجرای این تفاهم‌نامه، شورای راهبری شامل نمایندگان وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی و دانشگاه صنعتی امیرکبیر و تعدادی از صاحب‌نظران صنعت چاپ تشکیل شد و به دنبال جلسات هم‌اندیشی، اساسنامه مرکز علمی، پژوهشی و فناوری چاپ و صنایع وابسته (انستیتو چاپ) تدوین و از سوی شورای عالی دانشگاه صنعتی امیرکبیر تایید شد.

وی با بیان اینکه ارکان اساسنامه انستیتو هیئت‌امنایی است، گفت: اعضای هیئت امنا شامل رئیس دانشگاه صنعتی امیرکبیر، معاون امور فرهنگی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی، معاون پژوهشی فناوری دانشگاه، معاون آموزشی تحصیلات تکمیلی دانشگاه، رئیس پارک علم و فناوری دانشگاه، مدیرکل دفتر امور و چاپ وزارت فرهنگ، یک نفر از اعضای هیئت‌علمی دانشگاه و یک نفر از متخصصان و صاحب‌نظران صنعت چاپ هستند.

پور مهدیان افزود: در پی صدور احکام اعضای هیئت‌امنا از سوی رئیس دانشگاه صنعتی امیرکبیر در مردادماه 1403 نخستین جلسه هیئت‌امنا برگزار و در این جلسه براساس اساسنامه انستیتوی چاپ، وظایف اعضا، مدیران و معاونان دانشگاه ابلاغ شد.

انتهای پیام/

واژه های کاربردی مرتبط
واژه های کاربردی مرتبط
پربیننده‌ترین اخبار سیاسی
اخبار روز سیاسی
آخرین خبرهای روز
مدیران
رازی
مادیران
شهر خبر
فونیکس
او پارک
پاکسان
میهن
گوشتیران
triboon