زلنسکی: کره شمالی عملاً در جنگ اوکراین مشارکت دارد
رئیسجمهور اوکراین مدعی شده که طبق اطلاعات سرویسهای اطلاعاتی این کشور، کره شمالی عملاً در درگیری نظامی کنونی به روسیه کمک میکند و همچنین روابط مسکو با برخی کشورهای دیگر منجر به طولانی شدن جنگ شده است.
به گزارش گروه بینالملل خبرگزاری تسنیم به نقل از خبرگزاری «اینترفکس»، ولودیمیر زلنسکی، رئیسجمهور اوکراین مدعی شده است که کره شمالی گویا "عملاً" در درگیری نظامی بین روسیه و اوکراین مشارکت دارد.
وی شب گذشته، دوشنبه، در کانال تلگرام خود نوشت: «جلسه ستادکل نیروهای مسلح را برگزار کردم. طی آن چندین مسئله مورد بررسی قرار گرفت. از مهمترین آنها، گزارش سرویسهای اطلاعاتی، شامل سرویس اطلاعات خارجی و مدیریت اطلاعات اصلی وزارت دفاع اوکراین بود.»
زلنسکی اضافه کرد که در این جلسه مشارکت عملی کره شمالی در درگیری در طرف روسی و همچنین روابط روسیه با برخی کشورهای دیگر که به طولانی شدن این درگیری کمک میکنند، مورد بحث و بررسی قرار گرفت.
پیشتر، در اوایل اکتبر، دیمیتری پسکوف، سخنگوی کرملین، برخی اطلاعات منتشره مبنی بر اینکه گویا کره شمالی نیروهای نظامی خود را به منطقه عملیاتی در اوکراین اعزام میکند، رد کرده و این ادعا را شایعهای بیاساس خوانده بود.
پیش از این نیز، در اواخر سپتامبر، کیم یو جونگ، معاون مدیرکل کمیته مرکزی حزب کارگران کره و خواهر رهبر کره شمالی کیم جونگ اون، زلنسکی و ایالات متحده را به دلیل حمایت مالی برای ادامه جنگ مورد انتقاد قرار داده بود.
پوتین پیمان مشارکت استراتژیکی روسیه و کره شمالی را به دوما فرستاد
در گزارش دیگری آمده است که ولادیمیر پوتین، رئیسجمهور روسیه، لایحه مربوط به تصویب پیمان مشارکت استراتژیکی همهجانبه میان روسیه و کره شمالی را به دومای دولتی ارائه کرد. این مطلب شب گذشته در پایگاه اینترنتی پارلمان سفلی روسیه منتشر شد.
در این سند پوتین خواستار آن شده که «پیمان مشارکت استراتژیکی همهجانبه بین فدراسیون روسیه و جمهوری دموکراتیک خلق کره، که در تاریخ 19 ژوئن 2024 در شهر پیونگیانگ امضا شده، در صورت صلاحدید نمایندگان دوما، تصویب شود.»
این لایحه هدف از تصویب این پیمان را "تعمیق مشارکت و همکاریهای استراتژیک در طیف وسیعی از حوزهها" اعلام کرده است.
بر اساس مفاد این پیمان، طرفین متعهد میشوند که در چارچوب قوانین کشورهای خود، روابط راهبردی همهجانبه را که بر اصول احترام متقابل به حاکمیت ملی، تمامیت ارضی، عدم مداخله در امور داخلی، برابری و سایر اصول حقوق بینالملل استوار است، تقویت و توسعه دهند. همچنین، هر دو طرف در تلاشند تا ثبات استراتژیک جهانی و یک نظام بینالمللی چندقطبی عادلانه را برقرار کنند.
رهبران کره شمالی و روسیه در تاریخ 19 ژوئن در پیونگیانگ این پیمان را امضا کردند. ذکر شده که این پیمان جایگزین اسناد اساسی قبلی بین مسکو و پیونگیانگ خواهد شد و پایهگذار روابط درازمدت دو کشور خواهد بود.
پس از مذاکرات با کیم جونگ اون، رئیس کره شمالی، پوتین اظهار داشت که روسیه و کره شمالی سیاست خارجی مستقل را دنبال میکنند و زبان تهدید و فشار را نمیپذیرند. رئیسجمهور روسیه همچنین تأکید کرد که اتحاد دو کشور همچنان به مقابله با "سیاست خفقان تحریمی" ادامه خواهد داد، چرا که این سیاست به ضرر کل جهان است.
انتهای پیام/