نبردهای حزبالله با اسرائیل از جنگ ۳۳ روزه تا طوفانالاقصی
بعد از پایان جنگ جولای ۲۰۰۶ مرزهای لبنان و فلسطین اشغالی شاهد تنشهای محدودی بود، اما این درگیریها با آغاز نبرد طوفان الاقصی به اوج رسید و شمال اراضی اشغالی در سایه عملیاتهای مستمر حزبالله، وضعیت بیسابقهای از تنش و درگیری را تجربه میکند.
به گزارش گروه بین الملل خبرگزاری تسنیم، مقاومت لبنان از زمان ظهور و تقویت خود در دهه 1980 ، بزرگترین کابوس اشغالگران صهیونیست بود و این مقاومت توانست در سال 2000 ،صهیونیستها را از لبنان بیرون کند و در جنگ جولای 2006 هم شکست خفت بار دیگری به دشمن وارد کرد.
مقرهای موساد زیر آتش حزبالله
در نبرد طوفان الاقصی هم که از 7 اکتبر 2023 توسط مقاومت فلسطین آغاز شد، حزب الله لبنان به عنوان اولین جبهه حامی غزه در محور مقاومت، نقش محوری در این نبرد ایفا کرده و با عملیاتهای مستمر ضد صهیونیستها، ارتش اشغالگر را در جبهه شمالی مشغول ساخته و بار بزرگی از دوش مقاومت در غزه برداشته است.
روز یکشنبه هفته جاری و همزمان با اربعین امام حسین علیه السلام، مرزهای لبنان و فلسطین اشغالی شاهد تشدید درگیریها بود و بعد از شکست حمله «پیشدستانه» ادعایی صهیونیستها علیه جنوب لبنان، حزب الله از یک عملیات پیشرفته با تعداد زیادی موشک و پهپاد به مراکز و پایگاههای مهم دشمن خبر داد.
حزبالله اعلام کرد که عملیات اصلی مربوط به هدف قرار دادن یگان 8200 در پایگاه نظامی گلیلوت در نزدیکی تل آویو بوده است که مهمترین مقرهای جاسوسی موساد در آن قرار دارد.
تحلیلگران، این عملیات حزب الله را که در واکنش اولیه به جنایت صهیونیستها در ترور «فواد شکر» فرمانده ارشد نظامی خود انجام شد، ضربهای بزرگ و تحقیرآمیز به دشمن اشغالگر دانسته و تاکید کردند این عملیات نشان میدهد که حزب الله در عمل به وعدههای خود مبنی بر هدف قرار دادن هر مرکزی در عمق فلسطین اشغالی، صادق است.
بارزترین نبردهای حزبالله با صهیونیستها از زمان جنگ 33 روزه
در همین راستا قصد داریم برجستهترین رویاروییهای نظامی حزب الله و رژیم صهیونیستی از زمان جنگ جولای 2006 را مورد بررسی قرار دهیم.
جنگ جولای 2006 با به اسارت گرفتن دو نظامی صهیونیست توسط رزمندگان حزب الله در مرزهای جنوبی لبنان آغاز شد که علاوه بر تلفات مادی و جانی، خسارتهای راهبردی زیادی به صهیونیستها وارد کرد. بعد از پایان این جنگ، درگیریهای نظامی محدودی میان دو طرف در مرزهای لبنان و فلسطین اشغالی وجود داشته که به شکل زیر است:
- در 17 ژوئن 2007 دو موشک به شهرک کریات شمونه در 10 کیلومتری مرزهای لبنان شلیک شد که خسارات محدودی به بار آورد.
- در 3 آگوست 2010 در جریان درگیریها در شهر مرزی العدیسه در مرزهای لبنان و فلسطین اشغالی، سه لبنانی به شهادت رسیده و یک نظامی صهیونیست کشته شد. این درگیریها بعد از آن اتفاق افتاد که نظامیان رژیم اشغالگر در تلاش برای نفوذ به مرزهای لبنان و قطع یک درخت بودند.
- در آگوست 2013 چهار نظامی صهیونیست در جریان انفجارهایی که حزب الله مسئولیت آن را بر عهده گرفت، به شدت زخمی شدند. این درگیریها بعد از تجاوز نظامیان صهیونیست به 400 متری مرز لبنان اتفاق افتاد.
- در 26 فوریه 2014 حزب الله اعلام کرد که جنگندههای دشمن صهیونیستی یکی از مواضع وابسته به حزب الله در مرزهای لبنان و سوریه در بقاع شرقی را هدف قرار دادهاند. بعد از آن رزمندگان حزب الله، دو نظامی صهیونیست را در مزارع اشغالی شبعا زخمی کردند.
- در 7 اکتبر 2014 ، ارتش صهیونیستی یک حمله توپخانهای به جنوب لبنان انجام داد.
- در 28 ژانویه 2015 دو نظامی صهیونیست در کمین حزب الله در منطقه مزارع شبعا افتادند و به هلاکت رسیدند. حزب الله اعلام کرد که این عملیات را در پاسخ به تجاوز ارتش صهیونیستی در روز هجدهم همین ماه به جولان اشغالی سوریه انجام داده است که طی آن 6 رزمنده حزب الله به شهادت رسیدند.
- در 25 آگوست 2019 دو پهپاد مملو از مواد منفجره به ضاحیه جنوبی بیروت حمله کردند که خسارتهای مادی به همراه داشت.
- در 1 سپتامبر 2019 درگیری موشکی میان حزب الله و ارتش صهیونیستی در مرزهای لبنان و فلسطین اشغالی اتفاق افتاد.
- در 4 آگوست 2021 حزب الله در پاسخ به تجاوزات رژیم صهیونیستی به جنوب لبنان، دو موشک به سمت شمال فلسطین اشغالی شلیک کرد و دو روز بعد از آن هم 10 موشک از جنوب لبنان به سمت اراضی اشغالی شلیک شد.
بنابراین از زمان جنگ جولای 2006 تا قبل از نبرد طوفان الاقصی در اکتبر 2023 ، تنشهای محدودی در مرزهای لبنان و فلسطین اشغالی وجود داشت که هرگز منجر به درگیری گسترده نشده بود.
حزبالله؛ کابوس بزرگ صهیونیستها در طوفان الاقصی
اما از زمان آغاز این نبرد و حملات وحشیانهای که رژیم صهیونیستی علیه غیرنظامیان در نوار غزه انجام میدهد، درگیریهای شدیدی میان حزب الله و ارتش اشغالگر در مرزهای لبنان و فلسطین اشغالی جریان دارد و حزب الله تاکید کرده که تا زمان آتش بس کامل در نوار غزه، به عملیاتهای خود ضد دشمن صهیونیستی ادامه خواهد داد.
بنابراین لازم است که نگاهی به مهمترین درگیریهای صورت گرفته در مرزهای لبنان و فلسطین اشغالی میان حزب الله و ارتش صهیونیستی در جریان نبرد طوفان الاقصی داشته باشیم:
- در 13 اکتبر 2023 یک خبرنگار لبنانی که برای خبرگزاری رویترز کار میکرد، در جریان تجاوز رژیم صهیونیستی به جنوب لبنان به شهادت رسید و 6 خبرنگار دیگر از خبرگزاریهای فرانسه، رویترز و الجزیره در جنوب لبنان بر اثر حملات توپخانهای ارتش اشغالگر زخمی شدند.
- در 2 ژانویه 2024 «صالح العاروری» معاون رئیس دفتر سیاسی جنبش حماس در ضاحیه جنوبی بیروت در حمله هوایی رژیم اشغالگر به شهادت رسید.
- در 26 فوریه، حزب الله حملات وحشیانهای به منطقه بقاع شرقی لبنان انجام داد و بین ژانویه تا جولای سال جاری، 3 فرمانده ارشد نظامی حزب الله در حملات رژیم صهیونیستی در جنوب لبنان به شهادت رسیدند. حزب الله در پاسخ به این جنایتهای تروریستی دشمن، حملات موشکی گستردهای به شمال اراضی اشغالی انجام داد که با تلفات جانی و مادی زیادی برای صهیونیستها همراه بود. اما ارتش صهیونیستی به دلیل سانسور شدید نظامی اجازه انتشار میزان تلفات را نمیدهد.
- در 27 جولای سال جاری، 12 نفر در شهر مجدل شمس واقع در جولان اشغالی سوریه که شهر دروزیها محسوب میشود و تحت اشغال صهیونیستها قرار دارد، توسط ارتش صهیونیستی قتل عام شدند. اما رژیم اشغالگر سعی کرد با یک مانور رسانهای فریبکارانه مسئولیت این جنایت را به گردن حزب الله بیندازد؛ در حالی که خود رسانههای عبری اذعان کردند که 12 کودک در یک زمین بازی توسط موشکهای ارتش اسرائیل قتل عام شدهاند.
رژیم صهیونیستی با این عملیات جنایتکارانه و فریبکارانه، بهانهای برای انجام جنایت تروریستی در بیروت ایجاد کرد و در 30 جولای یک حمله تروریستی به ضاحیه جنوبی بیروت انجام داد که در آن «فواد شکر» فرمانده ارشد نظامی حزب الله و چند غیرنظامی لبنانی از جمله یک زن و کودک به شهادت رسیدند.
- در 21 آگوست، تجاوز رژیم صهیونیستی به صیدا در جنوب لبنان منجر به شهادت «خلیل المقدح» یکی از فرماندهان گردانهای شهدای الاقصی، شاخه نظامی جنبش فتح شد.
- 25 آگوست جاری، حزب الله اعلام کرد که در اولین پاسخ خود به ترور شهید فواد شکر، با صدها پهپاد و موشک، مراکز مهمی را در اراضی اشغالی مورد هدف قرار داده است. اصلیترین عملیات مربوط به هدف قرار دادن پایگاه گلیلوت و یگان جاسوسی 8200 بود که بانک اطلاعاتی سرویس جاسوسی موساد محسوب میشود.