مجارستان کمیسیون اروپایی را مسئول قطع خط لوله دروژبا دانست


مجارستان کمیسیون اروپایی را مسئول قطع خط لوله دروژبا دانست

مجارستان که چندی پیش شکایت از تحریم‌های ضد نفتی اوکراین علیه روسیه را به کمیسیون اروپایی برده بود، حالا این نهاد اروپایی را در پشت این تصمیم گیری که موجب قطع انتقال نفت روسیه به بوداپست شده است، دانست.

به گزارش گروه بین‌الملل خبرگزاری تسنیم، مناسبات بین مجارستان و اتحادیه اروپا در دوران ریاست دوره ای بوداپست بر این اتحدیه بیشتر به تیرگی گراییده است.

در ماه ژوئن، اوکراین شرکت "لوک اویل" غول انرژی روسیه را به فهرست تحریم ها اضافه کرد. در نتیجه خط لوله انتقال نفت دروژبا مسدود شد. به این ترتیب ارتباط مجارستان و اسلواکی تا حد زیادی با مهمترین تامین کننده نفت خود در روسیه قطع شد.

اکنون پیتر سیجارتو، وزیر امور خارجه مجارستان می گوید که کمیسیون اتحادیه اروپا پشت این موضوع بوده است.

به این ترتیب مجارستان کمیسیون اتحادیه اروپا را متهم به وقفه در تحویل نفت روسیه کرده است.

وزیر خارجه مجارستان تاکید کرد: این واقعیت که کمیسیون اروپا اعلام کرده است که آماده کمک به تامین امنیت انرژی مجارستان و اسلواکی نیست، نشان می‌دهد که دستور بروکسل به کی‌یف ارسال شده است تا (...) مشکلاتی در تامین انرژی مجارستان و اسلواکی ایجاد شود. کمیسیون اتحادیه اروپا در ابتدا از اظهار نظر در این باره خودداری کرد.

دلیل این مسئله اختلاف مجارستان، اسلواکی و اوکراین بر سر تحویل نفت از تولیدکننده نفت روسیه لوک اویل است.

اوکراین غول انرژی روسیه را در ماه ژوئن در فهرست تحریم ها قرار داد و سپس خط لوله دروژبا را مسدود کرد. در نتیجه، مجارستان و اسلواکی، تا حد زیادی از مهم ترین تامین کننده نفت خود قطع شده‌اند.

سیجارتو با این بیانیه خود به تصمیم کمیسیون اتحادیه اروپا مبنی بر عدم اقدام به نمایندگی از اسلواکی و مجارستان در این مناقشه واکنش نشان داد. کمیسیون اتحادیه اروپا اعلام کرده بود که تحریم های اوکراین علیه لوک اویل، عرضه نفت این دو عضو اروپای شرقی اتحادیه اروپا را به خطر نمی اندازد.

پس از حمله روسیه به اوکراین در سال 2022، اتحادیه اروپا واردات نفت روسیه را متوقف کرد. با این حال، استثنائاتی در مورد مجارستان، اسلواکی و جمهوری چک اعمال شد زیرا این سه کشور به ویژه به تحویل انرژی از طرف روسیه وابسته هستند. نفت این کشورها از طریق خط لوله دروژبا که از خاک اوکراین نیز می گذرد به این کشورها تحویل داده شد.

به این ترتیب مجارستان تا پیش از این نفت روسیه خود را از طریق خط لوله جنوبی دروژبا دریافت می کرده است. این انتقال از روسیه و از طریق اوکراین انجام می شد اما کی یف چندی پیش ترانزیت نفت شرکت روسی لوک اویل را از طریق خاک اوکراین متوقف کرده است. بنابراین مجارستان و اسلواکی شکایتی را به اتحادیه اروپا تسلیم کردند.

دولت‌های بوداپست و براتیسلاوا به صراحت اعلام کرده‌اند که این اقدام را حداقل یک اقدام غیردوستانه می‌دانند که باعث مشکلات انرژی در هر دو کشور می‌شود.

این تحریم ها از نظر اقتصادی برای مجارستان و اسلواکی خطرات زیادی دارد. مجارستان به ویژه سال ها روابط نزدیکی با روسیه داشته و همچنان به تامین انرژی مسکو وابسته است. مجارستان دو سوم نفت خود را از روسیه تامین می کند. نیمی از آن از لوک اویل می آید. این معادل یک سوم کل واردات نفت این کشور است.

در پاسخ به این ممنوعیت اوکراین، مجارستان اعلام کرده تا زمانی که کی یف اجازه ترانزیت نفت لوک اویل را بدهد، به جلوگیری از پرداخت 6.5 میلیارد یورو (7 میلیارد دلار) از تسهیلات صلح اروپا (EPF) برای کمک نظامی اوکراین ادامه خواهد داد.

مجارستان به عنوان رئیس دوره‌ای اتحادیه اروپا چندی پیش همچنین امتیازات ویژه‌ای به اتباع روسی و بلاروسی برای سفر به اتحادیه اروپا و کشور خود داده که این مسئله نگرانی‌هایی را در اتحادیه اروپا ایجاد کرد.

نمایندگان اتحادیه اروپا می ترسند که این امر به بسیاری از روس ها اجازه دهد تا کم و بیش کنترل نشده وارد اتحادیه اروپا شوند - و راحت تر بتوانند برای کرملین جاسوسی کنند.

دولت "ویکتور اوربان"، نخست وزیر راستگرای پوپولیست مجارستان، بارها همچنین از طریق تماس نزدیک خود با روسیه خبرساز شده است. اخیراً، اوربان بدون هماهنگی با شرکای اتحادیه اروپا برای گفتگو با "ولادیمیر پوتین"، رئیس جمهور روسیه به مسکو سفر کرد. این امر با انتقادهایی روبرو شد - به ویژه به این دلیل که مجارستان در حال حاضر ریاست دوره ای بر اتحادیه اروپا را بر عهده دارد.

جوزپ بورل، مسئول سیاست خارجی اتحادیه اروپا در واکنش به این گونه موضع‌گیری‌ها اخیراً تصمیم گرفت که جلسات بعدی وزرای خارجه و دفاع این اتحادیه در بروکسل ـ و نه در بوداپست پایتخت مجارستان ـ برگزار شود.

مجارستان از اول ژوئیه ریاست شورای اتحادیه اروپا را به‌عهده دارد که هر شش ماه یک‌بار بین 27 کشور عضو اتحادیه اروپا به‌صورت چرخشی انجام می‌شود.

انتهای پیام/

واژه های کاربردی مرتبط
واژه های کاربردی مرتبط
پربیننده‌ترین اخبار بین الملل
اخبار روز بین الملل
آخرین خبرهای روز
تبلیغات
رازی
مادیران
شهر خبر
فونیکس
او پارک
پاکسان
رایتل
میهن
گوشتیران
triboon
مدیران