اعمال فشار غرب بر روابط تجاری خارجی روسیه و چین


اعمال فشار غرب بر روابط تجاری خارجی روسیه و چین

در حالی‌که به گفته رئیس‌جمهور روسیه، روابط مسکو و پکن به سطح بی‌سابقه‌ای رسیده، مبادلات بازرگانی روسیه از اروپا به سمت آسیا تغییر جهت داده و طی ۱۰ سال تجارت با چین به تنهایی ۳۴ درصد و با دیگر کشورهای آسیایی  به ۶۶ درصد رسیده است.

به گزارش گروه بین‌الملل خبرگزاری تسنیم به نقل از خبرگزاری «نووستی»، ولادیمیر پوتین، رئیس‌جمهور روسیه، امروز، چهارشنبه، در دیدار با هان ژنگ، معاون رئیس‌جمهور چین، در حاشیه مجمع اقتصادی شرق (WEF-2024) اعلام کرد که روابط مسکو و پکن به سطح بی‌سابقه‌ای ارتقا یافته است. پوتین گفت: «به لطف تلاش‌های مشترک، روابط بین چین و روسیه به سطحی بی‌سابقه رسیده است. ما به همکاری‌های منطقه‌ای توجه زیادی داریم.»

او همچنین ابراز امیدواری کرد که نشست‌های مجمع اقتصادی شرق برای دو کشور روسیه و چین فرصت‌های جدید بیشتری را برای همکاری‌های دوجانبه فراهم کند.

پوتین افزود که منتظر دیدار مجدد با رئیس‌جمهور چین، شی جین‌پینگ، در نشست سران گروه بریکس در کازان است و پیشنهاد برگزاری یک نشست کاری دوجانبه را مطرح کرد. در پاسخ، هان ژنگ پیام‌های محبت‌آمیز شی جین‌پینگ را به پوتین منتقل کرد و تأکید کرد که روابط استراتژیک دو کشور همچنان در حال پیشرفت است.

معاون رئیس‌جمهور چین گفت: «سال جاری با نشانه 75‌مین سالگرد برقراری روابط دیپلماتیک بین چین و روسیه همراه است. تحت رهبری استراتژیک شما و رئیس‌جمهور شی جین‌پینگ، روابط جامع و مشارکت استراتژیک چین و روسیه همچنان در حال پیشرفت است.»

آمریکا و متحدانش به روابط تجاری خارجی روسیه و چین فشار می‌آورند

در خبر دیگری گزارش شده که سرگئی کاتی‌رن، رئیس اتاق بازرگانی و صنایع روسیه معتقد است، ایالات متحده و متحدانش در حال دخالت کردن در روابط تجاری خارجی روسیه و جمهوری خلق چین هستند.

این مقام روس در حاشیه مجمع اقتصادی شرق به خبرنگاران گفت: «مسلماً مشکلاتی وجود دارد و این موضوع کاملاً جدی است. مشکل اینجاست که آمریکا و متحدانش در وهله نخست شرکای تجاری اصلی ما را هدف قرار می‌دهند. در این مورد، چین هدف اصلی است و آن‌ها بررسی می‌کنند که کجا تجارت ما در حال رشد است و کجا تجارت خارجی فعالتر شده و می‌خواهند در همانجا ضربه وارد کنند.»

وی افزود که این دخالت‌ها شامل مسائل مالی و لجستیکی می‌شود، از جمله ایجاد ممانعت در عرصه حمل‌ونقل دریایی، تردد کانتینرها، انتقال گاز مایع و سیستم‌های پرداخت متقابل. به عقیده او، در این زمینه چین بزرگترین چالش برای غربی‌هاست، زیرا پکن «بزرگترین شریک تجاری ما از لحاظ حجم مبادلات بازرگانی محسوب می‌شود».

رئیس اتاق بازرگانی روسیه همچنین به تمرکز غرب بر اعمال تحریم‌های ثانویه علیه بانک‌های خارجی اشاره کرد. او توضیح داد که به دلیل خروج بسیاری از بانک‌ها از معاملات، اکنون بحث‌های فعالی درباره ایجاد یک سیستم جایگزین در جریان است که امکان پرداخت‌های متقابل دیجیتال را فراهم کند.

روسیه تجارت خود را از اروپا به سمت آسیا تغییر داده است

ولادیمیر ایوین، معاون رئیس خدمات گمرکی فدرال روسیه نیز در مجمع اقتصادی شرق اعلام کرد که تجارت این کشور با کشورهای آسیایی از سال 2014 تا 2024 از 29 درصد به 66 درصد افزایش یافته، در حالی که تجارت با کشورهای اروپایی، از 47 درصد به 11 درصد کاهش یافته است.

وی گفت: «اگر 10 سال پیش اتحادیه اروپا 47 درصد از تجارت ما را تشکیل می‌داد و آسیا فقط 29 درصد بود، اکنون 66 درصد روابط تجاری ما مربوط به  کشورهای آسیایی است و اتحادیه اروپا تنها 11 درصد آن را شامل می‌شود. در سال 2014، سهم کشورهای آسیایی بدون احتساب چین 18 درصد و سهم چین به تنهایی 11 درصد بود. اما اکنون چین 34 درصد و کشورهای آسیایی 32 درصد تجارت روسیه را تشکیل می‌دهند.»

 آنتون سیلوانوف، وزیر دارایی روسیه، پیش‌تر در  جریان گفتگوی مالی بین روسیه و چین اعلام کرده بود که مسکو و پکن در سال 2024 می‌توانند رکورد جدیدی در عرصه مبادلات بازرگانی ثبت کنند و تمام نشانه‌ها حاکی از این است که طی هفت ماه گذشته شواهدی دال بر تحقق این هدف وجود داشته است.

مجمع اقتصادی شرق از تاریخ 3 الی 6 سپتامبر در شهر ولادی‌وستوک روسیه در حال برگزاری است.

انتهای پیام/ 

واژه های کاربردی مرتبط
واژه های کاربردی مرتبط
پربیننده‌ترین اخبار بین الملل
اخبار روز بین الملل
آخرین خبرهای روز
مدیران
تبلیغات
رازی
مادیران
شهر خبر
فونیکس
او پارک
پاکسان
میهن
گوشتیران
triboon