ابومازن در سودای پر کردن جای خالی اسماعیل هنیه

ابومازن در سودای پر کردن جای خالی اسماعیل هنیه

برخی کارشناسان معتقدند ریاست تشکیلات خودگردان ترور شهید اسماعیل هنیه، رئیس فقید دفتر سیاسی حماس را فرصتی مناسب برای خود می‌داند تا با پر کردن جای خالی وی به عنوان نماد فلسطین در عرصه بین‌المللی، بار دیگر نام خود را بر سر زبانها مطرح نماید.

به گزارش گروه بینالملل خبرگزاری تسنیم، «محمود عباس»، رئیس تشکیلات خودگردان فلسطین طی دو هفته اخیر به طور چشمگیری بر شدت تحرک سیاسی و بین‌المللی خود افزوده است. وی که هفته گذشته به ترکیه سفر کرده بود و در پارلمان این کشور سخنرانی کرده بود، اکنون راهی عربستان شده تا در آنجا با محمد بن سلمان، ولیعهد سعودی دیدار کند.

در این میان مهمترین اقدام ابومازن درخواست وی از رژیم صهیونیستی برای سفر و بازدید از نوار غزه بوده که وی را در کانون توجه رسانه‌های منطقه‌ای قرار داد. براساس گزارش‌ها رئیس 86 ساله تشکیلات خودگردان فلسطین از اداره امنیت ملی رژیم صهیونیستی برای سفر به غزه درخواست مجوز کرده ولی هنوز پاسخی در این زمینه از مقامات تل‌آویو دریافت نکرده است.

این درخواست محمود عباس در شرایطی است که وی از سال 2006 نتوانسته وارد این منطقه شود و بسیاری از کارشناسان بر این باورند که اجازه ورود وی به غزه تنها با مجوز شخص بنیامین نتانیاهو، نخست وزیر رژیم میسر خواهد شد. ابومازن طی ده ماه گذشته نسبت به بی‌توجهی کشورهای غربی به نقش رام الله در مذاکرات دوحه و سایر مذاکرات برگزار شده در موضوع فلسطین به شدت ناخرسند بود.

در همین راستا برخی رسانه‌های منطقه‌ای گزارش دادند که «حسین الشیخ»، دبیر کمیته مرکزی سازمان آزادی بخش فلسطین (ساف)که پیش‌تر مسئول هماهنگی امنیتی تشکیلات خودگردان با شاباک بود و از وی با عنوان دست راست  ابومازن یاد می شود، مسئول پیگیری برنامه سفر ابومازن به غزه است.

تشکیلات خودگردان فلسطین , محمود عباس , فلسطین , اسماعیل هنیه , جنبش مقاومت اسلامی |حماس ,

کارشناسان با اشاره به تحرکات اخیر محمود عباس در عرصه سیاسی و بین المللی تاکید دارند که ریاست تشکیلات خودگردان ترور شهید اسماعیل هنیه، رئیس فقید دفتر سیاسی حماس را فرصتی مناسب برای خود می‌داند تا با پر کردن جای خالی وی به عنوان نماد فلسطین در عرصه بین المللی، بار دیگر نام خود را بر سر زبانها مطرح نماید.

این درحالی است که تشکیلات خودگردان فلسطین به دلیل همکاری امنیتی با رژیم صهیونیستی در کرانه باختری برای سرکوب انتفاضه ، مورد انتقاد جدی افکار عمومی فلسطین است. وی از سال 2006 که علیه شهید اسماعیل هنیه، نخست وزیر قانونی وقت فلسطین دست به کودتا کرد، نتوانست وارد غزه شود، اما اکنون این پیشنهاد را با مشارکت و همراهی رژیم صهیونیستی در سر دارد.

به نظر می‌رسد، این ارزیابی مدنظر محمود عباس و تیم سیاسی وی بوده که اگر این پیشنهاد قبول شود، وی به دستاوردی سیاسی دست یافته و حضورش در غزه را به عنوان مستمسکی برای تاکید بر تمامیت ارضی و یکپارچه بودن فلسطین در چهارچوب راهکار دو دولتی (کرانه باختری و غزه) ارائه نماید. اگر هم نتانیاهو با درخواست وی به نوار غزه موافقت نکند، می‌تواند از این مخالفت نخست وزیر رژیم صهیونیستی برای تبلیغات و مانور سیاسی استفاده کند.

تشکیلات خودگردان فلسطین که ماحصل راهکار دو دولتی براساس توافق سازش اسلو در دهه 1990 است، قرار بود در محدود سرزمین‌های فلسطین براساس قطعنامه 181 دولت مستقل فلسطینی را در مرزهای 1967 به پایتختی قدس شرقی تشکیل دهد.

این در حالی است که صهیونیست‌ها به عنوان طرف دیگر این توافق سازش، آن را نقض کردند و با اتخاذ سیاست ترور و از بین بردن نسل اول مقاومت که تبلور آن بسیاری از رهبران مبارز و مجاهد جنبش فتح بود، تلاش کرد تا زمینه تثبیت هرچه بیشتر دولت یهود را در اراضی فلسطین اشغالی فراهم سازد.

انتهای پیام/

واژه های کاربردی مرتبط
واژه های کاربردی مرتبط
پربیننده‌ترین اخبار بین الملل
اخبار روز بین الملل
آخرین خبرهای روز
مدیران
تبلیغات
رازی
مادیران
شهر خبر
فونیکس
او پارک
پاکسان
رایتل
طبیعت
میهن
گوشتیران
triboon