تحولات اوکراین|اذعان آمریکا به پیشروی روسیه در جبهه دونباس

تحولات اوکراین|اذعان آمریکا به پیشروی روسیه در جبهه دونباس

مخالفت روسیه با نتیجه مساوی پایان درگیری اوکراین، اشاره لاوروف به عدم شایستگی سیاسی زلنسکی، قصد آمریکا و متحدانش برای افزایش تامین تسلیحاتی کی‌یف و ابراز نگرانی زلنسکی از وضعیت پناهجویان اوکراینی در اروپا، از مهمترین رویدادها پیرامون جنگ هستند.

به گزارش گروه بین الملل خبرگزاری تسنیم، در ایالات متحده به پیشروی گسترده نیروهای مسلح روسیه در منطقه دونباس اذعان شده است. به گزارش روزنامه "نیویورک تایمز"، روسیه در ماه اکتبر به بزرگ‌ترین دستاوردهای سرزمینی خود از تابستان سال 2022 به اینطرف دست یافته است.

این روزنامه دستاوردهای قابل توجه ارتش روسیه را فهرست کرده که شامل پیشروی به سمت کرسنوارمییسک (به نام اوکراینی "پوکروفسک" ) و تحت کنترل درآوردن مناطق مسکونی بسیار و تصرف دو شهر استراتژیکی اوگلددار و سلیدوو می‌شود. نویسنده مقاله می‌نویسد: «این موفقیت‌ها به ارتش روسیه کمک خواهد کرد تا در آستانه حمله به شهر کرسنوارمییسک - که یک مرکز لجستیکی کلیدی برای نیروهای اوکراینی در جبهه دونباس است - امنیت نیروهای خود را تامین کند.»

همچنین  نیویورک تایمز یادآور شده  که حملات مستمر ارتش روسیه نیروهای مسلح اوکراین را تا حدی تضعیف کرده که آن‌ها دیگر قادر به حفظ مواضع خود نبوده و شروع به عقب نشینی کرده‌اند. اطلاعات این روزنامه با استناد به سربازان اوکراینی و تحلیل‌گران نظامی بیان شده است.

ضمن اینکه روز گذشته ولادیمیر زلنسکی، رئیس جمهور اوکراین نیز اعتراف کرد که نیروهای مسلح این کشور به دلیل کمبود نیروی انسانی در جبهه در حال عقب نشینی از مواضع خود هستند. به گفته زلنسکی، طبق گزارش روزهای اخیر از میدان نبرد، برتری نظامی نیروهای مسلح روسیه قابل‌توجه است و نسبت تعداد نیروها حتی به «یک به هشت» هم رسیده است.

به عقیده سرهنگ دانیل دیویس، افسر بازنشسته ارتش آمریکا، بعد از پیشروی موفق ارتش روسیه در جبهه دونتسک و تصرف شهر سلیدوو، ادامه نبرد برای نیروهای اوکراینی دیگر بی‌فایده بوده و در چنین شرایطی ادامه نبرد معنایی ندارد. به گفته وی، با توجه به میزان تلفات نیروهای مسلح اوکراین چه از لحاظ نیروی انسانی و چه از نظر از دست دادن اراضی، پایان کار ارتش اوکراین آشکار است.

روز سه‌شنبه، نظامیان روسیه شهر سلیدوو در جمهوری دونتسک را به تصرف خود درآوردند. وزارت دفاع روسیه اعلام کرد که آزادسازی این منطقه مسکونی نتیجه اقدامات موفق واحدهای نظامی «مرکزی» ارتش روسیه بوده است. در همان روز گزارش شد که مناطق مسکونی کاترینوفکا، گورنیاک و دوبراولیه در این محور تحت کنترل ارتش روسیه قرار گرفته‌اند.

در ادامه می‌توانید تحولات مربوط به نهصد و هشتاد و دومین روز جنگ اوکراین را دنبال بفرمایید:

******

لاوروف احتمال پایان درگیری اوکراین و روسیه با نتیجه مساوی را رد کرد

سرگئی لاوروف، وزیر امور خارجه روسیه، عصر روز پنجشنبه، در کنفرانس خبری پس از شرکت در کنفرانس بین‌المللی امنیت اوراسیایی در مینسک، اعلام کرد که حل و فصل درگیری میان روسیه و اوکراین نمی‌تواند به نتیجه «مساوی» ختم شود. به گفته او، چنین نتیجه‌ای با منافع هر دو طرف مغایرت خواهد داشت و پذیرفته شده نیست.

لاوروف گفت: «به نظر من، "مساوی" نمی‌تواند ضرورت تأمین منافع هیچیک از دو طرف مناقشه، از جمله در مقیاس قاره‌ای را به‌درستی منعکس کند.»

وزیر خارجه روسیه افزود که مفهوم «مساوی» ممکن است در برخی موقعیت‌ها قابل اجرا باشد، مانند توافق استانبول که در مارس 2022 منعقد شد، ولی اوکراین از این توافق خارج شده و این شانس خود را از دست داد.

درخواست زلنسکی برای دریافت موشک‌های تاماهاوک واشنگتن را مبهوت کرد

سرگئی لاوروف معتقد است که درخواست ولادیمیر زلنسکی، رئیس‌جمهور اوکراین، برای دریافت موشک‌های دوربرد آمریکایی «تاماهاوک» باعث شگفت زدگی مقامات واشنگتن شده است.

روزنامه "نیویورک تایمز" روز چهارشنبه به نقل از مقامات آمریکایی گزارش داد که یکی از موارد «طرح پیروزی» زلنسکی در بسته «بازدارندگی غیرهسته‌ای» شامل درخواست انتقال موشک‌های تاماهاوک بوده است. لاوروف تأکید کرد: «ما می‌دانیم که درخواست او برای موشک‌های تاماهاوک در واشنگتن شگفتی ایجاد کرده است.»

وی همچنین اطمینان داد که آمریکا به تلاش‌های زلنسکی برای کشاندن ایالات متحده به رویارویی با روسیه پاسخ خواهد داد. لاوروف افزود: «مطمئن هستم که آمریکا برای حفظ امنیت خود و مردمش، زمانی که زلنسکی تلاش کند ایالات متحده را به جنگ با روسیه بکشاند، او را متوقف خواهد کرد.»

اشاره لاوروف به عدم شایستگی سیاسی زلنسکی 

سرگئی لاوروف، وزیر امور خارجه روسیه، با اشاره به درخواست ولادیمیر زلنسکی، رئیس‌جمهور اوکراین، از دبیرکل ناتو، مارک روته، برای اعزام نیروهای ناتو به اوکراین، یادآور شد که تمامی درخواست‌های زلنسکی برای کمک نظامی از غرب که حتی گاهی با لحنی تند و گستاخی مطرح می‌شود، نشانگر عدم شایستگی او به‌عنوان یک سیاستمدار است.

لاوروف افزود: «هر چیزی که زلنسکی می‌گوید، هر بار نشان‌دهنده عدم شایستگی اوست. او نه‌تنها به‌عنوان یک سیاستمدار، بلکه به‌عنوان یک فرد عادی هم رفتار منطقی و درستی ندارد و این واقعاً تأسف‌برانگیز است.»

وزیر خارجه روسیه افزود که نمی‌توان به‌طور دقیق گفت غرب تا چه حد برای کمک به کی‌یف و تشدید درگیری‌ها پیش خواهد رفت. با این حال، به گفته وی، در کشورهای متحد اوکراین مباحثاتی در جریان است که در آن سیاستمداران دارای عقل سلیم خواستار تمرکز بر حل مشکلات داخلی آمریکا و اروپا هستند.

با این حال، لاوروف تأکید کرد که رهبران کشورهای اتحادیه اروپا همچنان به ارسال کمک‌های نظامی ادامه می‌دهند و از ادامه درگیری تا آخرین نفر اوکراینی حمایت می‌کنند. وی اضافه کرد که ارسال نیروهای ناتو دیگر اهمیت جدی ندارد، زیرا نظامیان خارجی، از جمله مربیان نظامی، در عملیات نظامی مشارکت دارند و به اوکراین در هدف‌گیری‌های موشکی علیه اهداف روسی کمک می‌کنند. به گفته لاوروف، بدون این کمک‌ها، اوکراینی‌ها قادر به جنگ نبودند. لاوروف تأکید کرد که روسیه در هر صورت به اهداف خود در درگیری اوکراین دست خواهد یافت.

وزیر خارجه روسیه همچنین طرح «پیروزی» زلنسکی که شامل پیوستن اوکراین به ناتو و دریافت تسلیحات اضافی از غرب است را «شیزوفرنیک» خوانده و اشاره کرد که نه "فرمول صلح"، نه این طرح و نه هرگونه تخیل دیگری نمی‌تواند صلح را در اروپا نزدیک‌تر کند. لاوروف یادآور شد که ثبات تنها در صورتی حاصل خواهد شد که ضمانت‌های امنیتی بلندمدت و قابل اعتمادی به طرف روسی داده شود.

برنامه‌های آمریکا و متحدانش برای افزایش ارسال تسلیحات به اوکراین

لوید آستین، وزیر دفاع آمریکا اعلام کرد که ایالات متحده و متحدانش قصد دارند ارسال تسلیحات به اوکراین را، از جمله سامانه‌های پدافند هوایی، افزایش دهند. 

آستین روز پنجشنبه در یک کنفرانس خبری مشترک پس از مذاکرات مقامات سیاست خارجی و نظامی آمریکا و کره جنوبی،گفت: «به دستور رئیس‌جمهور جو بایدن،  آمریکا به همراه متحدان و شرکای خود در گروه تماس کمک نظامی به اوکراین، حمایت نظامی از اوکراین را افزایش خواهند داد.»

رئیس پنتاگون افزود که محموله‌های جدید شامل «توپخانه، پدافند هوایی، خودروهای زرهی و مهمات» خواهد بود. وی اشاره کرد که بیانیه رسمی در مورد افزایش ارسال تسلیحات توسط آمریکا در روزهای آینده منتشر خواهد شد.

دیپلمات روس: مهاجرت اوکراینی‌ها به مناطق جدید روسیه، خشم کی‌یف را برانگیخته است

واسیلی نبنزیا، نماینده دائم روسیه در سازمان ملل، روز گذشته در نشست شورای امنیت اعلام کرد که مهاجرت گسترده شهروندان اوکراینی به مناطق جدید روسیه به منظور تامین امنیت خانواده‌های خود ، موجب خشم کی‌یف شده است.

او گفت: «زلنسکی، رئیس‌جمهور اوکراین، و همراهانش از این موضوع خشمگین‌اند که اوکراینی‌هایی که به غرب مهاجرت کرده‌اند، به دلیل مشکلات معیشتی، تحقیر و تبعیض زبانی، نه تنها به روسیه روی آورده‌اند بلکه به‌صورت گسترده به مناطق جدیدی که پس از برگزاری همه‌پرسی به روسیه ملحق شده‌اند، مهاجرت می‌کنند.»

نبنزیا توضیح داد که از فوریه 2022 تا فوریه 2023، حدود 5 میلیون و 300 هزار پناهجوی اوکراینی وارد روسیه شده‌اند.

این دیپلمات روس همچنین به مشکل کمبود جدی نیروی انسانی در ارتش اوکراین اشاره و یادآور شد که بین 100 تا 170 هزار نفر در اوکراین از ارتش فرار کرده‌اند. به گفته نبنزیا، تلاش‌ها برای جذب نیروهای جدید نتایج مطلوبی به همراه نداشته و افزود: «علی‌رغم تلاش‌های صورت گرفته، همچنان در خط مقدم کمبود نیروی انسانی مشهود است.»

زلنسکی اوکراین را به مهره‌ای در بازی ژئوپلیتیک علیه روسیه تبدیل کرد

نماینده دائم روسیه در سازمان ملل در نشست شورای امنیت ابراز عقیده کرد که ولادیمیر زلنسکی، رئیس‌جمهور اوکراین، کشورش را به مهره‌ای در بازی ژئوپلیتیک غرب علیه روسیه تبدیل کرده و منافع مردم اوکراین را فراموش کرده است.

واسیلی نبنزیا گفت: «او در جهت منافع ژئوپلیتیک غرب، مسیر مخالف را برگزید و کشورش را به مهره‌ای علیه روسیه تبدیل کرد، با این امید که آمریکا بتواند او را به مقام برتر برساند.»

نماینده روسیه در سازمان ملل همچنین به فروش زمین‌های حاصلخیز و شرکت‌های استراتژیک اوکراین به شرکت‌های غربی توسط زلنسکی اشاره کرده و گفت این روند همچنان ادامه دارد.

نبنزیا همچنین اعلام کرد که روسیه اجازه نخواهد داد که درگیری به‌طور موقت متوقف شود تا غرب بتواند اوکراین را دوباره به سلاح و تجهیزات نظامی مجهز کند. او تأکید کرد: «می‌خواهیم هشدار دهیم که هیچ تکراری از سناریوی توافقات مینسک، هیچ توقف موقتی در جبهه برای مرهم گذاشتن بر زخم‌های رژیم زلنسکی و هیچ عضویت اوکراین در ناتو وجود نخواهد داشت.»

نگرانی زلنسکی از قصد کشورهای اروپایی برای توقف پرداخت‌های اجتماعی به پناهجویان اوکراینی

ولادیمیر زلنسکی، رئیس‌جمهور اوکراین، روز گذشته اعلام کرد که کشورهای اتحادیه اروپا قصد دارند پرداخت‌های اجتماعی به پناهجویان اوکراینی را متوقف کنند تا بخشی از آن‌ها مجبور به بازگشت به اوکراین شوند.

به گفته زلنسکی، کشورهای اروپایی در جستجوی راهی هستند تا اوکراینی‌هایی را که در خارج از کشور کار نمی‌کنند، به بازگشت وادارند و فقط افرادی که شاغل هستند را نگه دارند. وی افزود: «به هر حال، این بخش از اوکراینی‌ها [که بیکار هستند] باز خواهند گشت، زیرا پرداخت‌های اجتماعی و حمایت در خارج از کشور به پایان خواهد رسید.»

زلنسکی یادآور شد که در آلمان بیش از یک میلیون پناهجوی اوکراینی حضور دارند که از این تعداد حداقل 300 هزار نفر بیکارند و «حتی تلاشی هم برای کار کردن در این کشور نمی‌کنند.»

پیش‌تر، گزارش شده بود که پلیس آلمان از ابتدای امسال، از ورود بیش از 5 هزار شهروند اوکراینی به این کشور جلوگیری کرده است. همچنین، در اواسط اکتبر وزیر دفاع لهستان نسبت به زندگی مجلل پناهجویان اوکراینی در این کشور ابراز نارضایتی کرده و این وضعیت را در مقایسه با کمک‌های مالی، بهداشتی، آموزشی و نظامی ارائه شده توسط مردم لهستان، ناعادلانه دانست.

انتقاد زلنسکی از لهستان به دلیل عدم تحویل جنگنده‌های میگ-29 به اوکراین

ولادیمیر زلنسکی، رئیس‌جمهور اوکراین، لهستان را به دلیل امتناع از تحویل جنگنده‌های میگ-29 به کی‌یف پس از توافق با ناتو محکوم کرد. وی گفت: «ما در این خصوص توافق کرده بودیم. و بعد از آن چه شد؟ آیا لهستان به ما هواپیما داد؟ خیر. بهانه دیگری پیدا شد؟ بله.»

به گفته زلنسکی، او بر سر انتقال این جنگنده‌ها با ینس استولتنبرگ، دبیرکل پیشین ناتو، توافق کرده بود. قرار بود لهستان میگ-29های خود را به کی‌یف منتقل کند و ناتو این هواپیماها را برای ورشو جبران کند، اما این اتفاق نیفتاد. زلنسکی همچنین لهستان را به دلیل عدم موافقت با سرنگونی موشک‌های روسی نیز مورد سرزنش قرار داد.

تحلیلگران آمریکایی: اقتصاد روسیه پس از اعمال تحریم‌ها تقویت شده است

موسسه آمریکایی "Responsible Statecraft" گزارش داده است که اعمال تحریم‌های ضدروسی نتیجه‌ای معکوس برای آمریکا و کشورهای غربی داشته و تنها به تقویت استقلال اقتصادی روسیه کمک بیشتری کرده است.

طرفداران تحریم‌ها انتظار داشتند که اعمال محدودیت‌ها قدرت اقتصادی و سیاسی روسیه را تضعیف کرده و بهانه‌ای برای پایان عملیات نظامی این کشور در اوکراین باشد. اما روسیه نه تنها ذخایر خود را از دست نداده بلکه تعداد شبکه‌های تجاری خود را افزایش داده و روابط خود با برخی کشورها را تقویت کرده است.

در  طول سال جاری روسیه از صادرات نفت خود درآمد بیشتری نسبت به سال‌های قبل به دست آورد. این کشور جریان‌های تجاری خود با چین را دو برابر کرده و صادرات به هند را 10 برابر افزایش داده است. علاوه بر این، تحریم‌ها به تقویت همکاری‌های روسیه با ایران و کره شمالی نیز منجر شده است. این شرایط، روسیه و متحدانش را در برابر محدودیت‌ها مقاوم‌تر کرده است.

انتهای پیام/

واژه های کاربردی مرتبط
واژه های کاربردی مرتبط
پربیننده‌ترین اخبار بین الملل
اخبار روز بین الملل
آخرین خبرهای روز
تبلیغات
رازی
مادیران
شهر خبر
فونیکس
او پارک
پاکسان
رایتل
میهن
گوشتیران
triboon
مدیران