۳۵ درصد دعاوی کیفری و حقوقی ‌مازندران "املاکی" است

35 درصد دعاوی کیفری و حقوقی ‌مازندران "املاکی" است

معاون پیشگیری از وقوع جرم دادگستری ‌مازندران گفت: ۳۵ درصد دعاوی کیفری و حقوقی در استان ‌در خصوص املاک است که با عناوینی مانند قتل، درگیری، تهدید، نزاع، ضرب و جرح، کلاهبرداری تشکیل پرونده می‌شود.

به گزارش خبرگزاری تسنیم از ساری به نقل از روابط عمومی اداره کل دادگستری مازندران، نخستین جلسه هم اندیشی بررسی نحوه ثبت قراردادها در سامانه کاتب و ساماندهی مشاورین املاک در راستای اجرای قانون الزام به ثبت رسمی معاملات اموال غیر منقول توسط مشاورین املاک در محل اداره کل دادگستری استان مازندران برگزار شد.

حجت‌الاسلام والمسلمین سید مرتضی موسوی معاون پیشگیری از وقوع جرم دادگستری استان مازندران اظهار داشت: 35 درصد دعاوی کیفری و حقوقی در استان مازندران در خصوص املاک است که با عناوینی مانند  قتل، درگیری، تهدید، نزاع، ضرب و جرح، کلاهبرداری تشکیل پرونده می‌شود.

معاون پیشگیری از وقوع جرم دادگستری استان مازندران تصریح کرد: رسیدگی به پرونده های املاک فرآیندی تخصصی، پیچیده و طولانی دارد، به عنوان مثال یک پرونده فروش مال غیر 3 تا 5 سال نیازمند زمان است و هزینه زیادی را به طرفین پرونده متحمل می‌کند تا به نتیجه برسد.

وی با اشاره به فرمایشات مقام معظم رهبری مبنی بر ثبت همه املاک دارای پیشینه ثبتی یا غیر ثبتی با معامله عادی در سامانه،  تصریح کرد: در راستای اجرای بیانات ایشان پس از چند مرحله اصلاح و تنقیح، نهایتا در مجمع تشخیص مصلحت نظام قانون الزام به ثبت رسمی معاملات اموال غیر منقول تصویب شد.

‌موسوی در ادامه گفت: این قانون 3 مرحله دارد که هنوز کامل نشده و نیاز به تکمیل آیین نامه‌ها و سامانه های در نظر گرفته شده در سازمان های مختلف دارد.

وی‌‌ در خصوص تبصره 4 ماده یک مبنی بر اسنادی که از طریق کاداستر معادن به صورت تک رنگ سبز یا قهوه ای است که در ظهر آن قید شده، باید در دفترخانه ثبت شود گفت: کلیه اسنادی که بصورت عادی تنظیم می شود، در صورت بروز اختلاف در دادگاه فاقد اعتبار است و به رسمیت شناخته نمی شود حتی اگر در مشاور املاک تنظیم شده باشد.

موسوی بیان کرد: تا تکمیل سامانه اصلی، علی الحساب سامانه کاتب در نظر گرفته و ایجاد شده است و کسانی که نیاز به مجوز دارند باید از طریق این سامانه اقدام کنند.
معاون پیشگیری از وقوع جرم دادگستری استان با بیان اینکه با تفاهم و همدلی در پیشبرد این امر در جهت اطمینان و آرامش مردم گام برداریم ادامه داد: اگر‌ کسی از طریق سامانه کاتب پیش ثبت نام کرد باید بر اساس مرور زمان 5 روزه در دفاتر‌ ثبت و  در سامانه معامله خود را قطعی کند و اداره ثبت مکلف است نمایندگانی را معرفی کند که پاسخگوی مشکلات 15 هزار مشاور املاک استان مازندران باشند.

وی در خصوص آموزش سامانه کاتب گفت: یک‌ پروانه تخصصی باید از سوی معاونت پیشگیری صادر شود و اختبار در طول مدت یکماه انجام گیرد که تا کنون 95 درصد از شرکت کنندگان قبول شده اند و تمامی مشاورین املاک در استان باید دارای پروانه تخصصی باشند و در اسرع وقت اقدام کنند.

موسوی در پایان در خصوص ماده 27 نظام صنفی گفت: لازم است اکیپی از جانب ادارات صمت، تعزیرات و نیروی انتظامی تشکیل شود که از همه مشاورین املاک بازدید کنند و آن دسته که فاقد مجوز هستند یا تمدید نکرده اند، باید ظرف مدت 10 روز روند اداری را انجام دهند که در غیر اینصورت، واحد متخلف یک میلیون جریمه شده و پس از 10 روز پلمپ می شود و که بر اساس پیش بینی قانونگذار این امر به نیروی انتظامی محول شده است.

انتهای پیام/

پربیننده‌ترین اخبار استانها
اخبار روز استانها
آخرین خبرهای روز
مدیران
تبلیغات
رازی
مادیران
شهر خبر
فونیکس
گوشتیران
او پارک
پاکسان
رایتل
طبیعت
میهن
triboon