صهیونیست‌ها درباره انتخاب یحیی السنوار در حماس چه می‌گویند؟

صهیونیست‌ها درباره انتخاب یحیی السنوار در حماس چه می‌گویند؟

محققان، کارشناسان ومحافل سیاسی و امنیتی رژیم صهیونیستی، انتخاب یحیی السنوار به عنوان رئیس دفتر سیاسی حماس را ضربه بزرگی به پروژه‌های اسرائیل در منطقه دانسته و تاکید کردند این انتخاب بیانگر وحدت و قدرت حماس بوده و السنوار برای پایان جنگ تصمیم می‌گیرد.

به گزارش گروه بین‌الملل خبرگزاری تسنیم، در حالی که با انتخاب «یحیی السنوار» به عنوان جانشین شهید «اسماعیل هنیه» در ریاست دفتر سیاسی جنبش حماس، موج شدیدی از نگرانی و خشم میان صهیونیست‌ها به راه افتاده است، محافل و تحلیلگران این رژیم به اتفاق آرا تاکید می‌کنند که انتصاب یحیی السنوار به عنوان رئیس دفتر سیاسی حماس، ضربه دردناکی به اسرائیل است و آن را با چالش‌های جدیدی در برابر پروژه مقاومت فلسطین مواجه می‌کند.

این تحلیل‌ها حاکی از آن است که انتصاب یحیی السنوار به ریاست دفتر سیاسی حماس، منعکس کننده راهبرد این جنبش برای تداوم جنگ با اسرائیل است که شامل مواضع سختگیرانه‌تر و پایبندی بیشتر به اصول فلسطینی‌ها مبنی بر عدم ورود به هیچ گونه معامله سازش و خودداری از دادن هرگونه امتیازی است.

انتخاب السنوار ضربه بزرگی به پروژه‌های اسرائیل در منطقه است

برخی از تحلیلگران صهیونیست هم انتخاب یحیی السنوار به عنوان جانشین شهید هنیه را به معنای برهم زدن محاسبات اسرائیل در منطقه و ضربه‌ای به پروژه «ائتلاف عربی- اسرائیلی» و نیز پروژه گسترش توافق‌های عادی‌سازی با رژیم‌های عربی دانستند.

این ارزیابی‌ها نشان می‌دهد که یحیی السنوار در راس هرم بزرگترین گروه مقاومت فلسطین، حاوی پیام‌ها و مفاهیم بسیاری است و نشان می‌دهد، حماس رهبری سرسخت را انتخاب کرده که هرگز هیچ امتیازی نمی‌دهد و تحت هیچ شرایطی به معامله سازش ورود نخواهد کرد. یحیی السنوار رهبری است که درباره سلاح مقاومت هیچ معامله‌ای نمی‌کند و تاکید دارد که حماس همچنان در روز بعد از جنگ در غزه باقی خواهد ماند.

پروفسور «کوبی میخائیل» پژوهشگر موسسه امنیت داخلی و راهبردی رژیم صهیونیستی در این زمینه اظهار داشت: انتخاب یحیی السنوار به عنوان رئیس دفتر سیاسی حماس، در واقع نوعی به رسمیت شناختن و قدردانی این جنبش از رهبری خود در نوار غزه به ریاست یحیی السنوار به خاطر مدیریت جنگ است.

انتخاب السنوار بیانگر قدرت و وحدت صفوف حماس است

وی افزود: انتخاب یحیی السنوار به عنوان رئیس دفتر سیاسی حماس به فاصله بسیار کوتاهی از ترور هنیه، بیانگر توانایی عملیاتی بالای حماس بوده و این گام احتمالاً پیام بسیار مهمی را برای فلسطینی‌ها، اسرائیلی‌ها و همه جهان دارد مبنی بر اینکه حماس همچنان با قدرت وجود دارد و ادامه می‌دهد. همچنین اتفاق نظر مقامات حماس برای انتخاب یحیی السنوار به این منصب، آن هم به این سرعت، بیانگر وحدت صفوف حماس است و پیامی را مخابره می‌کند؛ با این مضمون که حماس یک جنبش قوی، متحد و عاری از رقابت و اختلاف حزبی است.

این پژوهشگر صهیونیست تصریح کرد: انتخاب یحیی السنوار شاهد دیگری بر این مسئله است که حماس یک سازمان سلسله مراتبی و منضبط به شمار می‌رود و مقامات آن حتی در بحرانی‌ترین شرایط می‌دانند چگونه در راه رسیدن به هدف و آرمان خود، بسیج و متحد شوند. السنوار می‌تواند موقعیت خود را به عنوان رهبر جنبش حماس و همچنین، موقعیت این جنبش را به عنوان جایگزینی برای جنبش فتح در افکار عمومی فلسطین تثبیت کند و به مرور جای تشکیلات خودگردان را بگیرد.

با انتخاب السنوار، حماس به حاکمیت در غزه بعد از جنگ ادامه می‌دهد

وی ادامه داد: به خاطر مواضع سخت یحیی السنوار، پایبندی به ثبات ملی فلسطین و عدم امتیاز دادن در درگیری‌ها، اسرائیل در از بین بردن حاکمیت حماس در غزه موفق نخواهد شد و این جنبش به نقش حاکمیت مستقل خود در نوار غزه برمی‌گردد.

«امیر بن دیوید» سردبیر امور سیاسی در وب سایت صهیونیستی «زمان اسرائیل» هم در مقاله‌ای به این منظور با انتقاد تند از سیاست‌های بنیامین نتانیاهو، نخست وزیر رژیم اشغالگر در نحوه مدیریت جنگ و ناکامی وی در رسیدن به اهداف تعیین شده، به ویژه بازگرداندن اسرای صهیونیستی از غزه، اعلام کرد: شکست نتانیاهو به تقویت موقعیت یحیی السنوار کمک می‌کند.

السنوار چگونگی معامله آزادی اسرا و پایان جنگ را به اسرائیل دیکته خواهد کرد

این نویسنده و تحلیلگر صهیونیست افزود: تصمیم حماس برای انتخاب یحیی السنوار به عنوان رئیس دفتر سیاسی این جنبش، بیانگر اعتماد آن به السنوار و رهبری او در نوار غزه است. هدف از این انتصاب رساندن پیامی به آمریکا، اسرائیل و جهان عرب است و یحیی السنوار به تنهایی شرایط معامله آینده برای آزادی اسرا و پایان دادن به جنگ را دیکته خواهد کرد.

«آوی ایساچاروف» تحلیلگر متخصص در امور فلسطین و خاورمیانه در این زمینه اظهار داشت: انتخاب یحیی السنوار به عنوان رئیس دفتر سیاسی حماس بعد از هنیه، بیانگر مسیری است که حماس در آغاز عملیات 7 اکتبر انتخاب کرد و همچنین نمادی از استراتژی این جنبش در سایه جنگ کنونی است و نشان می‌دهد که حماس به طور کامل، دستور کار و ایدئولوژی یحیی السنوار را پذیرفته است.

این تحلیلگر صهیونیست در مقاله‌ای که در روزنامه یدیعوت آحارانوت منتشر شد، گفت: این انتخاب در واقع نشان دهنده تبعیت دفتر سیاسی حماس از افکار یحیی السنوار است. حماس با انتخاب چنین فردی، قرار است با پایبندی بیشتر به مواضع خود، آینده درگیری‌ها با اسرائیل را مدیریت کند.

«دایان شموئیل الماز» محقق صهیونیست در امور ژئوپلیتیکی هم به نوبه خود گفت: حماس با انتخاب یحیی السنوار، تعهد خود را به ایده جهاد به عنوان هسته تفکر سازمانی خود نشان داد؛ زیرا السنوار در واقع معمار حمله غافلگیرانه حماس در 7 اکتبر محسوب می‌شود.

وی ادامه داد: انتخاب یحیی السنوار پیام روشنی برای اسرائیل و کشورهای عربی است، مبنی بر اینکه حماس هرگز به راهکار سیاسی با اسرائیل تن نمی‌دهد. این انتخاب همچنین موجب افزایش چالش‌های اسرائیل مقابل حماس، تشکیلات خودگردان فلسطین و کشورهای سازشکار عربی و اسلامی می‌شود.

یحیی السنوار از حزب‌الله لبنان الگو می‌گیرد

از سوی دیگر «گرشون باسکین» بنیانگذار و رئیس مرکز تحقیقات و اطلاعات اسرائیل- فلسطین، در این زمینه اظهار داشت: انتخاب یحیی السنوار، ضربه ای دردناک برای کسانی است که فکر می‌کردند ممکن است حماس مایل به کناره‌گیری از حکومت در غزه، بعد از جنگ باشد.

وی افزود: همه می‌دانند که یحیی السنوار مخالف هرگونه بحثی درباره خلع سلاح حماس است و به نظر می‌رسد که او حزب الله لبنان را الگویی برای حماس می‌داند. انتصاب السنوار به عنوان رئیس دفتر سیاسی، حماس ضربه‌ای دردناک به همه کسانی است که تصور می‌کردند این جنبش بعد از حملات ویرانگر اسرائیل به غزه، عقب نشینی می‌کند.

این پژوهشگر صهیونیست در پایان تاکید کرد: اگر قدرت و موقعیت حماس در دوره السنوار تقویت شود، فلسطینی‌ها به او به عنوان کسی نگاه خواهند کرد که روز نکبت را به یادشان می‌آورد و به آنها تاکید می‌کند باید تا پای جان بجنگند و هیچ امتیازی ندهند.

انتهای پیام/

واژه های کاربردی مرتبط
واژه های کاربردی مرتبط
پربیننده‌ترین اخبار بین الملل
اخبار روز بین الملل
آخرین خبرهای روز
مدیران
تبلیغات
رازی
مادیران
شهر خبر
فونیکس
او پارک
پاکسان
رایتل
طبیعت
میهن
گوشتیران
triboon