تاکیدحزب آلمانی به برگزاری همه پرسی استقرار تسلیحات آمریکا


تاکیدحزب آلمانی به برگزاری همه پرسی استقرار تسلیحات آمریکا

حزب تازه تاسیس «صحرا واگنکنشت»، که شانس بالایی برای موفقیت در انتخابات‌های ایالتی پیش رو دارد ضمن مخالفت با طرح استقرار تسلیحات دوربرد آمریکا در خاک کشورش پیشنهاد برگزاری همه پرسی در این باره را مطرح کرد.

به گزارش گروه بین الملل خبرگزاری تسنیم در آستانه برگزاری انتخابات ایالتی در شرق آلمان حزب تازه تاسیس «صحرا واگنکنشت»، که شانس بالایی برای موفقیت در این انتخابات دارد توقف حمایت‌ها از اوکراین و عدم استقرار تسلیحات دوربرد آمریکا در خاک کشورش را شروط تشکیل ائتلاف با دیگر احزاب اعلام کرده است.

"صحرا واگنکنشت"، اعلام کرده که تنها در صورتی می‌خواهد پس از انتخابات ایالتی در آلمان شرقی وارد اائتلاف با دیگر احزاب شود که خواسته‌های سیاست خارجی حزبش در توافقنامه ائتلافی گنجانده شود.

در همین راستا حزب صحرا واگنکنشت (BSW) استقرار موشک‌های میان‌برد آمریکا در آلمان و تحویل بیشتر تسلیحات به اوکراین را رد می‌کند. رهبر این حزب تأکید کرده است: البته باید در توافقنامه ائتلاف موضعی در مورد این موضوعات وجود داشته باشد. یک دولت ایالتی آینده نیز باید از این مسائل در سطح فدرال دفاع کند. این مسائل برای واگنکنشت "شرط مشارکت در یک دولت ایالتی است.

پارلمان های ایالتی جدید روز یکشنبه در تورینگن و زاکسن انتخاب می شوند. در هر دو ایالت، حزب افراطی جایگزینی برای آلمان در نظرسنجی ها پیشتاز است و بعد از آن حزب دموکرات مسیحی و سپس BSW جلوتر از احزاب دولت ائتلافی قرار دارند.

صحرا واگنکنشت رئیس حزب تازه تاسیس BSW اخیرا هم خواستار رد طرح‌های استقرار موشک‌های دوربرد جدید ایالات متحده آمریکا در آلمان به عنوان شرطی برای ائتلاف با حزبش در سطح ایالتی شده بود.

واگنکنشت همچنین تاکید کرد که این سلاح ها شکاف دفاعی را از بین نمی برند، بلکه سلاح های تهاجمی هستند که آلمان را به هدف اصلی موشک های هسته‌ای روسیه تبدیل می کند.

در ماه ژوئیه، بوریس پیستوریوس، وزیر دفاع آلمان اعلام کرد که تسلیحات دوربرد ایالات متحده آمریکا برای اولین بار از زمان جنگ سرد - از جمله موشک های کروز تاماهاوک - در خاک آلمان مستقر خواهند شد. قرارداد مربوطه قرار است در سال 2026 اجرایی شود. سپس روسیه تهدید کرد که به این استقرار برنامه ریزی شده پاسخ نظامی خواهد داد.

واگنکنشت در مورد مذاکرات احتمالی ائتلافی در ایالات زاکسن، تورینگن و براندنبورگ پس از انتخابات ایالتی در ماه سپتامبر گفت: BSW تنها در دولت ایالتی شرکت خواهد کرد که به وضوح طرح های موشکی آمریکا را که خطر جنگ را برای آلمان به شدت افزایش می دهد، رد می کند.

بر اساس نظر سنجی های جدید، BSW اخیراً به آراء چشمگیر 15 تا 20 درصد در تورینگن، زاکسن و براندنبورگ دست یافته است. بالا بودن آراء این حزب در نظرسنجی ها بحث هایی را در مورد ائتلاف های احتمالی برانگیخت. در این شرایط حزب دموکرات مسیحی آلمان اعلام کرده که نمی خواهد اساساً BSW را به عنوان یک شریک احتمالی ائتلافی در سطح ایالت رد کند. تورستن فری، رئیس پارلمانی فراکسیون اتحادیه احزاب متحد مسیحی در پارلمان آلمان در این باره گفت که البته این حزب یک "نامزد رویایی" برای حزب دموکرات مسیحی نیست. با این حال، رد اساسی همه چیز از طرف برلین نیز مفید نیست.

در حاشیه نشست ناتو در واشنگتن در 10 ژوئیه، آلمان و ایالات متحده آمریکا اعلام کردند که از سال 2026، تسلیحات دوربرد ایالات متحده برای اولین بار از دهه 1990 دوباره در آلمان مستقر خواهند شد. "بوریس پیستوریوس"، وزیر دفاع آلمان این موضوع را با شکاف جدی توانمندی در اروپا توجیه کرد. "اولاف شولتز"، صدراعظم آلمان هم توضیح داد که این تصمیم برای جلوگیری از وقوع جنگ بوده است.

به نوشته روزنامه "تاگس اشپیگل" آلمان اتحاد صحرا واگنکنشت (BSW) می خواهد با قطعنامه بوندستاگ، همه پرسی درباره طرح استقرار موشک های میان برد آمریکا در آلمان را اجرا کند.

بنیانگذار حزب واگنکنشت و سایر اعضای BSW در بوندستاگ درخواست خود را با بیان اینکه قبل از تصمیم استقرار اعلام شده در نشست ناتو در ماه ژوئیه هیچ بحث عمومی وجود نداشته است، توجیه کردند.

شخص واگنکنشت نیز به شدت با این طرح مخالف است و این موضوع را در آستانه انتخابات ایالتی در تورینگن و زاکسن در روز یکشنبه به یک موضوع تبلیغاتی تبدیل کرده است. رئیس BSW در گفتگویی با خبرگزاری آلمان گفت: دیگر نباید تصمیمات غیردموکراتیک در اتاق‌های پشتی برخلاف میل اکثریت شهروندان گرفته شود. باید با مردم مشورت کرد. مردم، به ویژه آلمان شرقی، این موشک های خطرناک را نمی خواهند و طبق برنامه، همه پرسی باید حداکثر به موازات انتخابات فدرال 2025 انجام شود.

"مایکل کرتشمر"، نخست وزیر ایالت زاکسن آلمان هم چندی پیش همه پرسی در مورد استقرار سامانه های تسلیحاتی گسترده ایالات متحده در آلمان و همچنین امکان مجدد خدمت اجباری نظامی را پیشنهاد داده بود.

روسیه واکنش تندی به این تصمیم نشان داده است.

"ولادیمیر پوتین"، رئیس‌جمهور روسیه اخیرا در سخنانی، به واشنگتن هشدار داده است که در صورت استقرار موشک‌های دوربرد آمریکایی در خاک آلمان، مسکو دیگر به تعلیق یکجانبه در خصوص استقرار سلاح‌های میان‌برد و کوتاه‌برد پایبند نخواهد بود.

انتهای پیام/

واژه های کاربردی مرتبط
واژه های کاربردی مرتبط
پربیننده‌ترین اخبار بین الملل
اخبار روز بین الملل
آخرین خبرهای روز
مدیران
تبلیغات
رازی
مادیران
شهر خبر
فونیکس
او پارک
پاکسان
رایتل
طبیعت
میهن
گوشتیران
triboon