وجود ۱۴۰۰ مرکز مراقبت پرستاری در منزل در کشور


وجود 1400 مرکز مراقبت پرستاری در منزل در کشور

رئیس سازمان نظام پرستاری از وجود ۱۴۰۰ مرکز مراقبت پرستاری در منزل در کشور خبر داد و گفت: مشخص نیست که چه تعداد از این مراکز فعال هستند و چه نقشی در اقتصاد سلامت ایفا می‌کنند.

به گزارش خبرنگار اجتماعی خبرگزاری تسنیم، دکتر احمد نجاتیان امروز در مراسم بزرگداشت روز پرستار که در هتل المپیک تهران برگزار شد، اظهار کرد: مراقبت در کشور ما هنوز در متون علمی به‌طور کافی مورد توجه قرار نگرفته است. زمانی معاونت پرستاری تحت عنوان معاونت مراقبت‌های پرستاری نام‌گذاری شد و در حقیقت، این معاونت به‌منظور توجه به مفهوم مراقبت تشکیل شد. در آینده، با سیل پیری جمعیت مواجه خواهیم شد و این جمعیت سالمند علاوه بر نیاز به خدمات درمانی و توانبخشی، به مراقبت‌هایی نیاز خواهند داشت که ویژگی اصلی آن‌ها طولانی‌مدت بودن است. به همین دلیل، مراقبت پرستاری در منزل یک مفهوم کاملاً شناخته‌شده است.

وی ادامه داد: ما تنها می‌دانیم که 1400 مرکز هوم‌کر (مراقبت پرستاری در منزل) مجوز دارند، اما نمی‌دانیم این مراکز چه سهمی در اقتصاد سلامت دارند و چه مقدار از پرداخت‌های مردم در این حوزه هزینه می‌شود. در حالی که مراقبت در منزل به شدت مورد نیاز است و در نظام سلامت مغفول مانده است.

رئیس سازمان نظام پرستاری خاطرنشان کرد: بازار مراقبت در منزل در سال 2023 بالغ بر 250 میلیارد دلار بوده و پیش‌بینی می‌شود که به حدود 400 میلیارد دلار در سال‌های آینده برسد. بنابراین اگر به این موضوع توجه کنیم، در آینده می‌توانیم این بازار را به خوبی ایجاد کنیم. در دوران کرونا، هزاران نفر در منازل مراقبت‌های پرستاری دریافت کردند و به همین دلیل، توجه به این حوزه امری ضروری است؛ زیرا این مراکز بار زیادی از خدمات درمانی را بر عهده گرفته‌اند.

در ادامه این مراسم، وحید زمان‌زاده؛ رئیس شورای عالی نظام پرستاری بیان کرد: در حال حاضر، 212 مرکز آموزشی فعال هستند که 60 درصد آن‌ها مربوط به مؤسسات دولتی، از جمله دانشکده‌های پرستاری، بوده و بقیه آن‌ها به دانشگاه آزاد و برخی دیگر از دانشگاه‌ها اختصاص دارد که به تربیت دانشجویان پرستاری مشغول هستند. سالانه 12 هزار دانشجوی پرستاری تربیت می‌شوند و به طور کلی، هم‌اکنون 50 هزار دانشجو در مقاطع مختلف در دانشکده‌های پرستاری تحت آموزش هستند.

وی افزود: یکی از مشکلات اساسی حوزه پرستاری، شکاف بین تئوری و عمل است. مسئله این است که آیا آنچه پرستار در دانشگاه می‌آموزد، در محیط بالینی نیز قابل اجراست یا خیر.

رئیس شورای عالی نظام پرستاری با اشاره به اهمیت مراقبت در طول دوره درمان و نقش حیاتی پرستاران به عنوان مکمل درمان گفت: مسئولیت محافظت از بیمار بر عهده پرستار است. انجمن پرستاران آمریکا تعریفی از پرستاری ارائه می‌دهد که بر اساس آن، پرستاری به معنای تشخیص و درمان پاسخ‌های انسانی به وضعیت بیماری است. اگر پرستار نتواند نیازهای بیمار را به‌درستی تشخیص داده و درمان مناسبی ارائه کند، فاجعه‌ای رخ می‌دهد. در نظام سلامت ما، پزشک به عنوان محور تلقی می‌شود، در حالی که باید به مراقبت در طول درمان نیز توجه ویژه‌ای داشته باشیم.

بر اساس این گزارش، در حاشیه این مراسم، از کتاب در آرزوی دیدن هایکا به قلم مهدیه اسلامی، که به خاطرات و زندگینامه مهشید گودرز؛ شهید مدافع سلامت در دوران کرونا می‌پردازد، رونمایی شد.

همچنین، نمایشگاهی با حضور شرکت‌های ارائه‌دهنده تجهیزات مراقبت پرستاری افتتاح شد. در این نمایشگاه، 35 شرکت، انجمن و مجموعه مرتبط با تجهیزات و خدمات پرستاری به معرفی تولیدات و خدمات خود پرداختند.

انتهای پیام /

واژه های کاربردی مرتبط
حج و زیارت
واژه های کاربردی مرتبط
پربیننده‌ترین اخبار اجتماعی
اخبار روز اجتماعی
آخرین خبرهای روز
مدیران
تبلیغات
رازی
مادیران
شهر خبر
فونیکس
او پارک
پاکسان
رایتل
طبیعت
میهن
گوشتیران
triboon