شکل گیری مشارکت جدید انرژی بین اروپا و عربستان سعودی

شکل گیری مشارکت جدید انرژی بین اروپا و عربستان سعودی

یک روزنامه آلمانی با استناد به اطلاعاتی رسمی از شکل گیری و توسعه مشارکت جدید انرژی هیدروژنی بین اروپا و عربستان سعودی خبر داد.

به گزارش گروه بین الملل خبرگزاری تسنیم، بر اساس اطلاعاتی که در اختیار روزنامه "دی ولت" آلمان قرار گرفته است مشارکت جدید انرژی هیدروژنی بین اروپا و عربستان سعودی در حال توسعه است.

به نوشته این روزنامه آلمانی در ابتکار موسوم به سرمایه گذاری آینده (FII)، اجلاس سالانه اقتصادی عربستان سعودی در ریاض، پایتخت این کشور که پس از نشست داووس بزرگترین در جهان محسوب می شود، این مسئله به اطلاع عموم مردم رسید که توافقات مربوطه قبلا انجام شده است و این پروژه به زودی ارائه خواهد شد. این بدان معناست که اهمیت پادشاهی عربستان سعودی برای اروپا در حال افزایش است و در اینجا تنها مسئله برق مطرح نیست بلکه مسئله روابط قدرت ژئوپلیتیکی نیز مطرح هست.

به گزارش روزنامه دی ولت از طرف سعودی، یکی از شرکت های تابعه صندوق سرمایه گذاری عمومی، یعنی صندوق سرمایه گذاری دولتی پادشاهی، شریک شرکت های اروپایی در پروژه جدید هیدروژن خواهد بود. انتظار می رود این شرکت جدید به رهبری کورد لندزمن، مدیر انرژی آلمانی به بزرگترین تامین کننده هیدروژن سبز در جهان تبدیل شود.

به گزارش «هندلزبلات»، شرکت‌های آلمانی مانند زیمنس انرژی و تیسن کروپ نوسرا در حال مذاکره با شریک سعودی هستند. قرار است هیدروژن از طریق کشتی به شکل آمونیاک به اروپا ارسال شود.

عربستان سعودی در حال حاضر حدود 2.5 میلیون تن هیدروژن در سال تولید می کند و قصد دارد به زودی آن را به 2.9 میلیون تن برساند. از نظر حجم تولید خالص، این کشور هنوز به بزرگترین تولیدکنندگان H2 در جهان که شامل آلمان، چین و ایالات متحده آمریکا می شود، نزدیک نشده است. اما بر اساس ظرفیت های تولیدی که در حال تکمیل هستند، صنعت هیدروژن عربستان دومین صنعت بزرگ جهان پس از چین است.

روزنامه دی ولت در ادامه این گزارش نوشت: این کشور می خواهد به یکی از بزرگترین تامین کنندگان هیدروژن تبدیل شود و در نتیجه از مزایای جغرافیایی خود از جمله آفتاب فراوان استفاده کند، زیرا تولید هیدروژن که می تواند به عنوان سوخت مورد استفاده قرار گیرد، خود نیاز به انرژی دارد. بسته به اینکه از کدام منبع انرژی استفاده می شود، درجه پایداری هیدروژن متفاوت است.

اگر این ماده خام با استفاده از سوخت های فسیلی تولید شود، هیدروژن خاکستری نامیده می شود، در حالی که اگر از انرژی های تجدیدپذیر استفاده شود، محصول نهایی را هیدروژن سبز می نامند. از آنجایی که خورشید تقریباً همیشه بر صحراهای عربستان سعودی می تابد، این کشور پتانسیل زیادی برای تولید هیدروژن سبز با استفاده از انرژی خورشیدی دارد.

بر اساس اطلاعات اتاق تجارت خارجی عربستان ، این کشور تا به حال پروژه های هیدروژن سبز به ارزش 6 میلیارد دلار را برنامه ریزی کرده بود. پروژه 500 میلیارد دلاری هلیوس گرین هیدروژن و آمونیاک در نئوم قرار است تا سال 2025 عملیاتی شود و روزانه 650 تن هیدروژن سبز صادر کند. علاوه بر این، شرکت نفت دولتی عربستان سعودی آرامکو در حال حاضر هیدروژن آبی تولید می کند که در آن CO2 حاصل به روشی سازگار با آب و هوا در زیر زمین فشرده می شود.

به طور کلی، این کشور به طور فزاینده ای به انرژی های تجدیدپذیر متکی است. شاهزاده عبدالعزیز بن سلمان آل سعود، وزیر انرژی عربستان سعودی در سخنرانی خود در FII اعلام کرد که کشورش می خواهد به یک صادرکننده جهانی انرژی سبز تبدیل شود. وی در این باره گفت: کشوری را به من نشان دهید که در حال حاضر واقعاً قادر به صادرات هیدروژن سبز است. ما توانایی این را داریم. ما می توانیم انرژی سبز را در هر مقیاسی صادر کنیم.»

میزان تحویل از عربستان سعودی به اروپا هنوز اعلام نشده است و همچنین زمان آغاز رسمی این پروژه نیز مشخص نیست. اما ظاهراً فقط برخی جزئیات باقی مانده است و عملاً همه قراردادهای مربوطه امضا شده است. هیدروژن سبز به طور قابل توجهی گرانتر از محصول فسیلی رقیب خود، گاز طبیعی است. این مسئله قابل توجه است که عربستان سعودی با چه قیمتی هیدروژن سبز را تحویل می‌دهد و دولت فدرال تا چه اندازه به هزینه‌های مابه‌التفاوت مشتریان آلمانی یارانه می‌دهد.

روزنامه دی ولت آلمان در بخش دیگری از این گزارش نوشت: اگر ذخایر نفت عربستان - دومین ذخایر بزرگ جهان پس از ذخایر ونزوئلا - حداکثر ظرف 80 سال مصرف شود، این کشور منبع اصلی درآمد خود را از دست خواهد داد. به همین دلیل است که تلاش برای جایگزینی این منبع یک نکته کلیدی در استراتژی اقتصادی "چشم انداز 2030" است که با آن محمد بن سلمان ولیعهد عربستان می خواهد کشور را از نظر اقتصادی مدرن کند.

انتهای پیام/

واژه های کاربردی مرتبط
واژه های کاربردی مرتبط
پربیننده‌ترین اخبار بین الملل
اخبار روز بین الملل
آخرین خبرهای روز
مدیران
تبلیغات
رازی
مادیران
شهر خبر
فونیکس
او پارک
پاکسان
رایتل
طبیعت
میهن
گوشتیران
triboon