ممانعت آمریکا از صادرات تراشه‌های تایوانی به چین

ممانعت آمریکا از صادرات تراشه‌های تایوانی به چین

در ادامه اقدامات محدودکننده واشنگتن برای سرمایه‌گذاری افراد و شرکت‌های آمریکایی در فناوری‌های پیشرفته چین، حال واشنگتن از شرکت‌های تایوانی خواسته تا فروش تراشه‌های پیشرفته به پکن را متوقف کنند.

به گزارش گروه بین‌الملل خبرگزاری تسنیم، ایالات متحده از شرکت تایوانی TSMC خواسته است از تاریخ 11 نوامبر، ارسال تراشه‌های پیشرفته مورد استفاده در کاربردهای هوش مصنوعی را به مشتریان خود در چین متوقف کند.

این محدودیت شامل تراشه‌های با فناوری 7 نانومتر و پیشرفته‌تر است که معمولاً در تسریع‌کننده‌های هوش مصنوعی و پردازنده‌های گرافیکی به کار می‌روند.

براساس گزارش‌های موجود، این اقدام پس از آن صورت گرفته که TSMC به وزارت بازرگانی آمریکا اطلاع داده بود که یکی از تراشه‌های این شرکت در پردازنده هوش مصنوعی شرکت هواوی استفاده شده است؛ موضوعی که در پی آزمایش‌های شرکت Tech Insights اثبات شده و نقض قوانین صادراتی به حساب می‌آید.

هواوی در فهرست محدودیت‌های تجاری ایالات متحده قرار دارد و برای فروش هرگونه کالا یا فناوری به این شرکت، تامین‌کنندگان نیاز به دریافت مجوز دارند. هنوز مشخص نیست که آیا درخواست‌های دیگری برای سایر شرکت‌های تایوانی یا بین‌المللی در همین راستا صادر شده است یا خیر، اما گزارش‌هایی وجود دارد مبنی بر اینکه TSMC به تمامی مشتریان چینی خود در حوزه تراشه‌های هوش مصنوعی و پردازنده‌های گرافیکی با فناوری‌های 7 نانومتر یا پیشرفته‌تر اطلاع داده که عرضه به این شرکت‌ها متوقف خواهد شد.

در پاسخ به خبر مربوط به هوآوی، TSMC اعلام کرد که شایعات بازار را تأیید نمی‌کند و تاکید نمود که همواره به قوانین و مقررات مربوط به صادرات پایبند بوده و از آنها پیروی می‌کند.

ماه گذشته میلادی، وزارت خزانه‌داری آمریکا پیش‌نویس نهایی قانون مربوط به محدودیت‌های سرمایه‌گذاری در فناوری‌های پیشرفته چین را منتشر کرده بود. قانونی که پس از بیش از یک سال بررسی، چارچوب نهایی آن از 2 ژانویه سال آینده اجرایی خواهد شد.

بر اساس این مقررات، سرمایه‌گذاری در پروژه‌های مرتبط با حوزه‌هایی مانند صنعت تراشه‌ها، هوش مصنوعی و محاسبات کوانتومی در چین (شامل سرزمین اصلی، هنگ‌کنگ و ماکائو) ممنوع بوده و در موارد دیگر باید به دولت آمریکا اطلاع داده شود. هدف از این اقدام، جلوگیری از استفاده از سرمایه و دانش آمریکایی برای توسعه فناوری‌های کلیدی در چین است که ممکن است به برتری نظامی چین منجر شود.

انتهای پیام/

واژه های کاربردی مرتبط
واژه های کاربردی مرتبط
پربیننده‌ترین اخبار بین الملل
اخبار روز بین الملل
آخرین خبرهای روز
مدیران
تبلیغات
رازی
مادیران
شهر خبر
فونیکس
او پارک
پاکسان
رایتل
طبیعت
میهن
گوشتیران
triboon