افزایش آلودگی اُزن در نیویورک با کاشت درختان بیشتر

افزایش آلودگی ازن در نیویورک با کاشت درختان بیشتر

نتایج یک مطالعه نشان می‌دهد که کاشت بیشتر درختان بلوط در نیویورک باعث تشدید آلاینده اُزن در این شهر شده است.

به گزارش خبرنگار اجتماعی خبرگزاری تسنیم، نتایج یک مطالعه که توسط دانشمندان رصدخانه زمین لامونت دوهرتی و مدرسه اقلیم کلمبیا انجام شده، نتایج عجیبی را در پی داشته است و نشان می‌دهد که کاشت برخی از گونه‌های درختی ممکن است با تشدید انتشار آلاینده اُزن، هوای نیویورک را بدتر کند!

در این گزارش آمده است؛ بیش از یک‌پنجم سطح شهر نیویورک با درختان پوشیده شده است و در راستای برنامه‌های بلندمدت برای گسترش فضای سبز، شهر نیویورک هرساله ده‌ها هزار درخت می‌کارد، این درختان علاوه بر فراهم کردن سایه با انتشار رطوبت، دمای سطحی را کاهش می‌دهند، مقدار زیادی کربن موجود در هوا را جذب می‌کنند، دود و سایر آلاینده‌های معلق را فیلتر می‌کنند و زیستگاه حیوانات را فراهم می‌کنند و زیبایی ساده‌ای به محیط می‌بخشند.

با وجود همه این کارکردهای مثبت، کاشت گونه نامناسب می‌تواند نتایج جالبی در پی داشته باشد؛ درختان بلوط و چوب‌شیرین که در زمان حاضر بیشتر درختان شهر نیویورک را تشکیل می‌دهند، مقادیر زیادی ترکیبات فرار به‌نام ایزوپرن تولید می‌کنند.

ایزوپرن‌ها به خودی خود بی‌ضرر هستند، اما به‌سرعت با اکسیدهای نیتروژن (NOx) که توسط خودروها، ساختمان‌ها و صنایع منتشر می‌شوند، واکنش می‌دهند و ازن سطح زمینی ایجاد می‌کنند که عامل اصلی بسیاری از بیماری‌های تنفسی، به‌ویژه برونشیت مزمن و آسم است.

این تحقیق نشان می‌دهد که اگر شهر الگوی گونه‌های گذشته را در کاشت‌های جدید حفظ کند، تولید ایزوپرن در منهتن در دهه‌های آینده حدود 140 درصد افزایش می‌یابد و سطوح ازن تابستانی تا 30 درصد افزایش می‌یابد.

رویسین کامان؛ یکی از محققان این مطالعه می‌گوید: ما کاملاً موافق کاشت درختان بیشتر هستیم اما اگر مراقب نباشیم، می‌توانیم کیفیت هوا را بدتر کنیم. ما نمی‌خواهیم هیچ درخت بلوط بزرگ و قدیمی را قطع کنیم و همچنین کاشت جدید آن‌ها را به‌طور کامل متوقف نخواهیم کرد.

وی افزود: بلوط‌ها گونه‌های کلیدی هستند که غذا و زیستگاه برای حشرات، پرندگان و پستانداران بومی فراهم می‌کنند. آن‌ها سایه‌ای عالی فراهم می‌کنند، می‌توانند در فضاهای نسبتاً کوچک رشد کنند و به‌خلاف سایر گونه‌های سایه‌دار مانند درختان لاله، توسط آلودگی هوای شهر به‌خوبی تحمل می‌شوند.

این مطالعه می‌افزاید؛ اداره پارک‌های آمریکا قبلاً نسبت درختان بلوط را در کاشت‌های جدید به‌نفع ترکیبی متنوع‌تر کاهش داده است اما این کار به‌دلیل مسئله ایزوپرن نبوده است.

این مطالعه به‌تازگی در مجله Environmental Science & Technology منتشر شده است.

انتهای پیام/+

واژه های کاربردی مرتبط
حج ۱۴۰۳
واژه های کاربردی مرتبط
پربیننده‌ترین اخبار اجتماعی
اخبار روز اجتماعی
آخرین خبرهای روز
فلای تو دی
تبلیغات
رازی
مادیران
شهر خبر
فونیکس
خانه خودرو شمال
میهن
طبیعت
پاکسان
گوشتیران
رایتل
triboon