اقبال عجیب و گسترده "عمانی‌ها" برای سفر به ایران


اقبال عجیب و گسترده "عمانی‌ها" برای سفر به ایران

مدیرکل توسعه گردشگری خارجی وزارت میراث فرهنگی و گردشگری با بیان اینکه بهتر است به سمت تورهای آشناسازی(فم تور) و اینفلوئنسر مارکتینگ برویم، گفت: مناطق مختلفی از ایران از جمله تهران، شیراز، یزد، اصفهان و شمال کشور، مقصدهای محبوب عمانی‌ها به شمار می‌روند.

به گزارش خبرنگار اجتماعی خبرگزاری تسنیم، با توجه به روابط تاریخی و فرهنگی دیرینه بین ایران و "عمان" همواره این دو کشور تبادلات فرهنگی و اقتصادی گسترده‌ای داشته‌اند.

در سال‌های اخیر، شاهد افزایش تعداد گردشگران عمانی به ایران بوده‌ایم، به‌ویژه در سال‌های 98 و 99 که لغو روادید بین دو کشور باعث تسهیل سفر عمانی‌ها به ایران شد. گردشگران عمانی، با توجه به شباهت‌های فرهنگی و اقلیمی که با برخی از مناطق ایران دارند، علاقه‌مند به بازدید از جاذبه‌های تاریخی، فرهنگی و طبیعی کشورمان هستند.

مناطق مختلفی از ایران از جمله تهران، شیراز، یزد، اصفهان و شمال کشور، مقصدهای محبوب عمانی‌ها به شمار می‌روند.

با این حال، تعداد گردشگران عمانی به ایران به طور متوسط حدود 85 هزار نفر در سال است و اگرچه این عدد ممکن است اندکی کاهش یابد اما با اجرای برنامه‌های مختلف مانند افزایش پروازها، راه‌اندازی خطوط دریایی، می‌توان امید داشت که این تعداد افزایش یابد.

با توجه به علاقه‌مندی‌های موجود و روابط تاریخی دو کشور، ایران ظرفیت زیادی برای جذب گردشگران عمانی دارد. با اتخاذ استراتژی‌های مناسب و رفع چالش‌های موجود، می‌توان تعداد گردشگران عمانی به ایران را افزایش داد و این صنعت را به سودآوری بیشتر رساند. به ویژه با توجه به پیش‌بینی‌ها برای رشد صنعت گردشگری در ایران، پتانسیل‌های گردشگری عمانی‌ها می‌تواند به عنوان یکی از بازارهای کلیدی در توسعه این صنعت شناخته شود.

در رابطه با این موضوع، مسلم شجاعی؛ مدیرکل بازاریابی و توسعه گردشگری خارجی وزارت میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی در گفت‌وگو با خبرنگار تسنیم اظهار کرد: پیوند بین ایران و عمان پیوندی تاریخی است. برخی از دوستان عمانی اذعان می‌کنند که نزدیک به 30 تا 40 درصد جمعیت عمان، بلوچ‌هایی هستند که از ایران به آنجا رفته‌اند. بسیاری از ایرانی‌ها نیز در عمان شناخته‌ شده هستند. این مراوده‌ها و تجارت‌ها در گذشته نیز وجود داشته و همچنان ادامه دارد. ایران با وسعت و اقلیم متفاوت خود نسبت به عمان، یکی از اصلی‌ترین عواملی است که عمانی‌ها را به سمت ایران جذب می‌کند.

وی ادامه داد: عمانی‌ها، به ویژه آنهایی که برای تفریح به ایران می‌آیند، به شدت شیراز را دوست دارند، خصوصاً افراد مسن‌تر اما برای افرادی که به زیارت علاقه دارند، مشهد گزینه اول است و این شهر بیشتر مورد توجه آنها قرار می‌گیرد. علاوه بر این، تهران و شمال کشور، به ویژه جنگل‌های هیرکانی نیز از جاذبه‌های مورد علاقه عمانی‌ها است ضمن اینکه سیستان و بلوچستان پیوندهای قومی زیادی با عمان دارد، بسیاری از اقوام بلوچ ما در عمان زندگی می‌کنند. بنابراین، این منطقه می‌تواند جایی جذاب برای دید و بازدید و ارتباط با اقوام برای آنها باشد.

مدیرکل بازاریابی و توسعه گردشگری خارجی وزارت میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی اظهار کرد: عمانی‌ها به سه موضوع اصلی ایران علاقه‌مند هستند: اول، بحث گردشگری و زیارت؛ دوم، بسته‌های گردشگری سلامت که عمانی‌ها از آن استفاده می‌کنند و سوم، مناطق تفریحی، به‌ویژه در شمال ایران که سرسبز است و عمانی‌ها از این مناطق استقبال می‌کنند.

شجاعی تأکید کرد: چالش‌های گردشگران عمانی به‌طور خاص مختص به بازار آن‌ها نیست اما ممکن است در حوزه‌هایی مانند گردشگری سلامت، برخی مشکلات مرتبط با دلال‌ها و واسطه‌ها پیش آید همچنین، مسائل مربوط به کارت‌های اعتباری و پرداخت‌های نقدی نیز از جمله چالش‌های احتمالی است. از طرف دیگر، ممکن است تعداد پروازها محدود باشد، اگرچه انتظار می‌رود که در آینده این تعداد افزایش یابد.

وی افزود: وقتی هوا در عمان گرم می‌شود، مردم این کشور به دنبال مقاصدی برای سفر هستند. به همین دلیل، اردیبهشت ماه و حتی تابستان ما برای عمانی‌ها بسیار جذاب است. با این حال، افرادی که برای اهداف تفریحی، سلامت یا زیارت سفر می‌کنند، معمولاً به آب و هوا توجه زیادی ندارند.

مدیرکل بازاریابی و توسعه گردشگری خارجی وزارت میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی گفت: عمانی‌ها به شدت از ایران و مهمان‌نوازی آن تعریف می‌کنند و با فرهنگ ما آشنا هستند. فرهنگ ما برای آن‌ها پیچیده نیست، چون برخلاف فرهنگ‌های جنوب شرق آسیا یا فرهنگ‌های اروپایی، عمانی‌ها چنین تفاوت‌هایی ندارند. ارتباط با فرهنگ ما، به ویژه در مناطق جنوبی کشورمان، مانند بندرها و سیستان و بلوچستان، برایشان راحت‌تر است، چرا که این مناطق با فرهنگ و غذاهایشان شباهت‌های زیادی به عمان دارد. طعم غذاها و سبک زندگی ما برای عمانی‌ها بسیار آشنا و دلپذیر است.

شجاعی گفت: به نظر من، چندین اقدام می‌توان برای افزایش گردشگری عمانی‌ها انجام داد. اولین و مهم‌ترین اقدام این است که دسترسی گردشگران عمانی به ایران را افزایش دهیم. به این منظور، باید تعداد پروازهای بیشتری به مقصدهای مختلف و شهرهای مختلف ایران فراهم کنیم. علاوه بر این، راه‌اندازی خطوط دریایی بین بنادر عمان و بنادر ایران، مانند چابهار یا بندرعباس، می‌تواند کمک بزرگی باشد و سفرهای بیشتری را به ایران جذب کند.

وی بیان کرد: اساساً انگیزه سفر معمولاً ناشی از تفاوت‌های فرهنگی، اقلیمی و آب و هوایی است. این تفاوت‌ها باعث می‌شود که افراد تمایل داشته باشند مناطقی با ویژگی‌های مختلف را تجربه کنند. برای مثال، برخی ممکن است به شمال ایران علاقه‌مند باشند، در حالی که دیگران ممکن است از دیدن مناطق مرکزی ایران مانند یزد، اصفهان و شیراز لذت ببرند. به همین دلیل، گردشگری اساساً بر مدار همین تفاوت‌ها شکل می‌گیرد.

شجاعی متذکر شد: نکته‌ای که وجود دارد این است که تعداد گردشگران عمانی که به ایران سفر می‌کنند معمولاً حدود 85 هزار نفر است، این عدد ممکن است کمی کمتر یا بیشتر باشد اما اگر در برنامه هفتم توسعه به دنبال جذب 15 میلیون گردشگر هستیم، پتانسیل این را داریم که این عدد را در بازار عمان دو یا سه برابر کنیم.

مدیرکل بازاریابی و توسعه گردشگری خارجی وزارت میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی  متذکر شد: ما در سال 98 روادید را به صورت یک‌جانبه لغو کردیم که اقدام بسیار خوبی بود. سپس عمان نیز پس از یک یا دو سال و در دوران کرونا، این تصمیم را به صورت دوطرفه انجام داد. به عبارت دیگر، ابتکار و پیش‌دستی ما باعث شد که عمان نیز اقدام مشابهی انجام دهد.

وی ادامه داد: در شش ماهه اول سال جاری، 47 هزار گردشگر عمانی به ایران سفر کرده‌اند. با توجه به روند کنونی، اگر شرایط تغییر نکند، احتمالاً تعداد گردشگران عمانی کمی کاهش خواهد یافت و تعداد آنها به حدود 80 تا 85 هزار نفر خواهد رسید. بنابراین، نیاز است که تلاش بیشتری صورت گیرد تا این تعداد افزایش یابد.

شجاعی خاطرنشان کرد: یک موضوعی که فراموش شد، علاوه بر افزایش دسترسی و افزایش تعداد پروازها، این است که بهتر است به سمت تورهای آشناسازی(فم تور) و اینفلوئنسر مارکتینگ برویم. می‌توانیم سلبریتی‌ها، خبرنگاران و افراد تاثیرگذار را به سفر دعوت کنیم تا استان‌های مختلف ایران را ببینند، به ویژه جاهایی غیر از شیراز و تهران که بیشتر شناخته شده‌اند. این کار می‌تواند کمک کند تا حجم بیشتری از گردشگران عمانی به ایران جذب شوند.

انتهای پیام/

واژه های کاربردی مرتبط
حج و زیارت
واژه های کاربردی مرتبط
پربیننده‌ترین اخبار اجتماعی
اخبار روز اجتماعی
آخرین خبرهای روز
مدیران
تبلیغات
رازی
مادیران
شهر خبر
فونیکس
او پارک
پاکسان
میهن
گوشتیران
triboon