شیوع بیماری سالک در تهران به دلیل نگهداری سگ و گربه در منازل

شیوع بیماری سالک در تهران به دلیل نگهداری سگ و گربه در منازل

رئیس سازمان نظام دامپزشکی استان تهران گفت: به دلیل نگهداری سگ و گربه بدون رعایت موارد بهداشتی در منازل، بیماری سالک در تهران به ویژه در منطقه یک شیوع پیدا کرده است.

به گزارش خبرنگار اقتصادی خبرگزاری تسنیم ، رامین سلامتیان رئیس سازمان نظام دام پزشکی استان تهران امروز در نشست خبری به مناسبت روز ملی دامپزشکی اظهار داشت: دامپزشکان فرهنگ نگهداری حیوانات خانگی را در منازل تبلیغ نمی کنند اما فضایی که در جامعه ایجاد شده را نمی توان انکار کرد و باید برای سلامت و درمان آنها اقدام کرد.

وی افزود: وظیفه فرهنگ سازی در خصوص عدم نگهداری برخی حیوانات در منازل که با فرهنگ ما سازگاری ندارند، با دستگاه های ذی ربط فرهنگی است.

رئیس سازمان نظام دامپزشکی استان تهران اظهار داشت: کوچک ترین خطا و عدم توجه در حوزه بهداشت حیوانات خانگی می تواند باعث شیوع بیماری ها و انتقال آن به انسان شود.

وی اظهار داشت: شیوع بیماری سالک که اکنون در شهر تهران و به ویژه در منطقه یک آن بروز کرده است، در نتیجه نگهداری عدم مراجعه به دامپزشکان و صدور شناسنامه برای حیوانات خانگی است.

سلامتیان در پاسخ به سوال خبرنگار خبرگزاری تسنیم گفت: حیوانات پتی مانند سگ و گربه  عامل انتقال بیماری سالک به انسان  هستند که علاوه بر این بیماری شپش نیز در تهران به ویژه مناطق شمالی تهران در بین خانواده ها و کودکان مشاهده شده است.

وی اظهار داشت: برای جلوگیری از انتقال این بیماری ها به انسان باید پایش و نظارت های دامپزشکی در شهرها نیز وجود داشته باشند.

رئیس سازمان نظام دامپزشکی استان تهران تصریح کرد: در حال حاضر بیماری لیشمانیوز در میان سگ‌ها و حتی سگ‌های خانگی شمال شهر تهران بیداد می‌کند و اگر این حیوانات شناسنامه‌دار نشوند، می‌توانند عامل انتقال لیشمانیوز یا سالک به انسان باشند.

وی افزود: ما فاقد ابزار قهریه برای معدوم‌سازی سگ‌های مبتلا به لیشمانیوز مراجعه کننده به کلینیک‌ها هستیم. در حالی که در سایر نقاط دنیا مطابق پروتکل‌ها، در چنین شرایطی سگ‌ها با قوه قهریه معدوم می‌شوند. اما در ایران از آنجا که نیروی انتظامی از ما حمایت نمی‌کند، صاحب حیوان آن را به راحتی از دسترس خارج می‌کند و امکان معدوم‌سازی آن را از بین می‌برد. این مساله باعث گسترش بیماری می‌شود. لذا ما باید حیوان و صاحب آن را بشناسیم و بتوانیم از مراجع قضایی و انتظامی درخواست معدوم‌سازی آن را بکنیم.

 تعارض  منافع وزارت جهاد کشاورزی در حوزه دامپزشکی

وی در بخش دیگری از صحبت های خود با گلایه از صدور زیاد مجوز در حوزه تولید محصولات پروتئینی گفت: ما به عنوان دامپزشک وظیفه افزایش تولید گوشت و مرغ را نداریم بلکه وظیفه ما تنها تامین سلامت محصولات مصرفی مردم است اما زمانی که مجوز بیشتر از کشش صادر می شود امکان عدم  نظارت بهداشتی کامل وجود دارد.

وی افزود: معتقد هستم که سازمان دامپزشکی باید به وزارت بهداشت برگردد زیرا وزارت جهاد کشاورزی با توجه به اینکه مسئولیت افزایش تولید و تامین نیازه محصولات پروتئینی جامعه را نیز بر عهده دارند تعارض منافعی با حوزه بهداشت دارد.

وی افزود: همچنین معتقدم که بحث آموزش حوزه دامپزشکی نیز باید از وزارت علوم به وزارت بهداشت منتقل شود.

وی در پاسخ به خبرگزاری تسنیم گفت: مرغ هایی که بعد از سه روز تزریق آنتی بیوتیک به بازار عرضه می شود در نتیجه عدم نظارت کافی در حوزه دامپزشکی است و ما به عنوان دامپزشک وظیفه داریم که حداقل مرغ بدون آنتی بیوتیک را به بازار عرضه کنیم.

انتهای پیام/

واژه های کاربردی مرتبط
دهۀ «رکود، عبرت، تجربه»
واژه های کاربردی مرتبط
پربیننده‌ترین اخبار اقتصادی
اخبار روز اقتصادی
آخرین خبرهای روز
تبلیغات
رازی
مادیران
شهر خبر
فونیکس
میهن
طبیعت
خودرو سازی ایلیا
پاکسان
گوشتیران
رایتل
triboon
بانک ایران زمین
فلای تو دی