آموزش سربازان مرزبانی "مهارتی" و "کاربردی" است


آموزش سربازان مرزبانی "مهارتی" و "کاربردی" است

فرمانده مرزبانی گفت: آموزش سربازان مرزبانی به‌صورت "مهارتی" و "کاربردی" انجام می‌شود. این ادعا که سربازان مرزبانی به دلیل کمبود آموزش در درگیری‌ها به شهادت می‌رسند، نادرست است.

به گزارش گروه اجتماعی خبرگزاری تسنیم، سردار احمدعلی گودرزی؛ فرمانده مرزبانی فراجا، با حضور در یک برنامه تلویزیونی، درباره اقدامات 6 ماه گذشته مرزبانی کشور اظهار کرد: کشفیات سلاح در مرزها طی 6 ماهه نخست امسال نسبت به سال گذشته 24 درصد افزایش یافته است.

کشفیات مرزبانی در 6 ماهه نخست امسال

وی افزود: در این بازه زمانی، بیش از 450 هزار قرص روان‌گردان، 12 میلیون و 500 هزار لیتر سوخت قاچاق، بیش از 50 کیلوگرم طلا، و 18 هزار و 348 دستگاه تلفن همراه سرقتی کشف و توقیف شده است.

فرمانده مرزبانی فراجا ادامه داد: همچنین، در 6 ماهه نخست سال جاری، 17 میلیون و 170 هزار قلم انواع داروی قاچاق، 40 میلیون نخ سیگار، و 200 دستگاه خودرو، از جمله بیل مکانیکی و تویوتا، در مرزها توقیف شد. در حوزه مبارزه با قاچاق کالا نیز، 4 هزار و 828 نفر در مرزهای کشور دستگیر شدند و از آنان مقادیر قابل توجهی کالای قاچاق کشف شد.

مبارزه با قاچاق مواد مخدر در مرزها

سردار گودرزی با اشاره به مبارزه با قاچاق مواد مخدر در مرزها گفت: در این مدت، 25 تن انواع مواد مخدر توسط نیروهای مرزبانی کشف شد که تمام این عملیات‌ها همراه با درگیری مسلحانه با قاچاقچیان بوده است.

وی افزود: در این راستا، 264 نفر از قاچاقچیان مواد مخدر دستگیر شدند و 18 نفر از سوداگران مرگ به هلاکت رسیدند.

فرمانده مرزبانی فراجا تصریح کرد: در مرزها با عوامل مختلفی مواجه هستیم که یکی از آن‌ها، اشرار و معاندین نظام هستند. در این زمینه، 95 نفر توسط نیروهای مرزبانی دستگیر و به مراجع قانونی تحویل داده شدند.

پیگیری خروج اتباع غیرقانونی از کشور

وی با اشاره به موضوع اتباع خارجی گفت: مدتی پیش، به‌دلیل جنگ و بحران‌های شدید در افغانستان، بسیاری از زنان، کودکان و مردان افغانستانی برای فرار از آن شرایط وارد کشور ما شدند.

وی ادامه داد: امروز دیگر آن اتفاقات در افغانستان رخ نمی‌دهد، اما براساس آمار، بین 5 تا 6 میلیون اتباع افغانستانی در کشور ما حضور دارند که اکثر آن‌ها به‌صورت قانونی وارد شده‌اند. درعین‌حال، افرادی که به‌صورت غیرقانونی در ایران حضور دارند، تا پایان سال به‌طور جدی پیگیر خروج آنان خواهیم بود.

ته‌لنجی‌ها؛ 96 درصد قاچاق کشور

گودرزی درباره ورود کالای قاچاق از مرزها اظهار کرد: 96 درصد کل قاچاق کشور از طریق ته‌لنجی‌ها وارد می‌شود، درحالی‌که مدیریت این موضوع ارتباطی به مرزبانی ندارد.

وی تأکید کرد: باید توجه داشت که روزانه تعداد زیادی کامیون و تریلی از مرزها عبور می‌کنند، اما متأسفانه ما حتی یک دستگاه ایکس‌ری برای بررسی بار کامیون‌ها در مرزها نداریم.

سردار احمدعلی گودرزی؛ فرمانده مرزبانی فراجا، در ادامه اظهارات خود گفت: ما بارها با مسئولان سازمان‌های مختلف برای دریافت دستگاه‌های ایکس‌ری جلسه برگزار کرده‌ایم، اما تاکنون هیچ‌یک از این تلاش‌ها نتیجه‌بخش نبوده است. امیدواریم مسئولان وزارت کشور صدای ما را بشنوند و در این زمینه اقدام کنند.

کوله‌بری نداریم؛ این افراد قاچاق‌بر هستند

فرمانده مرزبانی درباره کوله‌بری تصریح کرد: برخی تصور می‌کنند کوله‌برها افرادی محلی هستند که برای تأمین مخارج زندگی یا خرید شخصی اقدام به کوله‌بری می‌کنند، اما این تصور اشتباه است. کوله‌بری در فرهنگ ما وجود ندارد و این افراد در واقع قاچاق‌بر هستند.

وی افزود: بررسی‌های ما نشان می‌دهد که اکثر این قاچاق‌برها، جوانانی هستند که از استان‌های دیگر به مناطق مرزی می‌آیند و فریب قاچاقچیان را می‌خورند. این افراد محلی مرزنشین نیستند، بلکه در ازای دریافت مبلغی پول، اقدام به قاچاق کالا می‌کنند.

وی به موردی اشاره کرد که در آن از بار یکی از قاچاق‌برها، 300 قبضه کلت و 14 هزار و 700 فشنگ در استان‌های غربی کشف شد. این فرد ادعا می‌کرد که تصور می‌کرده محموله‌اش تلویزیون است و در واقع توسط قاچاقچیان مورد سوءاستفاده قرار گرفته بود.

گودرزی با اشاره به ارتباط مثبت مرزبانی با مردم محلی گفت: 3500 نفر از خانواده‌های مرزنشین تحت حمایت ما هستند. حتی در دوران همه‌گیری ویروس کرونا، از سهمیه‌های خود برای کمک به این افراد استفاده کردیم. خوشبختانه ارتباط پلیس مرزبانی با مردم در مناطق مرزی بسیار مطلوب است.

آموزش‌های نیروی‌های مرزبانی کامل است

فرمانده مرزبانی اظهار کرد: بدترین لحظه عمر یک فرمانده زمانی است که نیروهایش دچار آسیب یا تلفات شوند. فرمانده هر نیروی زیردست را مانند فرزند خود می‌داند و این مسئله در مورد سربازان سخت‌تر است، زیرا این شغل سربازان نیست و آسیب دیدن آن‌ها تأثیر بیشتری بر ما می‌گذارد.

گودرزی افزود: بیشتر شهدای مرزبانی از میان نیروهای کادر و پایور هستند، اما به‌دلیل تعداد بالای سربازان در مرزها، احتمال آسیب‌دیدگی آنان در عملیات‌ها نیز وجود دارد.

وی ادامه داد: در حال حاضر، یک دانشکده تخصصی مرزبانی در کشور داریم که دانشجویانی از 10 کشور خارجی در مقطع دکتری در آن تحصیل می‌کنند. این نشان‌دهنده کیفیت بالای آموزش‌های ما است. آموزش‌های ما کاملاً مهارتی، کاربردی و کافی هستند و به کاهش تلفات کمک می‌کنند.

گودرزی در مورد عملیات‌های تروریستی گفت: گاهی در مرزها شاهد حملات کور تروریستی هستیم که منجر به تلفات می‌شود. به‌عنوان مثال، حمله به نیروهای ما در حال سوخت‌گیری در پمپ‌بنزین یا تیراندازی به خودروی گشت مرزی توسط خودروی ناشناس از جمله این موارد است.

وی تأکید کرد: این حملات نشان‌دهنده ناتوانی عوامل تروریستی در رویارویی مستقیم با نیروهای ما در مرزها است. این اقدامات تروریستی تنها به مناطق مرزی محدود نمی‌شود و ممکن است در هر نقطه‌ای از کشور رخ دهد.

انتهای پیام/

واژه های کاربردی مرتبط
حج و زیارت
واژه های کاربردی مرتبط
پربیننده‌ترین اخبار اجتماعی
اخبار روز اجتماعی
آخرین خبرهای روز
مدیران
تبلیغات
رازی
مادیران
شهر خبر
فونیکس
او پارک
پاکسان
رایتل
طبیعت
میهن
گوشتیران
triboon