واکنش روسیه و چین به وتوی پیش نویس قطعنامه غزه توسط آمریکا

واکنش روسیه و چین به وتوی پیش نویس قطعنامه غزه توسط آمریکا

روسیه و چین به ممانعت آمریکا از تصویب پیش نویس قطعنامه آتش بس در غزه در شورای امنیت سازمان ملل انتقاد کردند.

به گزارش گروه بین‌الملل خبرگزاری تسنیم، واسیلی نبنزیا سفیر دائم روسیه در سازمان ملل گفت که ایالات متحده با ممانعت از پیش نویس قطعنامه غزه در شورای امنیت سازمان ملل، مسئولیت کامل خود را در قبال مرگ ده‌ها هزار فلسطینی بیگناه پذیرفت.

فو کونگ، سفیر چین در سازمان ملل، گفت هر بار که ایالات متحده از وتوی خود برای محافظت از اسرائیل استفاده می کند، تعداد کشته شدگان غزه به طور پیوسته افزایش می یابد.

او پرسید: چند نفر دیگر باید جان خود را از دست بدهند تا از خواب خود بیدار شوند؟

نماینده چین تاکید کرد: اصرار بر تعیین پیش شرط برای آتش بس به منزله چراغ سبز برای ادامه جنگ و چشم پوشی از ادامه کشتار است.

آمریکا امروز چهارشنبه قطعنامه شورای امنیت سازمان ملل برای آتش بس در غزه را وتو کرد و انتقادها از دولت بایدن را به دلیل ممانعت مجدد از اقدام بین المللی با هدف توقف جنگ اسرائیل با حماس برانگیخت.

شورای امنیت به قطعنامه ارائه شده توسط 10 عضو غیردائم رای داد که خواستار «آتش بس فوری، بدون قید و شرط و دائمی» در درگیری 13 ماهه در غزه و به طور جداگانه خواستار آزادی اسرای صهیونیست شدند.

تنها ایالات متحده با استفاده از وتوی خود به عنوان عضو دائمی شورا برای جلوگیری از قطعنامه، رأی مخالف داد.

رابرت وود، معاون سفیر ایالات متحده در سازمان ملل، گفت که واشنگتن به صراحت گفته است که تنها از قطعنامه ای حمایت می کند که صراحتاً خواستار آزادی فوری گروگان ها به عنوان بخشی از آتش بس است.

وود مدعی شد که آمریکا به دنبال مصالحه بوده است، اما متن قطعنامه پیشنهادی «پیام خطرناکی» به گروه شبه نظامی فلسطینی حماس می دهد که «نیازی به بازگشت به میز مذاکره نیست».

تهاجم رژیم صهیونیستی به غزه نزدیک به 44هزار شهید داشته و تقریباً تمام جمعیت غزه را حداقل یک بار آواره کرده است.

دیگر اعضای شورای امنیت نیز به جلوگیری از قطعنامه ارائه شده توسط 10 عضو منتخب شورا (الجزایر، اکوادور، گویان، ژاپن، مالت، موزامبیک، کره جنوبی، سیرالئون، اسلوونی و سوئیس) از سوی آمریکا واکنش نشان دادند.

ونسا فریزر، سفیر مالت در سازمان ملل پس از ناکامی در رأی گیری گفت: به دلیل استفاده از حق وتو، این شورا بار دیگر نتوانسته است مسئولیت خود را برای حفظ صلح و امنیت بین المللی انجام دهد.

او گفت: این حداقل چیزی را نشان می‌دهد که برای شروع رسیدگی به وضعیت ناامیدکننده بر روی زمین مورد نیاز است.

کارشناسان امنیت غذایی هشدار داده اند که قحطی قریب الوقوع در میان جمعیت 2.3 میلیون نفری مردم غزه وجود دارد.

جو بایدن، رئیس‌جمهور ایالات متحده که در 20 ژانویه از سمت خود کنار می‌رود، به اسرائیل پیشنهاد حمایت دیپلماتیک قوی و ارائه تسلیحات برای جنگ را ادامه می‌دهد.

انتهای پیام/

پربیننده‌ترین اخبار بین الملل
اخبار روز بین الملل
آخرین خبرهای روز
مدیران
تبلیغات
رازی
مادیران
شهر خبر
فونیکس
او پارک
پاکسان
رایتل
طبیعت
میهن
گوشتیران
triboon