تحولات اوکراین|انتظار زلنسکی برای سرنگونی موشک‌های روسیه

تحولات اوکراین|انتظار زلنسکی برای سرنگونی موشک‌های روسیه

تأکید دبیرکل جدید ناتو بر افزایش کمک نظامی به اوکراین، اعتراف زلنسکی به از دست رفتن شهر اوگلدار در منطقه دونتسک، خودداری پنتاگون از سرنگونی موشک‌های روسی بر فراز اوکراین و آمادگی مسکو برای شنیدن پیشنهادات سازنده، از رویدادهای مهم پیرامون جنگ هستند.

به گزارش گروه بین‌الملل خبرگزاری تسنیم، ولادیمیر زلنسکی، رئیس‌جمهور اوکراین از این مسئله انتقاد کرد که کشورهای غربی آمادگی لازم برای سرنگونی موشک‌ها و پهپادهای نیروهای مسلح روسیه در آسمان این کشور را ندارند.

زلنسکی روز گذشته در کنفرانس خبری در کی‌یف دراین‌باره گفت: «متأسفانه متحدان اوکراین هنوز نتوانسته‌اند از حریم هوایی این کشور به‌درستی محافظت کنند، در حالی که از اسرائیل دفاع می‌کنند. بدون شک، امیدواریم که اوکراین هم فراموش نشود.»

علاوه بر این، رئیس‌جمهور اوکراین بار دیگر از شرکای بین‌المللی خواست به کی‌یف اجازه دهند حملات به عمق خاک روسیه را انجام دهد. وی همچنین از تأخیر در ارسال تسلیحات برای نیروهای مسلح کشورش انتقاد کرد.

زلنسکی در جریان نخستین مذاکرات خود با مارک روته، دبیرکل جدید ناتو در کی‌یف، وضعیت جبهه‌ نبرد با روسیه و «طرح پیروزی» خود برای ادامه جنگ را با وی به بحث گذاشت. او همچنین تأکید کرد که اوکراین به تلاش‌های خود برای پیوستن به ناتو ادامه خواهد داد و مقامات این کشور تمام اقدامات لازم را برای رسیدن به نتیجه در این زمینه انجام خواهند داد.

دبیرکل ناتو نیز وعده داد که کشورهای گروه تماس درباره اوکراین قصد دارند در نشست روز 12 اکتبر  خود موضوع لغو محدودیت‌های حملات نیروهای مسلح اوکراین به قلمروی روسیه با سلاح‌های دوربرد را بررسی کنند. او اضافه کرد که ناتو به‌طور فعال در تلاش است کمک‌های بیشتری به اوکراین ارائه کند و از نزدیک شدن این کشور به ائتلاف حمایت کند.

پیش از این، روته گفته بود که ناتو تصمیم جمعی برای لغو محدودیت‌ها بر حملات اوکراین به روسیه اتخاذ نخواهد کرد و این تصمیم به‌عهده تک تک کشورهای عضو است.

ضمن اینکه ماریا زاخارووا، سخنگوی وزارت امور خارجه روسیه پیشتر اعلام کرد که تردیدی وجود ندارد که مارک روته سیاست‌های ضدروسی بروکسل را ادامه خواهد داد. او توضیح داد که دبیرکل ناتو تنها سخنگوی تصمیمات ناتوست، تصمیماتی که در حقیقت توسط واشنگتن به کشورهای این ائتلاف دیکته می‌شوند.

در ادامه می‌توانید تحولات مربوط به نهصدوپنجاه‌وچهارمین روز جنگ اوکراین را دنبال بفرمایید:

******

دبیرکل ناتو افزایش کمک به اوکراین را اولویت خود دانست

مارک روته، دبیرکل ناتو، اعلام کرد که این ائتلاف با جدیت در حال کار به‌روی ارائه کمک‌های بیشتر به اوکراین است. او در کنفرانس خبری مشترکی به‌همراه ولادیمیر زلنسکی در کی‌یف، گفت: «نیازهای اوکراین در زمان حاضر بسیار ضروری هستند و ما با جدیت تلاش می‌کنیم که بیشتر و سریع‌تر کمک کنیم.»

روته همچنین تأکید کرد که به‌عنوان دبیرکل ناتو، سه اولویت اصلی را مد نظر دارد: اول، حفظ قدرت ناتو و اطمینان از این‌که دفاع ناتو کارآمد و قابل اعتماد است؛ دوم، افزایش کمک‌ها به اوکراین و نزدیک‌تر کردن این کشور به ائتلاف؛ و سوم، تقویت همکاری با اتحادیه اروپا و کشورهایی که منافع مشترکی با ناتو دارند.

زلنسکی برای نخستین بار درباره ازدست‌دادن اوگلدار صحبت کرد

ولادیمیر زلنسکی، رئیس‌جمهور اوکراین، روز پنجشنبه در کنفرانس مطبوعاتی مشترک خود به‌همراه مارک روته، دبیرکل ناتو، در کی‌یف، از دست دادن کنترل شهر اوگلدار در جبهه نبرد دونتسک را با این توضیح توجیه کرد که حفظ جان سربازان مهم‌تر از تعدادی ساختمان‌ است.

زلنسکی گفت: «باید جان نیروهای مسلح اوکراین حفظ شود، چرا که آن‌ها مهم‌تر از هر نوع ساختمانی هستند، این اقدام بسیار صحیح بود که آن‌ها عقب‌نشینی کردند.»

وزارت دفاع روسیه روز گذشته اعلام کرد که نیروهای مسلح این کشور منطقه مسکونی اوگلدار در جمهوری مردمی دونتسک را تحت کنترل خود درآورده‌اند. طی هفته گذشته، نیروهای روسی 7 منطقه مسکونی و روستا در سرزمین دونتسک را از کنترل نیروهای اوکراینی خارج کردند و آنها را مجبور به عقب‌نشینی کردند.

پنتاگون: سرنگونی موشک‌های روسی به‌معنای درگیرشدن آمریکا در جنگ خواهد بود

سابرینا سینگ، معاون سخنگوی پنتاگون، اعلام کرد که سرنگونی موشک‌های روسی در آسمان اوکراین توسط نیروهای غربی می‌تواند منجر به درگیری مستقیم آمریکا در جنگ شود.

وی شب گذشته در یک نشست خبری بیان کرد: «چنین اقدامی ما را به‌شیوه‌ای کاملاً متفاوت درگیر جنگ می‌کند. در زمان حاضر، ما بر این باوریم که اوکراین می‌تواند به‌طور موفقیت‌آمیز از خود در برابر حملات روسیه دفاع کند.»، او این مسئله را در پاسخ به سؤالی درباره امکان سرنگونی موشک‌های روسی از خاک لهستان یا رومانی مطرح کرد.

سینگ همچنین تأکید کرد: پنتاگون به حمایت از نیروهای مسلح اوکراین ادامه خواهد داد.

دیمیتری پسکوف، سخنگوی کرملین، پیش از این اعلام کرده بود که ایالات متحده و اتحادیه اروپا به‌طور مستقیم در جنگ اوکراین دخیل هستند. او همچنین تأکید کرد که اگر واشنگتن اجازه استفاده از موشک‌های دوربرد برای حملات را بدهد، پاسخ مسکو مناسب و قاطع خواهد بود.

روسیه تصمیم گرفت از سازمان امنیت و همکاری اروپا خارج نشود

روسیه، حتی با وجود نارضایتی از عملکرد سازمان امنیت و همکاری اروپا (OSCE)، از آن خارج نخواهد شد.  یک مقام عالی‌رتبه که نامش فاش نشده است، در این خصوص گفت: «مسکو برنامه‌ای برای خروج از OSCE ندارد. بله، این موضوع گاه‌به‌گاه مطرح می‌شود، اما ما به یک بستر برای گفتگو نیاز داریم، علاوه بر این، ما موضع شرکای استراتژیک خود را که عضو این سازمان هستند، در نظر می‌گیریم. ما قصد نداریم چنین اقدامی را انجام دهیم، با این حال، همه درک می‌کنند که سازمان امنیت و همکاری اروپا موقعیت خود را به‌عنوان یک سازمان معتبر از دست داده است.»

یک منبع دیگر تأیید کرد: روسیه قصد دارد در نشست آتی شورای وزرای خارجه کشورهای عضو سازمان امنیت و همکاری اروپا که قرار است در اوایل ماه دسامبر در مالت برگزار شود، شرکت کند. به‌گفته او، کشور میزبان آمادگی خود را برای ایجاد شرایط برابر برای همه اعضا جهت مؤثر برگزار شدن این نشست اعلام کرده است.

وزیر دفاع فرانسه روسیه را یک تهدید واقعی نامید

سباستین لکورنو، وزیر دفاع فرانسه، اعلام کرد که مسکو بزرگ‌ترین تهدید برای پاریس میان تمامی قدرت‌های خارجی است. او این اظهارات را در مصاحبه‌ای با مجله "لوپوئن" بیان کرد.

به‌گفته او، روسیه در نتیجه جنگ اوکراین استراتژی خود را تغییر داده است و همچنین در برابر منافع فرانسه در آفریقا مقابله می‌کند. لکورنو همچنین به «تهاجمی بودن» اقدامات روسیه در قبال نیروهای نظامی فرانسه اشاره کرد. به‌نظر او، مسکو در حال اجرای یک جنگ اطلاعاتی است. او مدعی شد: «روسیه فضاهای جدیدی مانند بستر دریا و فضای سایبری را نظامی‌سازی می‌کند.»

ریابکوف: روسیه به پیشنهادات سازنده در مورد اوکراین گوش می‌دهد

سرگئی ریابکوف، معاون وزیر امور خارجه روسیه اعلام کرد که مسکو امکان برقراری تماس مستقیم با کی‌یف را نمی‌بیند، اما از پیشنهادات میانجی‌گری استقبال می‌کند.

او  روز گذشته گفت: «ما امکان تماس مستقیم با کی‌یف را نمی‌بینیم، اما بارها تأکید کرده‌ایم که درهای روسیه همواره به‌روی راه‌‌های سیاسی ـ دیپلماتیک برای حل درگیری باز است. ما از ارائه پیشنهادات سازنده و معنادار از سوی همه کشورها استقبال می‌کنیم، اگر این پیشنهادات منافع همه طرف‌ها را در نظر بگیرند.»

سوئیس 1.7میلیارد دلار برای بازسازی اوکراین اختصاص می‌دهد

فلیکس باومن، سفیر سوئیس در اوکراین و مولداوی اعلام کرد که این کشور قصد دارد 1.5 میلیارد فرانک سوئیسی (بیش از 1.7 میلیارد دلار) برای پروژه‌های بازسازی اوکراین پس از جنگ اختصاص دهد.

وی گفت: «یکی از تمرکزهای اصلی همکاری ما همچنان پروژه‌های "بازسازی سریع" است که در چارچوب آن، دولت سوئیس قصد دارد 1.5 میلیارد فرانک سوئیسی برای پروژه‌های بازسازی اوکراین در چهار سال آینده اختصاص دهد.»

در اواخر ژوئن، برن اعلام کرده بود که قصد دارد بیش از 500 میلیون یورو برای بازسازی اوکراین طی چهار سال آینده اختصاص دهد.

امضای توافق‌نامه‌ شرکت چک با اوکراین برای تولید مهمات 155میلی‌متری

شرکت اسلحه‌سازی چک Czechoslovak Group توافق‌نامه‌ای با شرکت «فناوری زرهی اوکراین» برای تولید مهمات توپخانه‌ای 155میلی‌متری امضا کرده است. به گزارش روابط عمومی این شرکت، فناوری‌های لازم برای تولید این مهمات به شرکت اوکراینی ارائه شده است.

به‌گفته نمایندگان این شرکت چک CSG، برنامه‌ریزی شده است که در سال 2025 حدود 100 هزار واحد مهمات تولید شود و در سال 2026 این تعداد به 300 هزار واحد برسد. تولید این مهمات در هر دو کشور چک و اوکراین انجام خواهد شد و انواع مختلفی از مهمات کالیبربالا را در بر خواهد گرفت.

در همان روز، واسیلی زواریچ، سفیر اوکراین در پراگ، اعلام کرد: کی‌یف تاکنون بیش از یک‌سوم از 500 هزار واحد مهمات وعده‌داده‌شده توسط جمهوری چک را دریافت کرده است. وی همچنین اشاره کرد که نیروهای مسلح اوکراین به مهمات 155میلی‌متری نیاز دارند و کی‌یف در حال مذاکره با وزارت دفاع چک برای گسترش این ابتکار است.

انتهای پیام/+

واژه های کاربردی مرتبط
واژه های کاربردی مرتبط
پربیننده‌ترین اخبار بین الملل
اخبار روز بین الملل
آخرین خبرهای روز
مدیران
تبلیغات
رازی
مادیران
شهر خبر
فونیکس
او پارک
پاکسان
رایتل
طبیعت
میهن
گوشتیران
triboon