سود زودرس‌ترین انجیر جهان در جیب دلالان


سود زودرس‌ترین انجیر جهان در جیب دلالان

زودرس‌ترین انجیر جهان در پلدختر و معمولان در حال برداشت است، باغداران می‌گویند که سود این محصول به جیب دلالان می‌رود.

به گزارش خبرگزاری تسنیم از معمولان، برداشت انجیر از متمرکزترین انجیرستان ایران از اوایل مردادماه آغاز می‌شود و تا اواخر شهریور ادامه دارد.

سطح زیر کشت انجیر در پلدختر 2500 هکتار است که 1800 هکتار آن بارور و 700 هکتار آن غیربارور و نهال است. 46 هزار تن انجیر در پلدختر تولید و به‌طور متوسط 20 تن در هر هکتار انجیر برداشت می‌شود.

متمرکزترین انجیرستان ایران با بیش از 1500 هکتار در منطقه عمومی زیودار قرار دارد و بیش از 70 درصد انجیر سیاه معمولان را به خود اختصاص داده‌است.

800 هکتار دیگر از انجیرستان‌ها در مناطقی مثل بن‌لار، زیودار، چولهول، جایدر و معمولان قرار دارد. پلدختر و معمولان در تولید انجیر سیاه رتبه اول کشور را دارد.

انجیر پلدختر و معمولان نوبر، زودپرس و مشتری‌پسند‌است و متمرکز بودن باغات، فراهم‌بودن زمینه برای صنایع تبدیلی و زودرس‌بودن از مزیت‌های انجیر سیاه پلدختر و معمولان است.

انجیر پلدختر و معمولان به‌سبب نبود صنایع تبدیلی بیشتر به‌صورت تازه‌خوری استفاده و به پایتخت و استان‌های مختلف کشور ارسال می‌شود.

باغداران پلدختر و معمولان با مشکلاتی مانند عدم بهسازی راه ارتباطی بین مزارع، عدم فراوری، نبود صنایع تبدیلی و بسته‌بندی، کم‌آبی، دلال‌بازی و افزایش هزینه برداشت روبه‌رو هستند.

استان لرستان , پلدختر , کشاورزی ,

عدم تکمیل پمپاژ زیودار پس از 5 سال

پروژه پمپاژ زیودار برای حل مشکل کم‌آبی بزرگ‌ترین انجیرستان ایران در حال انجام است که طی سال‌های گذشته به بهره‌برداری رسید. این پروژه در سیل فروردین‌ماه 1398 تخریب شد تا کم‌آبی باغات منطقه زیودار و بن‌لار شدت پیدا کند.

بهسازی و جانمایی جدید پمپاژ زیودار پس از سیب در دستور کار جهاد کشاورزی قرار گرفت. این پمپاژ بعد از گذشت پنج سال هنوز تکمیل نشده‌است و هر بار وعده تکمیل و بهره‌برداری این پمپاژ توسط مسئولان جهاد کشاورزی لرستان تمدید می‌شود.

سید عماد  شاهرخی، رئیس جهاد کشاورزی لرستان، دوم آبان‌ماه سال 1402 از بهره‌برداری پمپاژ زیودار طی 45 روز آینده خبر داده بود، اما این پروژه با گذشت نزدیک به یک سال از این وعده هنوز به بهره‌برداری نرسیده‌است.

نظری، باغدار افرینه‌ای، در گفت‌وگو با خبرنگار تسنیم در معمولان گفت: انجیرکاران منطقه با هزینه‌های هنگفت برداشت این محصول مواجه هستند.

وی اضافه کرد: هزینه برداشت انجیر سالانه افزایش پیدا می‌کند و نبود کارخانه فرآوری و بسته‌بندی در معمولان و پلدختر سبب شده‌است که سود این محصول به‌جای کشاورز به جیب دلالان برود.

این باغدار عنوان کرد: انجیرکاران با مشکلاتی از جمله مشکل راه ارتباطی بین باغی، افزایش اجاره‌بهای آب کشاورزی، نبود کارخانه فرآوری و بسته‌بندی و افزایش هزینه برداشت روبه‌رو هستند.

استان لرستان , پلدختر , کشاورزی ,

کارخانه بسته‌بندی نیست

عالیزاده، کشاوز دیگری بیان کرد: کشاورزان برای برداشت محصول انجیر با نبود نیروی کار مواجه هستند و از شهرهای همجوار برای این کار استفاده می‌کنند و روزانه برای هر نفر 500 هزار تومان باید پرداخت کنند.

وی ادامه داد: هزینه انتقال محصول کشاورزی برای فروش سالانه در حال افزایش است و افزایش هزینه‌های برداشت و نبود سود کافی سبب شده‌است که برخی باغداران درختان چندین ساله خود را قطع کنند.

محمودوند، کشاورز دیگری به خبرنگار تسنیم گفت: بهای آب کشاورزی سالانه افزایش پیدا کرده‌است و سال گذشته هر ساعت پنج میلیون تومان بود که امسال نیز احتمال افزایش دارد.

وی افزود: هزینه سبد برای برداشت انجیر به جفتی 13 تومان و روزنامه‌ای به‌کیلویی 55 تومان رسیده‌است و همین افزایش هزینه‌ها سود اندکی را نصیب کشاورز می‌کند.

صادقی، باغدار دیگری عنوان کرد: نبود کارخانه بسته‌بندی و فرآوری در منطقه سبب شده‌است سود انجیر به جیب دلالان برود درصورتی‌که اگر کارخانه‌ای در این منطقه ایجاد شود علاوه‌بر اشتغال‌زایی دست دلالان را کوتاه می‌کند.

محمودی، باغدار دیگر معمولانی یادآور شد: ما علاوه‌بر افزایش هزینه‌های برداشت سالانه مبلغ زیادی را صرف سم‌زدایی باغ می‌کنیم و جهاد کشاورزی هیچ تلاشی برای کاهش این هزینه‌ها نمی‌کند.

استان لرستان , پلدختر , کشاورزی ,

برداشت سالانه 46 هزار تن انجیر

احمدرضا ساتیاروند، مدیر جهاد کشاورزی پلدختر، در گفت‌وگو با خبرنگار تسنیم با بیان اینکه 2500هکتار باغ انجیر در پلدختر و معمولان وجود دارد، گفت: 20 تن انجیر در هر هکتار تولید و سالانه 46 هزارتن انجیر از سطح باغات این شهرستان‌ها برداشت می‌شود.

وی با اعلام اینکه متمرکزترین انجیرستان ایران در منطقه بن‌لار قرار دارد، افزود: شهرستان‌های پلدختر و معمولان قطب تولید انجیر سیاه ایران است و رتبه اول را در سطح کشور دارد.

مدیر جهاد کشاورزی پلدختر با بیان اینکه در فصل برداشت انیجر بیش از 10هزار نفر اشتغال‌زایی در مناطق پلدختر و معمولان ایجاد می شود،عنوان کرد: باغداران انجیر با مشکلاتی از جمله کم‌آبی، نبودسردخانه، نبود کارگاه فرآوری و بسته‌بندی، دلال‌بازی و راه ارتباطی بین باغی روبه‌رو هستند.

محمد ناظری، سرپرست فرمانداری معمولان با اشاره به ظرفیت بالای این شهرستان در بخش کشاورزی و باغداری بیان کرد: با برنامه‌ریزی مناسب و شناسایی دقیق ظرفیت‌های موجود، حمایت از کشاورزان و ایجاد صنایع تبدیلی بخش بزرگی از چالش موجود رفع می‌شود.

وی با بیان اینکه تکمیل پمپاژهای جهاد کشاورزی در حوزه معمولان بسیار حائر اهمیت است، ادامه داد: انجیرستان‌های این شهرستان به‌عنوان قطب تولید انجیر سیاه در کشور در تنش‌های آبی با کمبود آب مواجه است که با تکمیل پمپاژ زیودار کمک شایانی به باغداران می‌شود.

استان لرستان , پلدختر , کشاورزی ,

مشکلات باغداران معمولان رفع شود

ابوطالب شفقت، استاندار لرستان، در بازدید از انجیرستان منطقه زیودار گفت: یک‌هزار و 200 هکتار باغ انجیر در این منطقه وجود دارد که در زمان برداشت نیروی انسانی بی‌شماری را مشغول می‌کند.

وی افزود: انجیرستان زیودار معمولان از محصولات مرغوب لرستان است که در کشور و حتی سطح بین‌الملل زبانزد است و ایجاد حداقل 35 میلیون مترمکعب حوضچه آب منطقه را پوشش می‌دهد تا مشکل کمبود آب به باغات انجیر برطرف شود.

استان لرستان , پلدختر , کشاورزی ,

استاندار لرستان عنوان کرد: تلاش برای برطرف‌کردن مشکلات جاده دسترسی بین باغات معمولان با تأمین اعتبار لازم ضروری است و برای توسعه اشتغال منطقه انجیرستان ایجاد سردخانه باید اقدامات لازم انجام شود.

وی اذعان کرد: در قالب توسعه نگاه کشاورزی برای افزایش صادرات انجیر به مناطق مختلف کشور ایجاد تعاونی توسط مردم محلی ضروری است که باید همدلی و همراهی بین باغداران انجام شود.

استاندار لرستان تأکید کرد: دولت زمینه صنعت‌سازی را فراهم می‌کند، اما ایجاد صنعت از عهده‌ آن خارج است و با ایجاد تعاونی می‌توان بر افزایش توسعه اقتصادی باغداران کمک کرد.

انتهای پیام/

واژه های کاربردی مرتبط
واژه های کاربردی مرتبط
پربیننده‌ترین اخبار استانها
اخبار روز استانها
آخرین خبرهای روز
مدیران
تبلیغات
رازی
مادیران
شهر خبر
فونیکس
گوشتیران
او پارک
پاکسان
رایتل
طبیعت
میهن
triboon