افزایش امیدها برای نجات نسل یوز ایرانی در میاندشت جاجرم+فیلم
رئیس شورای اسلامی شهر جاجرم گفت: در تلاش هستیم با برگزار همایش یوز ایرانی و بررسی روشهای علمی ازدیاد نسل این گونه جانوری٬ برای نجات این حیوان در حال انقراض اقدامی انجام دهیم.
ابراهیم اخوان در گفتوگو با خبرنگار تسنیم در بجنورد اظهار داشت: میاندشت جاجرم یک سایت در حال نیمه اسارت است که در دهه ٨ برای زیست یوز آسیایی تاسیس شده است.
وی افزود: این سایت تا سال 98 میزبان کوشکی بوده است و امروز در تلاش هستیم با توجه ویژه به این زیستگاه بتوانیم مجدداً شاهد حضور یوزهای آسیایی و ایرانی در این منطقه باشیم.
رئیس شورای اسلامی شهر جاجرم اظهار داشت: متاسفانه بر اساس آماری که سازمان محیط زیست اعلام میکند کمتر از 20 قلاده یوز آسیایی در ایران وجود دارد و تقویت زیستگاه میاندشت میتواند یکی از عوامل ازدیاد نصب این گونه منحصر به فرد باشد.
اخوان با این با بیان اینکه برگزاری همایشهای احیای نسل یوزپلنگ ایرانی در جای جم تاثیرات بسیار خوبی برای شناخت این حیوان و منطقه میاندشت داشته گفت: در تلاش هستیم روند انقراض یوز به پایان برسد و شاهد گسترش نسل یوز ایرانی باشیم و در روزهای گذشته هم شکار تصویر سه قلاده یوزپلنگ ایرانی در میاندشت امیدها را برای افزایش نسل یوزپلنگ افزایش داده است.
وی افزود: در یک اتفاق خوب٬ در قرق کوههای اوزون و بهار و یوزکنام در جاجرم، افرادی به صورت خانوادگی وارد میدان شدند و برای صیانت از یوز ایرانی تلاش میکنند.
رئیس شورای اسلامی شهر جاجرم گفت: این روزها شاهد حضور گروههای پژوهشگر در مناطق میاندشت جاجرم هستیم به ویژه افرادی که با هدف ثبت تصاویر گونههای جانوری در این منطقه حاضر میشوند. در دو دوره گذشته همایش یوز ایرانی که به صورت مردمی برگزار شده تلاشهای خوبی برای گسترش زیستگاه یوزپلنگ ایرانی انجام شده است.
گفتنی است میاندشت جاجرم اکنون تنها زیستگاه دشتی و عادی یوزپلنگ آسیایی است. با توجه به اینکه از دهه 1360 هیچ گزارش مستندی از مشاهده یوز در این منطقه بهدست نیامده بود و همچنین کاهش بسیار شدید جمعیت آهوهای منطقه تصور میشد این حیوان در این منطقه منقرض شده باشد. اما از سال 1382 چندین بار از یوزهای بالغ و توله در این منطقه تصویربرداری شده و گزارشهای مستندی از مشاهده آن در دست است. همچنین تحقیقات انجمن یوزپلنگ ایرانی نشان میدهد که نسل یوزپلنگ در این منطقه هیچگاه منقرض نشده بوده و در دو دههٔ اخیر حداقل 4 یوز در این منطقه کشته شدهاند.
انتهای پیام/311/.