کابینه ضد ایرانی ترامپ را چه کسانی تشکیل می دهند؟

کابینه ضد ایرانی ترامپ را چه کسانی تشکیل می دهند؟

پس از پایان انتخابات آمریکا، دونالد ترامپ طی روزهای گذشته بخش قابل توجهی از اعضای دولت خود را تعیین کرده است که یکی از ویژگی‌های مشترک تمامی آنها، نگاه‌ و سیاست‌های ضد ایرانی این افراد است.

به گزارش گروه رسانه‌های خبرگزاری تسنیم، پس از پیروزی ترامپ در انتخابات، رئیس‌جمهور جدید آمریکا در حال چینش ترکیب کابینه جدید است. نکته اول درباره این کابینه، استفاده از افرادی است که مواضع آشکار ضد ایرانی دارند. دوره اول ریاست جمهوری ترامپ با آشفتگی‌هایی همراه بود اما این بار ترامپ در حال برنامه‌ریزی و شکل دادن به پایه‌های دولت جدید خود، با برنامه‌ای روشن‌تر و نیروی انسانی آماده‌تر برای اجرای آن است. در این گزارش مروری کوتاه با مواضع و سوابق این تیم که تاکنون معرفی شده اند، خواهیم داشت:

مارکو روبیو، نامزد وزارت خارجه

دونالد ترامپ، تأیید کرده است که سناتور اهل فلوریدا، مارکو روبیو، را نامزد تصدی وزارت خارجه می‌کند. روبیو یک سیاستمدار آمریکایی و از اعضای حزب جمهوری خواه است. سناتور فلوریدا در طول سال‌های اخیر در صف اول سیاسیون آمریکایی بوده که خواستار تحریم ایران شده‌اند و مواضع تندی علیه تهران گرفته است. روبیو بارها حاکمان کشور را «تروریست» خوانده و از هر فرصتی برای حمله به ایران استفاده کرده و خواستار شدیدترین تحریم‌ها علیه کشور شده است.

وی که نایب رئیس کمیته منتخب امور اطلاعاتی مجلس سنای آمریکا نیز هست، اول اکتبر ضمن محکومیت پاسخ موشکی ایران به رژیم صهیونیستی و بدون اشاره به جنایات رژیم صهیونیستی، خواستار بازگشت کمپین فشار حداکثری علیه ایران شد.

او همچنین از حملات رژیم صهیونیستی به ایران حمایت کرد و اظهار داشت که اسرائیل می‌تواند بدون ورود به حریم هوایی ایران به اهداف مختلف در کشور حمله کند. وی در پی ترور نافرجام ترامپ مدعی شده بود که منبع اصلی بی‌ثباتی در خاورمیانه ایران است.

مارکو روبیو از مخالفان سرسخت برجام است. او استدلال کرده که این توافق به ایران اجازه می‌دهد که به تدریج به سلاح هسته‌ای دست یابد و به طور کامل مسائل دیگر فعالیت‌های منطقه‌ای ایران را پوشش نمی‌دهد. روبیو مکرراً خواستار تحریم‌های شدیدتر و تدابیر سختگیرانه‌تر برای جلوگیری از دستیابی ایران به سلاح‌های هسته‌ای شده است.

روبیو به طور مکرر سیاست‌های ایران در خاورمیانه را مورد انتقاد قرار داده، و مدعی دخالت‌های ایران در درگیری‌های سوریه، عراق و یمن است. او معتقد است نفوذ ایران بر تنگه هرمز که یک نقطه مهم دریایی برای حمل و نقل جهانی نفت است، قابل تحمل نیست.

روبیو همچنین به شدت از کشورهای اروپایی، روسیه و چین برای ادامه تعاملات تجاری با ایران انتقاد کرده، به ویژه پس از خروج ایالات متحده از توافق هسته‌ای. او مدعی شده که این کشورها با ادامه همکاری با ایران، رفتارهای بد آن را تشویق می‌کنند.

روبیو به طور مداوم اقدامات نظامی ایران را محکوم کرده است؛ او ایران را به خاطر سرنگونی پهپادهای آمریکایی، حملات به متحدان آمریکا و درگیری‌های نظامی در خلیج فارس مورد اعتراض قرار داده و از پاسخ‌های نظامی ایالات متحده، از جمله حملات هوایی و گشت‌زنی‌های دریایی، به منظور بازدارندگی از تهاجمات ایران حمایت کرده است.

روبیو برای سیاست خارجی تهاجمی‌تر ایالات متحده نسبت به ایران حمایت کرده و از انزوای بین‌المللی تهران پشتیبانی کرده است. او از تلاش‌ها برای متقاعد کردن کشورهای دیگر و سازمان‌های بین‌المللی به اعمال تحریم‌های جدید علیه ایران و محدود کردن دسترسی آن به سیستم‌های مالی جهانی حمایت کرده است.

شاید مهمترین اقدام ضد ایرانی مارکو روبیو، سناتور جمهوری‌خواه ایالت فلوریدا، دیدار او با رضا پهلوی باشد. این دیدار در شرایطی صورت گرفت که موج اغتشاشات در ایران به دنبال مرگ مهسا امینی در سال 1401 شدت گرفته بود.

جان رتکلیف، نامزد ریاست سیا

ترامپ، رئیس جمهور منتخب آمریکا، جان رتکلیف، نماینده جمهوری‌خواه سابق کنگره را به عنوان گزینه خود برای ریاست سازمان اطلاعات مرکزی آمریکا معرفی کرد

راتکلیف، 59 ساله، از سال 2015 تا 2020 نماینده کنگره از تگزاس بود و سپس به عنوان مدیر آژانس اطلاعات ملی ترامپ خدمت کرد و بر تمامی 18 سازمان اطلاعاتی کشور نظارت داشت. او در حال حاضر رئیس مشترک مرکز امنیت آمریکا در موسسه اول آمریکا است که با ترامپ همسو است.

هفته‌ها قبل از انتخابات آمریکا، راتکلیف یک کنفرانس خبری برگزار کرد که در آن او و سایر مقامات جمهوری‌خواه، ایران را به سازماندهی موجی از ایمیل‌ها با هدف ارعاب رای‌دهندگان آمریکایی متهم کردند.

از طرف دیگر، راتکلیف از جمله مقام‌های دولت ترامپ بود که با تصمیم دولت بایدن برای حذف سپاه پاسداران انقلاب اسلامی از فهرست سازمان‌های تروریستی مخالف بود.

راتکلیف پیش‌تر دولت بایدن را متهم کرد که دارایی‌های اطلاعاتی مهم ایالات متحده را از "گروه‌های مانند حماس" منحرف کرده است که در نهایت منجر به شکست در پیش بینی یا مختل کردن حمله 7 اکتبر شده است. منابع عبری زبان و صهیونسیتی، راتکلیف را منتقد سرسخت ایران را به عنوان مدیر سیا معرفی کرده‌اند.

جی، دی، ونس، معاون ترامپ

شروع فعالیت سیاسی ونس به سال 2022 بر می‌گردد؛ زمانی که او با حمایت ترامپ توانست در انتخابات مجلس سنا به پیروزی برسد.

ونس که از حامیان توافق «آبراهام» در زمینه عادی‌سازی روابط رژیم صهیونیستی با کشورهای عربی است، اعتقاد دارد که آمریکا باید موضوع‌های مربوط به غرب آسیا را به رژیم صهیونیستی و کشورهای عربی متحد ایالات متحده بسپارد.

دیدگاه ونس درباره ایران به ترامپ نزدیک است. او معتقد است که هر گونه حمله نظامی به ایران به تشدید ناامنی و بی‌ثباتی در منطقه منجر خواهد شد. از این رو، ونس با استقبال از خروج آمریکا از برجام، تنها تداوم سیاست فشار حداکثری را در برابر ایران کارساز می‌داند.

اما در زمینه نظامی، ونس با حمله نظامی به جمهوری اسلامی مخالفت کرده است. او همچنین با تلاش‌های صورت گرفته در دولت جو بایدن برای احیای توافق هسته‌ای مخالف بود. سناتور ونس همچنین ترور سردار شهید قاسم سلیمانی، به دستور دونالد ترامپ را تحسین کرده است.

ولی ونس می‌گوید که مخالف هدف قرار دادن اهداف نظامی در داخل خاک ایران است چرا که این چنین اقدامی به تشدید تنش‌ها در خاورمیانه منجر خواهد شد. او در عوض خواهان برقراری اتحاد اسرائیل و اعراب سنی برای اعمال فشار تجاری و دیپلماتیک بر جمهوری اسلامی است.

استیون ویتکاف، نماینده ویژه آمریکا در خاورمیانه

ویتکاف از دوستان قدیمی و یکی از حامیان اصلی ترامپ در انتخابات پنجم نوامبر است که به‌عنوان کانال ارتباطی برای جلب حمایت جامعه تجار یهودی آمریکا عمل کرد.

استیون ویتکاف تجربه خاصی در زمینه دیپلماسی ندارد اما موافقان انتخاب او استدلال می‌کنند که چنین معیاری نمی‌تواند چندان مهم باشد، همان‌طور که جرد کوشنر، داماد ترامپ، فاقد چنین تجربه‌ای بود اما در اولین دوره ریاست‌جمهوری ترامپ موفق شد پیمان ابراهیم را به‌خوبی اجرایی کند و سبب نزدیکی کشورهای عرب با اسرائیل شود.

او در گفت‌وگویی در شبکه اجتماعی ایکس ادعا کرده است که قدرت از جنگ جلوگیری می‌کند. هنگامی که پول ایران قطع شد، این کشور از تأمین مالی تروریسم بازماند.

پیت هگست، نامزد وزارت دفاع آمریکا

هگست، فارغ التحصیل دانشگاه هاروارد و پرینستون، متولد شهر مینیاپولیس، ایالت مینه‌سوتا، در سال‌های اخیر به عنوان یک مفسر سیاسی محافظه‌کار در رسانه‌ها کار کرده است. او با همسر و هفت فرزندش در تنسی زندگی می‌کند.

در ژانویه 2020، هگست از تصمیم ترامپ برای شهادت سردار قاسم سلیمانی حمایت قاطع کرد. او همچنین از ترامپ خواست تا خاک ایران و از جمله اماکن فرهنگی آن را در صورتی که در آنها سلاح نگهداری شود، بمباران کند.

پیت که از سال 2014 تا روز سه‌شنبه هفته گذشته مجری فاکس بود و نویسنده چند کتاب پرفروش از جمله «مبارزه برای تفکر آمریکایی» است، پس از روی کار آمدن دولت بایدن گفته بود که باید قوانین مقابله با جمهوری اسلامی را تغییر دهیم.

او می‌گوید هسته‌ای شدن جمهوری اسلامی تهدیدی بزرگ است و باید به اسرائیل اجازه داد تهدید هسته‌ای جمهوری اسلامی را نابود کند.

مایک والتز، نامزد مشاور امنیت ملی

دونالد ترامپ رئیس جمهوری منتخب آمریکا، مایک والتز نماینده جمهوری خواه و ژنرال سابق ارتش ایالات متحده را نامزد مشاور امنیت ملی آمریکا کرد. والتز به خاطر خدمت در ارتش آمریکا و حضور در جنگ افغانستان شناخته می‌شود. والتز 26 اکتبر یعنی روزی که حمله محدود نظامی اسرائیل به ایران رخ داد، در توئیتر خود نوشت: تا اینجای کار... مهم است که توجه داشته باشیم چه چیزی در ایران اتفاق نیفتاده [مورد حمله قرار نگرفته] استزیرار جزیره خارک که 80 درصد صادرات نفت ایران در آن ذخیره می‌شود هنوز سالم است!

والتز نیز مانند مارکو روبیو گزینه وزارت خارجه ترامپ، یکی از سیاستمدارانی بود که طی چند روز گذشته درباره اتهام تلاش ایران برای قتل ترامپ صحبت کردند.

مایک هاکبی، سفیر آمریکا در سرزمین‌های اشغالی

در ژوئیه 2015 مایک هاکبی به وبسایت برایتبارت نیوز دربارهٔ توافق هستهٔ ایران و 5+1 گفته‌است که اینکه او به ایرانی‌ها اعتماد می‌کند خیلی ساده انگارانه است. اندکی پس از آنکه مایک هاکبی به‌عنوان نامزد دونالد ترامپ، رئیس‌جمهور منتخب به عنوان سفیر آمریکا در رژیم صهیوینستی معرفی شد.

مایک هاکبی در سال 2017، پس از مراسم کلنگ‌زنی یکی از بزرگ‌ترین شهرک‌های اسرائیلی در کرانه غربی، در یک کنفرانس خبری گفت: «چیزی به‌عنوان شهرک‌نشینی وجود ندارد. این‌ها جوامع، محله‌ها و شهرها هستند.

تولسی گابورد

این زن کم تجربه برای دستگاه مرکزی اطلاعاتی برگزیده شده است. کاندیدا کردن او برای این پست مهم که قرار است 16 دستگاه اطلاعاتی امریکا را با هم هماهنگ و رهبری کند، تعدادی از ناظران در واشنگتن را متعجب کرده است. خانم تولسی گابورد با سن کم، اصلا تجربه و دانش کافی برای این مسئولیت حساس را ندارد.

در گذشته متخصصینی که قبلا سالها در چنین دستگاهی مشغول بوده و آشنایی داشته در این جایگاه قرار می گرفتند. تولسی گابورد، در ارتش فقط در حد پائین سروان و یا ستوان تجربه داشت. وی بعنوان امریکایی هندی تبار برای مدت کوتاهی از ناحیه هاوایی هم نماینده مجلس شده بود. در سال 2020 وی در حزب دموکرات ضد جنگ ترین شخصیت بوده، و حتی برخلاف سیاست تهاجمی امریکا نسبت به سوریه، سفری به آنجا برای مذاکراتی کرده بود. بسیاری در حزب دموکرات و رسانه های رسمی بدین جهت به وی تاختند. اما بعدها جمهوری خواه شد.

استفان میلر

(یهودی تبار) که به نژادپرستان سفیدپوست نزدیک بوده، و ضد-مهاجر است، مشاور برنامه مهاجرین شده است. ترامپ مشاور ضد مهاجرتی خود را به عنوان مسئول سیاستگذاری در سازمان اداری این کشور در امور مهاجران برگزیده است. اگرچه تمرکز میلر بیشتر بر مساله مهاجرت خواهد بود اما احتمالا در مساله خاورمیانه نیز روی ترامپ تاثیرگذار باشد.

میلر نیز مانند روبیو و والتز و دیگر اعضای تیم سیاست خارجه و امنیتی ترامپ، تندرو است، هر چند شاید به اندازه هوک یا روبیو با ایران تقابل نداشته باشد.

مت گیتز

نامزد برای معرفی شدن به عنوان دادستان کل امریکا است، او متهم به ارتباط جنسی با دختران زیر سن قانونی است و آدم بدنام و بدسابقه ای است. خودش در مجلس پرونده دارد و همه فکر می کردند دیگر زندگی سیاسی اش به پایان رسیده است

برایان هوک

مهم ترین نامی که این روزها در حوزه سیاست خارجی دولت دوم ترامپ شنیده می شود «برایان هوک» است. هوک در دوره نخست ریاست جمهوری ترامپ مسئول بخش ایران وزارت امور خارجه ایالات متحده بود. بسیاری او را معمار سیاست «فشار حداکثری» و مسئول خروج آمریکا از برجام و حوادثی که پس از آن روی داد، می دانند.

حالا برایان هوک، مسئول تیم انتقالی ترامپ در وزارت خارجه آمریکا شده و احتمالا تیم جدید وزارت امور خارجه آمریکا را خواهد چید. با توجه به سیاست های ضد ایرانی هوک، احتمال تشکیل یک تیم به شدت تندرو و ضد ایرانی در ساختمان وزارت امور خارجه آمریکا زیاد است. او احتمالا به عنوان معاون روبیو وزیر امور خارجه فعالیت خواهد کرد.

استیو ویتکاف

سرمایه دار املاک و مستغلات و از متحدان قدیمی ترامپ و تاجر اهل نیویورک است و موسس گروه ویتکاف است که در سال 1977 شروع به کار کرد. ترامپ او را به عنوان نماینده ویژه آمریکا در امور خاورمیانه تعیین کرده است. ترامپ در بیانیه خود گفت که ویتکاف "صدای قوی برای صلح" در منطقه پر مناقشه خواهد بود. در این بیانیه عصر سه شنبه آمده است: "استیو یک رهبر بسیار شناخته شده در تجارت و انسان دوستی است و هر پروژه و جامعه ای را که با آنها ارتباط داشته قوی تر و موفق تر کرده است. استیو صدایی قوی برای صلح خواهد بود و باعث افتخار همه ما خواهد شد. "

ویتکاف، همیشه همراه ترامپ در بازی های گلف است و اغلب به عنوان بهترین دوست ترامپ توصیف شده و یک «مرد خاص» نامیده می شود. ویتکاف، یک سرمایه گذار املاک مستقر در منهتن است و زمانی که ترامپ در ماه مه به 34 مورد جنایی محکوم شد، در دادگاه حضور داشت. او با ترامپ در وست پالم بیچ گلف بازی می‌کرد که فرد مظنون دوم که قصد داشت ترامپ را به قتل برساند، توسط سرویس مخفی شناسایی شد.

الیز استفانیک

این شخص نماینده دولت در سازمان ملل، نماینده مجلس از بخش شمالی ایالت نیویورک است. استفانیک، مخالف جایگاه نهاد سازمان ملل و حامی شدید اسرائیل می باشد. در گفتگوهای کمیته کنگره، استفانیک بر روسای دانشگاه های هاروارد و کلمبیا فریاد می زد که چرا در این دانشگاه ها علیه اسرائیل تظاهرات صورت گرفته است.

 

منبع: مشرق

انتهای پیام/

واژه های کاربردی مرتبط
واژه های کاربردی مرتبط
پربیننده‌ترین اخبار رسانه ها
اخبار روز رسانه ها
آخرین خبرهای روز
مدیران
تبلیغات
رازی
مادیران
شهر خبر
فونیکس
او پارک
پاکسان
رایتل
طبیعت
میهن
گوشتیران
triboon