سایت زباله عمارت آمل باید جمعآوری شود
رئیس سازمان محیطزیست کشور با اشاره به اینکه مدیریت پسماند به صورت کلان در مازندران به عنوان یک از اولویت رسیدگی میشود گفت: در نخستین جلسه کارگروه ملی پسماند موضوع مازندران در دستور کار قرار خواهد گرفت.
به گزارش خبرگزاری تسنیم از آمل، شینا انصاری در دومین روز از سفر به مازندران و در بازدید از سایت دپو زباله عمارت آمل با اشاره به معضل زباله در مازندران اظهار داشت: در سالهای اخیر به دلایل عدیده مدیریت اصولی پسماند در مازندران مغفول ماند و امروز با معضلی بر محلهای دپو یا انباشت پسماند در دل جنگلهای هیرکانی یا مناطق دیگری مانند عمارت آمل مواجه هستیم.
وی با بیان اینکه برای مدیریت زباله در آنها به هیچ عنوان از اصول محیط زیستی تبعیت نمیشود، افزود: به دور از موضوع ساخت سد هراز جهت بهرهبرداری این سد، باید سایت زباله عمارت جمعآوری و فعالیت آن متوقف شود.
رئیس حفاظت از محیط زیست کشور با تاکید بر اینکه به هر حال مدیریت پسماند باید به شکلی اصولی مد نظر قرار گیرد و وضعیت نا به سامان و غیراصولی پسماند باید مدیریت شود، اظهار داشت: برای جانمایی محل جدید استقرار سایت زباله آمل باید همه ارزیابیهای زیستمحیطی و مطالعات مربوطه انجام شود.
انصاری با بیان اینکه معمولا در مسائل مرتبط با پسماند ابتدا انتقال و انباشت زباله انجام میشود و بعد به فکر اجرای کارهای دیگر میافتیم که این فرآیند اصولی و پذیرفتنی نیست، تصریح کرد: تاکنون چند نقطه پیشنهادی جایگزین برای انتقال زبالههای آمل ارایه شد که باید محل جایگزینی با لحاظ همه جوانب محیط زیستی و ارزیابی اثرات مورد بررسی قرار بگیرد؛ این مکان پس از آن برنامه اصولی برای مدیریت پسماند با در نظر گرفتن همه مولفهها و ایجاد همه زیرساختهای مرتبط مانند لاینر مناسب، محل پردازش و بازیافت، خط تولید کمپوست و سایر زیرساختهای اصولی تدوین و اجرایی شود.
وی با اشاره به زمان مورد نیاز برای حل مشکل سایت زباله عمارت آمل مطرح کرد: چنین مشکلی که طی بیش از چهار دهه ایجاد شده در دوره کوتاهمدت برطرف کرد و باید برنامه میانمدت داشته باشیم.
معاون رئیسجمهور و رئیس سازمان حفاظت از محیطزیست کشور با اعلام اینکه بیش از چهار دهه است که زبالهها در این محل به صورت غیر اصولی انباشت شدهاند، گفت: با توجه به این تایم زمانی نمیتوان قول داد که این مشکل تا پایان سال برطرف شود اما میتوانیم با همکاری دستگاههای مسئول در استان و تدوین یک برنامه اصولی اقدام کنیم.
انصاری مدیریت پسماند به صورت کلان در مازندران را یکی از اولویتهای در سازمان عنوان و بیان کرد: در نخستین جلسه کارگروه ملی پسماند موضوع مازندران در دستور کار قرار خواهد گرفت تا بتوانیم با همکاری اثرگذار مسئولان محلی از جمله استاندار و نمایندگان مجلس بتوانیم در این دوره چالشهای مدیریت پسماند در مازندران را برطرف کنیم.
انتهای پیام/