انعقاد ۳۲ قرارداد همکاری دانشگاه امیرکبیر با صنعت


انعقاد 32 قرارداد همکاری دانشگاه امیرکبیر با صنعت

رییس دانشکده مهندسی عمران و محیط زیست عملکرد این دانشکده را تشریح کرد.

به گزارش گروه دانشگاه خبرگزاری تسنیم، جمشید موسوی رئیس دانشکده مهندسی عمران و محیط زیست در نشست شورای دانشگاه گفت: این دانشکده، 67 سال پیش در سال 1336 با پذیرش اولین دوره دانشجویان کارشناسی فعالیت‌های آموزشی خود را شروع کرد و در سال 1337 با تصویب راه اندازی آن، رسمیت یافت و در حال حاضر این دانشکده دارای 13 استاد، 12 دانشیار، 13 استادیار، 19 عضو هیات علمی بازنشسته (که 5 نفر کماکان همکاری در ارایه دروس دارند) و 9 استاد حق التدریس و مدعو است.

وی افزود: دانشکده مهندسی عمران و محیط زیست دانشگاه صنعتی امیرکبیر دارای 4 گروه آموزشی "سازه و زلزله"، "مهندسی آب و محیط زیست"، "ژئوتکنیک و حمل و نقل" و "مهندسی و مدیریت ساخت" است.
فعالیت‌های آموزشی و بین‌المللی

رئیس دانشکده مهندسی عمران و محیط زیست خاطر نشان کرد: بر اساس آمارها، این دانشکده در سال 98 تعداد 100 دانشجو در مقطع کارشناسی پذیرش کرد که این تعداد در سال 99 برابر با 106 نفر، در سال 1400 برابر با 92 نفر، در سال 1401 برابر با 87 نفر و در سال 1402 برابر با 94 دانشجو بوده است.

موسوی یادآورشد: تعداد دانشجویان فعال مقطع کارشناسی دانشکده مهندسی عمران و محیط زیست دانشگاه صنعتی امیرکبیر ورودی سال 1398 به بعد، 395 نفر و تعداد اعضای هیأت علمی مشغول به فعالیت با احتساب اعضای هیأت علمی بازنشسته و مشغول به فعالیت 43 نفر را شامل می‌شود.

به گفته وی، سرانه تعداد دانشجو به ازای هر عضو هیأت علمی با احتساب اعضای هیأت علمی بازنشسته 9.2 و سرانه تعداد دانشجو به ازای هر عضو هیأت علمی بدون احتساب اعضای هیأت علمی بازنشسته 10.4 نفر است. قابل ذکر است، تعداد اعضای هیأت علمی مشغول به فعالیت بدون احتساب اعضای هیأت علمی بازنشسته 38 نفر اعلام شده است.

رئیس دانشکده مهندسی عمران و محیط زیست بیان داشت: فعالیت‌های بین‌المللی نیز از دیگر برنامه‌های این دانشکده است که تعداد کل دانشجویان بین‌المللی فعال در دانشگاه صنعتی امیرکبیر 146 نفر اعلام شده که سهم دانشکده مهندسی عمران این دانشگاه 21 نفر معادل با 14.4 درصد کل دانشجویان بین‌الملل را شامل می‌شود. این دانشجویان عمدتا از کشور‌های عراق، سوریه، لبنان و پاکستان بوده و تاکنون 6 نفر از این دانشجویان از دانشکده مهندسی عمران فارغ التحصیل شده‌اند. در مجموع 7 نفر از این دانشجویان با هزینه شخصی و 14 نفر به صورت بورسیه در این دانشکده پذیرش شده‌اند.

توانمند سازی دانشجویان

موسوی اضافه کرد: برگزاری دوره‌های کارآموزی و ارتباط با شرکت‌های مختلف با هدف توانمند سازی دانشجویان و ارتباط صنعت و دانشگاه از دیگر اولویت‌های این دانشکده است. بر این اساس، سالانه حدود 80 نفر از دانشجویان درس کارآموزی را اخذ نموه و 337 شرکت تاکنون با دانشکده عمران در این زمینه همکاری داشته‌اند. علاوه بر آن، این دانشکده از سال 1400 اقدام به راه‌اندازی دوره "کارشناسی کار ورزانه کوآپ" نموده است. در این راستا، انعقاد چهار تفاهم‌نامه دوره کارشناسی کارورزانه کوآپ با شرکت‌های مهندسین مشاور ری آب، شرکت مهندسی مهاب قدس، شرکت مهندسی بن دژ کاو و مهندسین مشاور همکاران عمران زرگون از اقدامات این حوزه بوده است.

برنامه‌های فرهنگی و دانشجویی

وی انتشار نشریه دانشجویی تخصصی دو زبانه فارسی و انگلیسی با عنوان "داربست" توسط انجمن علمی دانشکده مهندسی عمران و برگزاری 12 بازدید درسی و هدفمند توسط این انجمن از سال 1401 تا کنون را از برنامه‌های اولویت‌دار این دانشکده در حوزه فرهنگی و دانشجویی عنوان کرد.
رئیس دانشکده مهندسی عمران و محیط زیست ادامه داد: برگزاری جلسات گفتگو با اساتید برای دانشجویان، حمایت و ترغیب دانشجویان دوره کارشناسی به شرکت در مسابقات علمی مختلف نظیر مسابقات انجمن بتن و مسابقات ACI از دیگر برنامه‌های این دانشکده است.

توسعه تحصیلات تکمیلی

وی با بیان اینکه این دانشکده در گرایش‌های 11 گانه "سازه"، "زلزله"، "سازه هیدرولیکی"، "سازه دریایی"، "مدیریت ساخت"، "ژئوتکنیک"، "راه و ترابری"، "حمل و نقل"، "HSE"، "مدیریت منابع آب" و "محیط زیست" اقدام به پذیرش دانشجویان مقطع کارشناسی ارشد و دکتری تخصصی کرده است افزود: در حال حاضر تعداد دانشجویان فعال این دانشکده در مقطع کارشناسی ارشد 293 و در مقطع دکتری تخصصی 156 نفر است. سرانه تعداد دانشجو به ازای هر عضو هیات علمی بدون احتساب اعضای هیات علمی بازنشسته در مقطع کارشناسی ارشد 7.8 و در مقطع دکتری تخصصی 4.2 نفر است.

وی در ادامه گفت: این دانشکده در مقطع کارشناسی ارشد 23 دانشجوی بین‌الملل و در مقطع دکتری 3 نفر دانشجو بین‌الملل نیز پذیرش نموده است.

فعالیت‌های علمی- پژوهشی

موسوی خاطر نشان کرد: بررسی وضعیت فعالیت‌های پژوهشی و علمی این دانشکده نشان می‌دهد که مقالات منتشر شده توسط محققان این دانشکده در سال‌های 1401 و 1402 تعداد 155 مقاله ISI بوده که از این منظر دانشکده عمران توانسته رتبه ششم را در سطح دانشگاه کسب کند.

فعالیت‌های تحقیقاتی

وی انعقاد قرارداد‌های ارتباط با صنعت از دیگر موفقیت‌های این دانشکده نام برد و گفت: این دانشکده در سال‌های 1401 و 1402 تعداد 32 قرار داد ارتباط صنعت و دانشگاه را منعقد کرده که رتبه سوم را در میان دانشکده‌های دانشگاه صنعتی امیرکبیر به خود اختصاص داده است.

خدمات آزمایشگاهی دانشکده مهندسی عمران و محیط زیست

رئیس دانشکده مهندسی عمران و محیط زیست راه اندازی آزمایشگاه‌های تخصصی "مکانیک خاک"، "مکانیک سیالات"، "هیدرولیک و سیالات"، "سازه"، "دینامیک خاک"، "روسازی"، "آلودگی خاک و پسماندها"، "مقاومت مصالح"، "محیط متخلخل"، "محیط زیست" و "بتن و مصالح" اقدام به ارائه خدمات آزمایشگاهی در مقاطع کارشناسی، کارشناسی ارشد و دکتری ذکر کرد و افزود: بر این اساس 296 خدمت آزمایشگاهی در مقاطع مختلف تحصیلی به دانشجویان و همچنین به صاحبان صنایع خارج از دانشگاه ارائه می‌شود.

به گفته وی، توسعه زیر ساخت‌های آزمایشگاه‌های دانشکده (پس از سال 1400)
خرید دستگاه تعیین مقاومت فشاری و کششی 200 تن همراه با ضمائم
خرید دستگاه یونیورسال با ظرفیت 100 تن همراه با ضمائم
خرید بالابر جهت آزمایشگاه‌های سازه و روسازی
خرید دستگاه اندازه گیری خواص خاک (سه محوره) آزمایشگاه دینامیک خاک
خرید دستگاه نرمه پاش
تجهیز آزمایشگاه‌های محاسبات عددی به میز کار و تأسیسات مربوط
خرید دستگاه UPS آزمایشگاه سنگ
خرید دیتالاگر برای آزمایشگاه‌های مکانیک خاک و مقاومت مصالح ساختمانی
خرید دستگاه مخلوط کن بتن
خرید ترازوی دیجیتالی دقیق برای آزمایشگاه محیط زیست
خرید دستگاه تعیین مقاومت فشاری و کششی 200 تن آزمایشگاه سازه
خرید دستگاه کلیپ گیج برای آزمایشگاه سنگ، از دیگر اقدامات دانشکده است.

خدمات پشتیبانی دانشکده

وی گفت: این دانشکده به منظور توسعه فعالیت‌های اداری و آموزشی خود تاکنون اقدام به خرید 20 دستگاه کامپیوتر با همه وسایل، خرید 15 دستگاه Access Point، خرید دستگاه تکثیر، خرید 20 دستگاه ویدئوپروژکتور، خرید 4 دستگاه تلویزیون، خرید 100 عدد صندلی کلاسی، 45 صندلی برای فضا‌های انتظار، و ارائه خدمات محاسباتی به دانشجویان تحصیلات تکمیلی در مرکز کامپیوتر دانشکده کرده است.

عملکرد کمیته ارتقا دانشکده

وی در پایان یادآورشد: بررسی آمار‌های مربوط به عملکرد کمیته ارتقاء و جذب دانشکده طی 3 سال گذشته نشان می‌دهد تاکنون پرونده 15 نفر از اعضای هیأت علمی برای ارتقاء و پرونده 6 نفر از اعضای هیأت علمی نیز جهت تبدیل وضعیت مورد بررسی قرار گرفته که با تبدیل وضعیت 4 پرونده موافقت شده و 2 پرونده نیز در دست اقدام است.

انتهای پیام/

واژه های کاربردی مرتبط
واژه های کاربردی مرتبط
پربیننده‌ترین اخبار سیاسی
اخبار روز سیاسی
آخرین خبرهای روز
مدیران
رازی
مادیران
شهر خبر
فونیکس
او پارک
پاکسان
رایتل
طبیعت
میهن
گوشتیران
triboon