"جمشید شارمهد" از تروریست اتوکشیده و فرامرزی تا اعدام
رهبر گروهک تروریستی تندر و از چهرههای شناختهشده در طراحی و اجرای حملات خونین در ایران، سرانجام به سزای اعمال خونین خود رسید و اعدام شد.
به گزارش خبرنگار اجتماعی خبرگزاری تسنیم، جمشید شارمهد از سران گروهک تروریستی تندر و مؤسس انجمن پادشاهی ایران در سالهای فعالیت خود، بهدلیل طرح و اجرای چندین اقدام تروریستی و خونبار علیه مردم ایران و زیرساختهای حیاتی کشور شناخته میشود. او که سالها در کشورهای غربی فعالیت داشت، چندین حمله تروریستی را با هدف ایجاد آشوب و ناامنی در داخل ایران برنامهریزی کرد و هدایت عملیاتهایی چون انفجار در حسینیه رهپویان وصال شیراز را بهعهده گرفت که در آن دستکم 14 نفر از شهروندان شهید و حدود 300 تن دیگر مجروح شدند. این حملات وحشیانه نشان از دیدگاههای افراطی و راهبردهای خشونتآمیز او و همدستانش داشت که علیه تجمعات مذهبی، اماکن عمومی و تأسیسات اقتصادی کشور طراحی شده بودند.
در خلال محاکمه وی که به صورت علنی و با حضور شاهدان و خانواده قربانیان برگزار شد، اسناد و شواهدی از طرحهای متعدد شارمهد برای انجام عملیاتهای تروریستی بیشتر افشا شد. این اسناد، از جمله نقشههایی برای بمبگذاری در سد سیوند شیراز و حمله به کفشداری حرم حضرت امام خمینی، شمایل گستردهای از اهداف تروریستی او را برملا ساخت. در دفاعیات و گفتههای خود شارمهد به صراحت اعلام کرده بود که هدف اصلی وی ایجاد خسارات بیشتر و هدف قرار دادن تجمعات عمومی بوده است. او تأکید کرده بود که قصد دارد با هر وسیلهای، اعم از اقتصادی، دیپلماتیک یا نظامی، به ایران ضربه بزند.
فعالیتها و نقش سرویسهای خارجی
یکی از بخشهای حساس این پرونده، حمایتهای آشکار و پنهان کشورهای غربی از جمشید شارمهد است. بهرغم صدور اعلان قرمز برای دستگیری وی توسط پلیس بینالملل، شارمهد به راحتی در کشورهای مختلف اروپایی و آمریکا رفتوآمد داشت و از آزادی عمل برای فعالیتهای خود بهرهمند بود. این امر واکنشهای تندی را در بین افکار عمومی ایران بهوجود آورد و به عنوان نشانهای از رفتار دوگانه غرب در قبال حقوق بشر و تروریسم مورد نقد قرار گرفت. کشورهای غربی که از یکسو ادعای مقابله با تروریسم را دارند، از سوی دیگر برای برخی از افرادی که در ایران به اقدامات تروریستی و کشتار مردم دست میزنند، پناهگاه امن فراهم میکنند و امکان انجام فعالیتهایشان را بدون محدودیت فراهم میسازند.
ارتباطات شارمهد با سرویسهای امنیتی غربی و موساد
در بررسیهای قضایی و امنیتی، مشخص شد که شارمهد در ارتباطات نزدیکی با مأموران و سرویسهای اطلاعاتی آمریکا و رژیم صهیونیستی موساد بوده است. در اعترافات او، از ارتباط با چندین مأمور افبیآی و همچنین دیدار با برخی مأموران موساد پرده برداشته شد. هدف از این ارتباطات، جلب حمایتهای مالی و تسلیحاتی و نیز دریافت پشتیبانیهای اطلاعاتی برای اجرای طرحهای تروریستی بیشتر علیه ایران بود. گفته شده است که شارمهد برنامهای به نام «راه کوروش» را به مقامات وقت آمریکایی از جمله دونالد ترامپ و مایک پمپئو ارائه کرده بود، که به گفته خود او هدف آن ایجاد راهکارهایی برای نفوذ به ایران و ایجاد ناآرامیهای بیشتر بود.
طرحها و اقدامات تروریستی اجرا شده توسط تندر
جمشید شارمهد، تحت نام گروهک تندر و انجمن پادشاهی، بیش از 23 طرح تروریستی را برنامهریزی و اجرا کرد که 5 مورد از این طرحها به موفقیت منجر شد و خسارات جانی و مالی شدیدی به بار آورد. در فهرست اقدامات تروریستی او میتوان به موارد زیر اشاره کرد:
بمبگذاری در حسینیه رهپویان وصال شیراز ـ حملهای خونین در یکی از اماکن مذهبی شیراز که در پی آن 14 نفر شهید و بیش از 300 تن مجروح شدند.
تلاش برای بمبگذاری در حوزه علمیه آیتالله گلپایگانی ـ هدف این طرح از میان بردن یکی از مراکز آموزشی مهم دینی بود که ناکام ماند.
آتشسوزی در هتل جهان تهران و برنامهریزی برای ترور مسئول پروژه انفجار در کفشداری حرم مطهر امام خمینی ـ این اقدامات نیز با هدف آسیبرسانی گسترده به مراکز عمومی و مذهبی صورت گرفت.
این اقدامات نشاندهنده رویکرد تهاجمی و تخریبی وی در مواجهه با اماکن عمومی، مذهبی و شخصیتهای دینی بود که در پی آن عده زیادی قربانی خشونتهای او شدند.
محاکمه و اجرای عدالت
محاکمه جمشید شارمهد در فضایی ویژه و با حضور شاکیان خصوصی و خانوادههای قربانیان برگزار شد. این محاکمه علاوه بر ارائه اسناد و شواهد، فرصت ابراز نظرات و دیدگاههای خانوادههای شهدا و مجروحان را فراهم آورد که خواستار اجرای عدالت در قبال این جنایات هولناک بودند. دفاعیات شارمهد و مستندات ارائه شده توسط قوه قضاییه جمهوری اسلامی ایران، پرده از برنامهریزیهای گسترده و طولانیمدت او برای ایجاد آشوب و برهم زدن نظم و امنیت ملی برداشت. در نهایت، پس از چندین جلسه محاکمه و بررسیهای دقیق، حکم اعدام او صادر و در روزهای اخیر این حکم اجرا شد.
واکنشهای داخلی و بینالمللی
اعدام جمشید شارمهد واکنشهای گوناگونی در محافل داخلی و بینالمللی به همراه داشت. در داخل ایران، بسیاری از خانوادههای شهدا و مجروحان این حملات، با اجرای حکم اعدام او، احساس کردند که بخشی از عدالت محقق شده است. این خانوادهها به امید این که این قبیل جنایتها دوباره تکرار نشوند، خواستار نظارت دقیقتر و برخورد قاطعتر با عناصر تروریستی شدند که در خارج از کشور برای ضربه زدن به ایران برنامهریزی میکنند.
در سطح بینالمللی، در حالی که برخی کشورهای غربی این اعدام را نقض حقوق بشر قلمداد کردند، اما منتقدان معتقدند که این واکنشها نیز بخشی از استاندارد دوگانه غرب در برخورد با حقوق بشر و تروریسم است؛ چرا که آنها در برابر اقداماتی که توسط همپیمانان خود و یا افرادی چون شارمهد انجام میشود، سکوت اختیار میکنند. جمهوری اسلامی ایران بارها اعلام کرده که هیچ اغماضی در قبال عوامل تروریستی نخواهد داشت و عدالت را برای تمامی قربانیان اجرا خواهد کرد.
پرونده جمشید شارمهد، علاوه بر این که بار دیگر استاندارد دوگانه برخی کشورهای غربی در برخورد با حقوق بشر و تروریسم را نمایان ساخت، نشاندهنده اهمیت تقویت همکاریهای بینالمللی برای جلوگیری از سوءاستفاده از خاک برخی کشورها برای طرح و اجرای اقدامات تروریستی علیه کشورهای دیگر است.
انتهای پیام/