ارزیابی تل‌آویو از بانک اهداف ایران/ نقطه‌ضعف بزرگ اسرائیل

ارزیابی تل آویو از بانک اهداف ایران/نقطه ضعف بزرگ اسرائیل

صهیونیست‌ها که همچنان در وضعیت نگرانی و سردرگمی به سر می‌برند و به گمانه‌زنی درباره نوع پاسخ تلافی‌جویانه ایران و حزب‌الله به اسرائیل ادامه می‌دهند، به چندین موضع حیاتی این رژیم که احتمال می‌دهند جزء بانک اهداف ایران و مقاومت باشد، اشاره کردند.

به گزارش گروه بین‌الملل خبرگزاری تسنیم، از هفته گذشته که رژیم صهیونیستی دست به دو جنایت تروریستی در تهران و بیروت زده و «اسماعیل هنیه» رئیس دفتر سیاسی حماس و «فؤاد شکر» فرمانده نظامی ارشد حزب‌الله را به شهادت رساند، فضایی از نگرانی و وحشت درباره آغاز یک جنگ همه‌جانبه علیه این رژیم در سراسر فلسطین اشغالی حاکم شده است و با وجود اینکه مقامات صهیونیست ادعا می‌کنند آماده دفاع و حمله هستند، اما برآوردهای نهادهای صهیونیستی حاکی از ترس جدی اسرائیل از جنگی است که عواقبی نامعلوم دارد.

آماده‌باش حداکثری اسرائیل از ترس ایران و حزب‌الله

روزنامه عبری هاآرتص روز یکشنبه گزارش داد که ساکنان تل‌آویو از اختلالات عمده در عملکرد برنامه‌های جی‌پی‌اس خبر دادند؛ اقدامی که احتمالاً توسط اسرائیل برای آماده‌سازی هنگام حملات ایران و حزب‌الله انجام شده است.

این رسانه صهیونیستی اعلام کرد: این اقدام نادر در تل‌آویو که مرکز اقتصادی اسرائیل محسوب می‌شود، شاخصی از رویارویی قریب‌الوقوع و اقدامی پیشگیرانه برای مقابله با تهدید پهپادها و موشک‌هایی است که از جی‌پی‌اس استفاده می‌کنند.

رژیم صهیونیستی روز یکشنبه همچنین سیستم هشدار و هشدار امنیتی را از طریق شبکه‌های تلفن همراه در سراسر فلسطین اشغالی فعال کرد که بیانگر نگرانی این رژیم از حمله ایران و محور مقاومت است.

رسانه‌ها و محافل منطقه‌ای و همچنین بین‌المللی در این زمینه گزارش دادند، از آنجایی که رهبری، رئیس جمهور و فرماندهان نظامی ارتش و سپاه پاسداران انقلاب اسلامی ایران و همچنین سید حسن نصرالله، دبیرکل حزب‌الله تأکید کرده‌اند که پاسخ جنایت‌های تروریستی اسرائیل را می‌دهند، همه اسرائیلی‌ها مطمئن هستند در معرض یک تهدید بزرگ و قریب‌الوقوع قرار دارند.

سردرگمی و نگرانی صهیونیست‌ها

منابع صهیونیستی در این زمینه می‌گویند: ایرانی‌ها در حال بررسی حمله پهپادی و موشکی به اهداف نظامی در مجاورت تل‌آویو و حیفا هستند و محتمل‌ترین سناریو این است که این حمله به شکل هماهنگ با متحدان ایران یعنی یمن، سوریه، عراق و حزب‌الله لبنان انجام بگیرد.

در حالی که صهیونیست‌ها بسیار گیج و سردرگم هستند، منابع متعدد در این رژیم ارزیابی می‌کنند که شاید ایران ظرف چند روز آینده پاسخ اسرائیل را بدهد. این در حالی است که وب‌سایت آمریکایی اکسیوس به نقل از سه مقام آمریکایی و اسرائیلی اعلام کرده بود، حمله ایران از روز دوشنبه یعنی دیروز آغاز خواهد شد که این اتفاق نیفتاد و رژیم صهیونیستی و حامیان آن همچنان در وضعیت سردرگمی و تنش مانده‌اند.

روزنامه عبری هاآرتص در مقاله‌ای به این منظور تأکید کرد که یک جنگ همه‌جانبه به معنای ویرانگری در مقیاس بی‌سابقه در جبهه داخلی اسرائیل است و بسیار تهدیدآمیزتر و وحشتناک‌تر از همه جنگ‌هایی است که اسرائیل به خود دیده بود.

ارزیابی صهیونیست‌ها از بانک اهداف ایران در داخل فلسطین اشغالی

سرویس‌های امنیتی و نظامی رژیم صهیونیستی هم تأکید می‌کنند که این بار، حمله ایران کاملاً متفاوت از حمله قبلی در 14 آوریل خواهد بود و این کشور با گروه بزرگی از موشک‌های بالستیک و کروز و بسیاری از پهپادهای انفجاری، به پایگاه‌ها و مواضع ارتش اسرائیل حمله خواهد کرد.

رژیم صهیونیستی (اسرائیل) ,

پیش‌بینی‌ها و تحلیل‌های رسانه‌های صهیونیستی حاکی از آن است که بانک اهداف ایران در این حمله بسیار گسترده‌تر خواهد بود و نه تنها پایگاه «نواتیم»، بلکه ممکن است برخی پایگاه‌ها در مرکز و جنوب از جمله پایگاه «سیدوت میخا» واقع در جنوب غربی تل‌آویو، پایگاه هوایی «رامون» در جنوب غربی بئرالسبع، پایگاه «رامات دیوید»، پایگاه «حتسور» در نزدیکی قدس، پایگاه «حتسریم» در صحرای النقب و پایگاه «تل نوف» در جنوب تل‌آویو را هدف قرار دهد.

ارزیابی منابع عبری حاکی از آن است که ایران مراکز غیرنظامی مانند فرودگاه‌های غیرنظامی یا مناطق مسکونی را هدف قرار نخواهد داد و به حمله به اهداف نظامی و اقتصادی اکتفا می‌کند. آنها همچنین ارزیابی می‌کنند که نیروگاه‌ها، تأسیسات آبی، بنادر دریایی که اسرائیل تا 90 درصد برای واردات و صادرات کالا به آنها وابسته است، مانند بنادر حیفا، اسود و بندر ایلات که در نتیجه حملات یمنی‌ها از کار افتاده است، جزء بانک اهداف ایران در حمله جدید خود به اسرائیل باشد.

بر اساس این ارزیابی‌ها، هدف قرار دادن بنادر و تأسیسات حیاتی اسرائیل حتی با حملات محدود، وضعیت وخیمی که اقتصاد اسرائیل درگیر آن شده را به مراتب بدتر می‌کند و در نتیجه جامعه اسرائیلی بیش از پیش تحت فشار قرار می‌گیرد. در واقع اسرائیل نگران است که این حملات، شهرهای تل‌آویو و حیفا که مراکز حساس سیاسی، اقتصادی و جمعیتی اسرائیل هستند را تحت تأثیر قرار دهد.

چرا اسرائیل از حمله ایران و حزب‌الله وحشت دارد؟

صهیونیست‌ها همچنین می‌دانند که ایران و حزب‌الله، اطلاعات عظیمی از مواضع حساس و حیاتی اسرائیل دارند؛ به ویژه اینکه حزب‌الله اخیراً سه فیلم شامل تصاویر مواضع حیاتی نظامی و غیرنظامی اسرائیل که توسط پهپاد هدهد گرفته شده بود را منتشر کرد. این فیلم‌ها نشان می‌دهد که حزب‌الله علاوه بر تأسیسات مختلف نظامی و اقتصادی اسرائیل، حتی دفاتر نظامی شخصی فرماندهان ارتش این رژیم را هم شناسایی کرده است.

روزنامه فایننشنال تایمز در این زمینه اعلام کرد: حزب‌الله حتی از دفاتر شخصی فرماندهان ارتش اسرائیل در شهر حیفا هم اطلاعات دارد که این مسئله به شدت موجب نگرانی ارتش و فرماندهان آن شده است.

رژیم صهیونیستی (اسرائیل) ,

روزنامه عبری اسرائیل هیوم در این راستا گزارش داد: احتمالاً ایران در حمله خود ابتدا برای هدف قرار دادن سیستم‌های ارتباطی اسرائیل تلاش خواهد کرد و شاهد یک حمله سایبری گسترده به سایت‌های نهادهای اصلی خواهیم بود.

همچنین برآوردهای مراکز صهیونیستی حاکی از آن است که ایران و محور مقاومت به گونه‌ای پاسخ اسرائیل را خواهند داد که علاوه بر گرفته شدن انتقام خون اسماعیل هنیه و فؤاد شکر، تل‌آویو دیگر قادر به انجام چنین تجاوزات و عبور از خطوط قرمز نباشد.

سناریوی ترسناک غرق‌شدن اسرائیل در پهپادها و موشک‌ها

مرکز تحقیقات امنیتی آلمای رژیم صهیونیستی، در تحلیل خود از واکنش ایران و حزب‌الله به عملیات‌های تروریستی اسرائیل اعلام کرد: پیش‌بینی دقیق روش حمله‌ای که ممکن است ایران و حزب‌الله انتخاب کنند غیر ممکن است؛ اما چندین احتمال وجود دارد که محتمل‌ترین آنها انجام حمله‌ای مشترک با موشک‌های نقطه‌زن و گروه بزرگی از پهپادها به اهداف حساس و مهم اسرائیل مانند اهداف نظامی در منطقه مرکزی یا سکوهای گازی در آب‌های اقتصادی دریای مدیترانه باشد.

این مرکز مطالعات امنیتی صهیونیستی افزود: انجام چنین حمله‌ای تأثیر قابل توجهی بر اسرائیل خواهد داشت و اختلالات عمده‌ای در کار نهادها ایجاد می‌کند. علاوه بر آن، تشکیلات دفاعی اسرائیل، قبل یا در حین شلیک موشک‌های نقطه‌زن، به شدت با مشکل مواجه خواهد شد. ارزیابی‌ها نشان می‌دهد حزب‌الله قدرت شلیک موشک‌های نقطه‌زن از تمام نقاط لبنان را دارد و این حمله می‌تواند با حمله همزمان ایران و همچنین سایر متحدان آن انجام شود.

این مرکز تأکید کرد: حزب‌الله می‌تواند روزانه 3000 موشک شلیک کند؛ زیرا دارای زرادخانه موشکی بزرگ با 250 هزار کلاهک جنگی است. آخرین برآوردها نشان می‌دهد که حزب‌الله بین 130 تا 200 هزار موشک دارد که به آن اجازه می‌دهد مواضع حیاتی و ارزشمند اسرائیل مانند تأسیسات زیرساختی، پایگاه‌های نظامی و مراکز مسکونی را مورد هدف قرار دهد.

رژیم صهیونیستی (اسرائیل) ,

مرکز مذکور صهیونیستی ادامه داد: چنین حمله‌ای تلفات و خسارات بسیار سنگین و غیرقابل تصوری به اسرائیل وارد خواهد کرد و موجب ایجاد احساس ناامنی شدید میان اسرائیلی‌ها می‌شود که تأثیر منفی مستقیم بر روحیه و قدرت ایستادگی آنها خواهد داشت.

بر اساس این گزارش، اسرائیل با وجود برخورداری از تشکیلات پدافندی پیشرفته‌ای مانند سامانه گنبد آهنین، حیتس 3 و باراک 8 و همچنین گنبد آهنین دریایی روی کشتی‌های ساعر 6، اما به شدت از حمله گسترده موشکی و پهپادی وحشت دارد؛ به ویژه اگر چنین حمله‌ای از چند جبهه انجام شود که عملاً سامانه دفاعی اسرائیل را فلج خواهد کرد و مستقیماً جبهه داخلی و عمق اسرائیل را هدف قرار خواهد داد که تلفات زیادی به بار می‌آورد.

از سوی دیگر منابع امنیتی اسرائیل هشدار می‌دهند که علاوه بر حملات هوایی و احتمال حمله حزب‌الله به کشتی‌ها و اهداف دریایی اسرائیل با موشک‌های یاخونت، احتمال نفوذ ده‌ها یا صدها نفر از نیروهای ویژه حزب‌الله به مناطق شمالی هم وجود دارد.

«تل پری» رئیس بخش تحقیقات مرکز مطالعات امنیتی آلما در این زمینه گفت: حزب‌الله صدها کیلومتر تونل در زیر زمین ساخته که به آن اجازه می‌دهد حملاتی با عواقب ناگوار علیه اسرائیل از طریق نیروی زمینی انجام دهد.

نقطه‌ضعف بزرگ اسرائیل مقابل ایران و محور مقاومت

«آموس هرئیل» روزنامه‌نگار و تحلیلگر سیاسی برجسته رژیم صهیونیستی در روزنامه عبری هاآرتص اظهار داشت: ارزیابی‌های اطلاعاتی اسرائیل حاکی از آن است که ایران و حزب‌الله در حال حاضر تمایلی برای گسترش درگیری‌ها و ورود به جنگ منطقه‌ای ندارند؛ اما باید منتظر پاسخ آنها به اسرائیل باشیم تا ببینیم وضعیت به چه سمتی می‌رود.

«بن کاسپیت» تحلیلگر سیاسی معروف صهیونیست هم در مقاله‌ای در وب‌سایت عبری والا اعلام کرد: قطعاً پاسخ ایران قوی‌تر و گسترده‌تر از حمله قبلی آن خواهد بود اما به نظر نمی‌رسد این کشور در مسیر ورود به یک جنگ منطقه‌ای تلاش کند.

همچنین برآوردهای محافل منطقه‌ای و صهیونیستی نشان می‌دهد، اسرائیل با وجود قدرت نظامی و حمایت نامحدودی که در این زمینه از آمریکا دریافت می‌کند، یک نقطه‌ضعف بسیار بزرگ دارد و آن هم فقدان عمق جغرافیایی و جمعیتی است؛ مسئله‌ای که باعث شده جبهه داخلی اسرائیل به شدت آسیب‌پذیر باشد و همین مسئله به اسرائیل اجازه نمی‌دهد که دست به حمله گسترده‌ای بزند؛ زیرا تلفاتی که متحمل خواهد شد فراتر از ظرفیت آن خواهد بود.

از طرف دیگر اسرائیل هنوز نتوانسته از باتلاق غزه نجات پیدا کند و ورود به جنگ گسترده منطقه‌ای، بزرگترین اشتباهی است که این رژیم می‌تواند مرتکب شود. در این زمینه منابع عبری‌زبان گزارش می‌دهند ممکن است که متحدان اسرائیل در منطقه همانند حمله 14 آوریل ایران، در رهگیری موشک‌ها و پهپادهای ایران و متحدان آن، به اسرائیل کمک کنند اما هرگز در هیچ عملیات تهاجمی اسرائیل شرکت نخواهند کرد.

رژیم صهیونیستی (اسرائیل) ,

در این میان، جبهه شمالی فلسطین اشغالی که بخش اعظمی از آن طی 10 ماه گذشته در نتیجه عملیات‌های حزب‌الله تخلیه شده و عملاً زندگی در این منطقه غیرممکن شده است، یکی از منابع اصلی نگرانی رژیم صهیونیستی به شمار می‌رود؛ به ویژه اینکه حزب‌الله هنوز قدرت اصلی خود را به نمایش نگذاشته است.

در رابطه با دیگر جبهه‌های مقاومت در یمن، عراق و سوریه هم رژیم صهیونیستی به دلیل فاصله جغرافیایی با این جبهه‌ها و همچنین هزینه سنگین عملیات‌های نظامی، هیچ‌گونه ابزار بازدارندگی قوی مقابل آنها ندارد.

در پایان، کارشناسان و ناظران معتقدند باید منتظر پاسخ ایران و محور مقاومت به اسرائیل باشیم که قطعاً حساب شده خواهد بود و به درستی اسرائیلی‌ها را تنبیه می‌کند؛ اما این بدان معنا نیست که بخواهیم با اطمینان درباره وقوع جنگ منطقه‌ای صحبت کنیم.

انتهای پیام/؛

واژه های کاربردی مرتبط
واژه های کاربردی مرتبط
پربیننده‌ترین اخبار بین الملل
اخبار روز بین الملل
آخرین خبرهای روز
مدیران
تبلیغات
رازی
مادیران
شهر خبر
فونیکس
او پارک
پاکسان
رایتل
طبیعت
میهن
گوشتیران
triboon