اضافهکاری اجباری پرستاران خلاف رأی دیوان عدالت است
رئیس نظام پرستاری استان همدان با بیان اینکه بعضی بیمارستانهای استان پرستاران را مجبور به اضافه کاری میکنند گفت: این اقدام برخلاف رای دیوان عدالت اداری است.
به گزارش خبرگزاری تسنیم ازهمدان، هرمز نیک قدم رئیس نظام پرستاری همدان با حضور در دفتر خبرگزاری تسنیم همدان به مناسبت هفته خبرنگار، با بیان اینکه 5500 پرستار در استان داریم گفت: آمار پرستار نسبت به تخت بیماران بسیار پایین است.
وی با بیان اینکه در برخی از بیمارستانهای همدان مانند بیمارستان بعثت، به ازای هر 12 تخت، یک پرستار وجود دارد، تصریح کرد: استان ما نسبت به استانداردهای جهانی و کشوری، وضعیت بسیار نامطلوبی دارد.
رئیس نظام پرستاری استان همدان با بیان اینکه در وضعیت موجود کشور، به ازای هر 3 تخت، 1.2 پرستار وجود دارد، گفت: اگر بخواهیم طبق استاندارد پیش برویم باید به ازای هر تخت، 2.8 پرستار وجود داشته باشد.
نیک قدم با تاکید بر اینکه یکی از مشکلات اصلی ما مربوط به اضافه کاریهای اجباری است، گفت: این موضوع خلاف رأی دیوان عدالت اداری است و نمیتوان به زور نیرویی را وادار به اضافه کاری کرد.
وی با بیان اینکه مبلغ هر ساعت اضافه کاری برای پرستاران 20 هزار تومان است، عنوان کرد: عدم تناسب درآمد پرستاران با خدماتی که ارائه میدهند سبب گرایش آنها به شغل دوم و یا مشاغل غیر مرتبط با رشته تحصیلیشان شده است.
رئیس نظام پرستاری استان همدان از عدم اجرای کامل تعرفه گذاری خدمات پرستاری خبر داد و گفت: درآمد حاصل از این طرح به صورت نیمه کاره تا سال گذشته پرداخت شده و امسال هیچ پرداختی نداشتیم.
نیک قدم با بیان اینکه کارانه ما از سال 1400 حذف شده است، اظهار داشت: به جای آن تعرفه خدمات پرستاری آمده که آنهم به طور کامل اجرا نمیشود. یعنی به گونه ای نیست که پرستار بابت هر خدمتی که انجام میدهد پولش را بگیرد. مثلا میگویند بابت هرتخت120 هزار تومان به پرستار تعلق میگیرد، خواهد 10 خدمت و خواه یک خدمت از طرف پرستار به بیمار ارائه شود.
وی با تاکید بر اینکه همکاران ما در بیمارستانهای استان درگیر کاغذ بازی و مستندسازی هستند، گفت: به جای اینکه پرستاران تمام وقت خود را برای خدمات بالینی بگذارند مجبورند بخشی از وقت خود را صرف ثبت و نوشتن گزارش های کاغذی کنند.
رئیس سازمان نظام پرستاری استان همدان با بیان اینکه حق جامعه زحمتکش پرستاران بیش از این حرفهاست، اذعان کرد: بخاطر مشکلات و خطر بیماریهایی که پیش پای پرستاران است جزو مشاغل سخت و زیان آور هستند اما از نظر بازنشستگی هیچ تفاوتی با مشاغل غیرسخت ندارند و باید 30 سال خدمت را به پایان برسانند.
نیک قدم با بیان اینکه پرستاران در بیمارستان با انواع بیماران پرخطر و بیماریهای واگیردار سر و کار دارند، از کمبود نیروهای پرستار مرد نسبت به زن خبر داد و گفت: تعداد پرستاران خانم نسبت به آقا 3 برابر است. تعداد پرستاران آقا یک هزار و 400 و پرستاران خانم 3 هزار و 300 نفر است.
رئیس نظام پرستاری استان همدان با گلایه از اینکه بیمارستانهای خصوصی تعرفه پرستاری که از بیماران دریافت میشود را به پرستار نمیدهند، تصریح کرد: بخاطر شرایط مالی نامناسب، شاهد مهاجرت پرستاران به خارج از کشور هستیم.
نیک قدم افزود: از مسئولان تقاضا داریم مطالبات پرستاری هرچه زودتر حل شود و اگر نیاز به اضافه کاری هم است، مبلغ آن به گونه ای باشد که برای پرستار صرفه اقتصادی داشته باشد.
انتهای پیام/