لاوروف: ترامپ و هریس هر دو مخالف روسیه هستند

لاوروف: ترامپ و هریس هر دو مخالف روسیه هستند

رئیس دستگاه دیپلماسی روسیه با اشاره به اینکه صلح در جهان تا زمانی که غرب به دنبال سلطه‌جویی است، روی کاغذ باقی می‌ماند، تاکید کرد: مسکو اهمیتی نمی‌دهد ترامپ پیروز شود یا هریس، زیرا در ایالات متحده توافق دوحزبی برای مقابله با روسیه وجود دارد.

به گزارش گروه بین‌الملل خبرگزاری تسنیم به نقل از خبرگزاری «تاس»، سرگئی لاوروف، وزیر امور خارجه روسیه در مصاحبه‌ای با مجله آمریکایی "نیوزویک"، اعلام کرد که برای مقامات مسکو به‌طور کلی اهمیت زیادی ندارد که چه کسی در انتخابات ریاست‌جمهوری آمریکا پیروز خواهد شد - دونالد ترامپ، نامزد حزب جمهوری‌خواه، یا کامالا هریس، رقیب دموکرات او،  برای اینکه هر دو طرف آماده مقابله با روسیه هستند. 

اظهارات لاوروف در این مصاحبه در وب‌سایت وزارت امور خارجه روسیه منتشر شده است. وی گفت: «به‌طور کلی برای ما اهمیتی ندارد که این انتخابات چگونه پایان خواهد یافت، زیرا در آمریکا توافق دو حزبی در مورد مقابله با روسیه شکل گرفته است. اگر در سیاست آمریکا تغییری ایجاد شود و به ما پیشنهادهایی ارائه شود، آماده‌ایم آن‌ها را برای تطابق با منافع خود بررسی کنیم.» 

وزیر خارجه با تأکید بر اینکه روسیه در هر صورت قصد دارد به طور قاطع از منافع خود دفاع کند، به‌ویژه زمانی که موضوع امنیت ملی مطرح باشد، افزود: «البته به عقیده ما، کلاً منطقی خواهد بود که رئیس کاخ سفید، فارغ از اینکه چه کسی باشد، بر حل مشکلات کشور خود تمرکز کند و به دنبال ماجراجویی در هزاران مایل دورتر از سواحل آمریکا نباشد. من مطمئنم که رأی‌دهندگان آمریکایی نیز همین خواسته را دارند.»

آرمان‌های صلح تا زمانی که غرب به دنبال سلطه‌جویی باشد، دست نیافتنی است

رئیس دستگاه دیپلماسی روسیه، در مصاحبه با این نشریه، ابراز عقیده کرد که آرمان‌های صلح که در منشور سازمان ملل متحد ثبت شده‌اند، تا زمانی که غرب به دنبال سلطه‌جویی است، تنها روی کاغذ باقی خواهند ماند.  سرگئی لاوروف گفت: «سازمان ملل باید مکانی برای توافق بر سر منافع تمامی کشورها باقی بماند. ما بر این باوریم که همه کشورها، از جمله ایالات متحده، باید به تعهدات خود به‌صورت برابر با دیگر کشورها عمل کنند و نباید با شعارهای برتری‌جویی خود، قانون‌گریزی خود را توجیه کنند.» 

او افزود: «شرکای چینی ما خودشان می‌توانند مواضع‌شان را بیان کنند، اما من می‌دانم و معتقدم که آن‌ها در اصل، این رویکرد را می‌پذیرند- درک این‌که امنیت و توسعه غیر قابل تقسیم هستند، و تا زمانی که غرب به دنبال سلطه‌جویی است، آرمان‌های صلح که در منشور سازمان ملل ثبت شده‌اند، همچنان روی کاغذ باقی خواهند ماند. اکثریت قاطع کشورهای جهان که خود شاهد هستند چگونه حقوق بین‌الملل در غزه و لبنان و پیش از آن در کوزوو، عراق، افغانستان، لیبی و بسیاری از مناطق دیگر نقض می‌شود، با این موضعگیری روسیه هم‌نظر هستند. 

وی افزود: «ما در حال تقویت مراکز جدید قدرت و تصمیم‌گیری در جنوب و شرق جهانی هستیم. این مراکز به دنبال سلطه‌گری نیستند، بلکه به اهمیت برابری حاکمیت و تنوع تمدنی پی برده‌اند و خواهان همکاری‌های متقابل سودمند و در نظر گرفتن منافع یکدیگر هستند.»

عدم وجود برنامه‌های صلح برای اوکراین از سوی غرب و کی‌یف

وزیر امور خارجه روسیه در بخش دیگری از این مصاحبه تأکید کرد که این کشور بیش از 10 سال است که تلاش می‌کند بحران اوکراین را خاتمه دهد، اما هر بار که توافق‌نامه‌هایی که برای همه طرف‌ها قابل‌قبول است، به‌طور رسمی ثبت می‌شود، کی‌یف و هم‌پیمانانش قدمی به عقب برمی‌دارند و از توافق نهایی خودداری میکنند.

سرگئی لاوروف در پاسخ به سوال خبرنگار آمریکایی در مورد احتمال رسیدن به راه‌حل نظامی یا دیپلماتیک برای بحران اوکراین، با اشاره به اینکه در این خصوص فقط می‌توان حدس زد، توضیح داد: «ما بیش از 10 سال است که تلاش می‌کنیم این بحران را پایان دهیم، اما هر بار که توافق‌نامه‌های قابل‌قبول برای همه طرف‌ها به‌طور رسمی ثبت می‌شود، کی‌یف و حامیانش عقب‌نشینی می‌کنند. این موضوع به توافق فوریه سال 2014 مربوط می‌شود که مخالفان اوکراینی با حمایت آمریکا آن را نقض کرده و  یک کودتای دولتی به راه انداخته و دولت قانونی این کشور را سرنگون کردند. یک سال بعد، توافق‌نامه‌های مینسک که توسط شورای امنیت سازمان ملل تأیید شد، به امضا رسید، اما این توافق‌ها به مدت هفت سال نادیده گرفته شد و رهبران اوکراین، آلمان و فرانسه که آن‌ها را امضا کرده بودند، بعدها اذعان کردند که از ابتدا قصد اجرای آن را نداشتند. سندی که در پایان مارس 2022 در استانبول پاراف شده بود نیز به دلیل فشار اربابان غربی، به‌ویژه نخست‌وزیر وقت انگلیس، توسط ولادیمیر زلنسکی امضا نشد.»

لاوروف با اشاره به اینکه کشورهای غربی با اوکراین هم در خصوص بازگرداندن صلح در این کشور گفت‌وگویی ندارند، افزود: «در حال حاضر، همان‌طور که ما درک می‌کنیم، بازگرداندن صلح در برنامه‌های دشمن جایی ندارد. ولادیمیر زلنسکی [رئیس‌جمهور اوکراین] هنوز فرمان خود که هرگونه مذاکره با مسکو ممنوع است، را لغو نکرده است. واشنگتن و هم‌پیمانانش در  ناتو هم به کی‌یف حمایت سیاسی، نظامی و مالی می‌کنند تا درگیری‌ها تا جای ممکن ادامه یابد.»

او تاکید کرد: «در چنین روند اوضاعی، مسکو به این نتیجه رسیده که بازگرداندن صلح در برنامه‌های رهبری کنونی اوکراین جایی ندارد. در حال حاضر بحث اجازه دادن به ارتش اوکراین برای استفاده از موشک‌های دوربرد غربی جهت حمله به عمق خاک روسیه مطرح است. این بازی با آتش می‌تواند عواقب خطرناکی داشته باشد. همان‌طور که رئیس‌جمهور ولادیمیر پوتین به درستی هشدار داده که ما تصمیمات لازم را بر اساس درک خود از تهدیداتی که غرب ایجاد می‌کند، اتخاذ خواهیم کرد. نتیجه‌گیری با شماست.» 

لاوروف: حمله به منطقه کورسک واکنش کی‌یف به پیشنهاد صلح پوتین بود

 وزیر خارجه روسیه، در مصاحبه با نشریه "نیوزویک" درباره حمله نیروهای مسلح اوکراین به منطقه کورسک نیز اظهار نظر کرده و  یادآور شد که ولادیمیر پوتین، رئیس‌جمهور روسیه، در 14 ژوئن پیش‌شرط‌های را برای حل‌وفصل مطرح کرد که شامل: خروج کامل نیروهای مسلح اوکراین از مناطق دونتسک، لوهانسک، زاپروژیا و خرسون، به رسمیت شناختن واقعیت‌های سرزمینی که در قانون اساسی روسیه ثبت شده،  وضعیت بی‌طرف غیرنظامی و بدون تسلیحات هسته‌ای اوکراین، غیر نظامی شدن و نازی‌زدایی اوکراین، تأمین حقوق، آزادی‌ها و منافع شهروندان روس‌زبان و لغو تمامی تحریم‌های ضدروسی، می‌شوند. 

سرگئی لاوروف افزود، کی‌یف به این اظهارات با حمله نظامی به خاک روسیه در منطقه کورسک در 6 آگوست پاسخ داد. 

مواضع مسکو درباره حل بحران شناخته شده و ثابت هستند

سرگئی لاوروف تاکید کرد که روسیه عملیات نظامی ویژه خود را تا زمانی که تهدیدات ناشی از اوکراین برطرف شوند، ادامه خواهد داد. وی افزود: «حامیان کی‌یف، شامل ایالات متحده و دیگر کشورهای ناتو، قصد دارند به روسیه "شکست استراتژیک" وارد کنند. در این شرایط، ما چاره‌ای جز ادامه عملیات تا رفع تهدیدات ناشی از اوکراین نداریم.»

به گفته وی، توافق‌نامه‌های استانبول که در 29 مارس 2022 از سوی هیئت‌های روسیه و اوکراین امضا شده بود، می‌توانست مبنای حل‌وفصل بحران باشد. این توافق‌ها شامل عدم پیوستن کی‌یف به ناتو و ارائه تضمین‌های امنیتی به اوکراین در ازای به رسمیت شناختن واقعیت‌های موجود در آن زمان بود. اما از آن زمان تاکنون، در طول دو سال گذشته، این واقعیت‌ها، از جمله در زمینه حقوقی، به‌شدت تغییر کرده است.

این دیپلمات بلندپایه تاکید کرد: «مواضع روسیه شناخته شده و ثابت هستند - مسکو آماده تلاش برای یک راه‌حل سیاسی-دیپلماتیک است، اما این راه‌حل باید دلایل اصلی بحران را برطرف کند. باید به پایان دادن به مناقشه نظامی توجه شود، نه صرفاً آتش‌بس. غرب باید ارسال تسلیحات را متوقف کرده و کی‌یف باید عملیات نظامی خود را متوقف نماید. اوکراین باید به وضعیت بی‌طرف، غیرنظامی و بدون تسلیحات هسته‌ای بازگردد، از ممنوع کردن زبان مادری مردم روس زبان خودداری کرده و حقوق و آزادی‌های تمام شهروندان خود را رعایت کند.»

انتهای پیام/

واژه های کاربردی مرتبط
واژه های کاربردی مرتبط
پربیننده‌ترین اخبار بین الملل
اخبار روز بین الملل
آخرین خبرهای روز
تبلیغات
رازی
مادیران
شهر خبر
فونیکس
او پارک
پاکسان
رایتل
میهن
گوشتیران
triboon
مدیران