یونان نگران موج جدید پناهجویان اخراج شده از اروپا
یونان که در دوران طولانی بحران پناهجویان همواره به عنوان یک کشور مرزی اتحادیه اروپا در تیررس هجوم مهاجران بوده، حالا نگرانی جدیدی درباره موج جدید پناهجویان اخراج شده از شمال اروپا از جمله آلمان دارد.
به گزارش گروه بینالملل خبرگزاری تسنیم، روزنامه "هامبورگر ابند بلات" در مطلبی به نگرانی های یونان درباره هجوم مهاجران بازگشت خورده از کشورهای اروپایی اشاره کرده و در این باره نوشت: در آتن این نگرانی وجود دارد که اگر کشورهای اتحادیه اروپا مهاجران را نپذیرند، انتظار میرود که دومینویی ایجاد شود. سپس یونان آخرین حلقه در این زنجیره خواهد بود.
در ادامه این مطلب آمده است: فشار مهاجرت در یونان در حال افزایش است. مقصد جدید این هجوم جزیره کرت است. اما دولت یونان همچنین نگران بازگشت احتمالی مهاجران برگشت خورده از کشورهای اروپایی از جمله آلمان است.
بر اساس آمار وزارت پناهندگی و مهاجرت یونان، حدود 29457 نفر پناهجو که به دنبال حمایت بودند در هشت ماه نخست سال جاری میلادی به یونان آمدند که تعداد آن ها نسبت به سال قبل 61 درصد افزایش داشته است. نیکوس پاناگیوتوپولوس، وزیر مهاجرت یونان انتظار دارد که با گسترش جنگ در خاورمیانه، تعداد پناهجویان به ویژه از لبنان افزایش یابد. "پاناگیوتوپولوس" یادآور شد که لبنان پیش از حملات رژیم صهیونیستی میزبان حدود نیم میلیون آواره سوری بود.
در ادامه این مطلب آمده است: علاوه بر مناقشات خاورمیانه که میتواند جریانهای جدیدی از پناهجویان را به سمت یونان آغاز کند، دولت یونان نگرانی دیگری نیز دارد و آن این است که آلمان میخواهد پناهجویان بیشتری را به کشورهایی که برای اولین بار در آنجا پذیرفته شدهاند، بازگرداند. این امر به ویژه یونان را تحت تأثیر قرار خواهد داد. بر اساس آمار اداره فدرال مهاجرت و پناهندگان آلمان (BAMF)، حدود 16500 پناهجو در سال گذشته در آلمان درخواست پناهندگی دادهاند در حالی که قبلا در یونان وضعیت حمایت دریافت کرده بودند.
بسیاری از مهاجران از کشورهایی که برای اولین بار وارد آن شدهاند به سمت شمال سفر می کنند و دوباره در آنجا درخواست پناهندگی می دهند زیرا در آنجا مزایای اجتماعی بیشتری دریافت می کنند.
آلمان به صورت ویژه کشوری جذاب برای پناهجویان است. با این حال، این مهاجرت ثانویه ناقض مقررات دوبلین III است. این قانون تصریح می کند که درخواست پناهندگی فقط در کشوری که اولین ورود به آن انجام شده است، می تواند ارائه شود. بر اساس این مقررات، آلمان می تواند پناهجویانی را که قبلاً در کشور دیگری پناهندگی دریافت کرده اند، به آنجا بازگرداند. اما در عمل این کار را نمی کند. به گفته دولت فدرال آلمان، سال گذشته کشور آلمان از یونان درخواست کرد تا 5523 پناهجو را از طریق مقررات دوبلین پس بگیرد.
در گذشته روند بازگشت از آلمان به یونان شکست می خورد نه تنها به این دلیل که مقامات یونانی سرعت خود را کاهش دادند، بلکه به این دلیل که دادگاه های آلمان نیز در بسیاری از موارد بازگشت به این کشور را ممنوع کردند.
اما حالا تصمیم دادگاه اداری هسین در کاسل مورد توجه قرار گرفته است. قضات این دادگاه حکم کردند که مردان جوان، سالم و توانا در یونان در معرض خطر رفتار غیرانسانی نیستند. بر این اساس اگرچه کمبودهایی در آنجا وجود دارد، اما مردان جوان می توانند با ابتکار عمل خود در جستجوی کار بر این کمبودها غلبه کنند. در یونان این نگرانی وجود دارد که این حکم، بازگشت در مقیاس بزرگتر را ممکن کند.
ماه گذشته نیز"کیریاکوس میتسوتاکیس"، نخست وزیر یونان از تصمیم آلمان برای اعمال کنترل مرزهای سراسری برای مهار هجوم مهاجران انتقاد کرد.
وی این را تهدیدی برای "دستاوردهای اساسی اتحادیه اروپا" مانند آزادی سفر دانست. میتسوتاکیس همچنین گفت که نمی توان انتظار داشت یونان مزایای اجتماعی بیشتری نسبت به جمعیت خود به مهاجران ارائه دهد.
نخست وزیر یونان می خواهد موضوع مهاجرت ثانویه و کنترل مرزهای آلمان را در نشست شورای اروپا در هفته آینده مطرح کند. در یونان ترس از تأثیر دومینویی این اقدام وجود دارد. دولت یونان اعلام کرده که اگر کشورهای اتحادیه اروپا مهاجران را در مرزهای خود رد کنند، یونان میتواند آخرین حلقه در زنجیره باشد که با موج جدیدی از مهاجرت، این بار از شمال اروپا تهدید میشود.
دولت محافظهکار یونان سالها است که خواستار یک روند عادلانه برای توزیع پناهجویان در اتحادیه اروپا و کمکهای مالی بیشتر بروکسل برای محافظت از مرزهای یونان بوده است. یونان در حال ساخت یک حصار مرزی به ارتفاع پنج متر در مرز خارجی اتحادیه اروپا با ترکیه است. اما اتحادیه اروپا تاکنون از مشارکت در هزینه ها خودداری کرده است.
به منظور جلوگیری از مهاجرت غیرقانونی، نانسی فایزر، وزیر کشور فدرال آلمان اخیرا دستور کنترل موقت در تمام مرزهای آلمان را صادر کرده است.
پلیس آلمان از صدها مورد رد پناهجویان و بازگرداندن آنها به عقب از زمان اجرای طرح اخیر گسترش کنترلهای مرزی در این کشور برای مهار مهاجران خبر داد.
کنترل مرزهای ثابت در آلمان قبلاً در مرزهای زمینی با لهستان، جمهوری چک، اتریش و سوئیس انجام شده است.
کشورهای دیگر اروپایی هم اخیرا بر سیاست های سختگیرانه برای اخراج و رد پناهندگان تاکید دارند و در این راستا اقداماتی را در دستور کار قرار دادهاند.
انتهای پیام/