عارف: جنبش دانشجویی پیشگام وفاق ملی شود
معاون اول رئیس جمهور در یادداشتی مناسبت روز دانشجو نوشت: جنبش دانشجویی، ضمن احصای چالشهای اصلی کشور، میبایست راهحلهای علمی آن را ارائه دهد و کارگزاران نظام از ظرفیت جنبش دانشجویی برای چارهجویی و حل چالشهای کشور، به ویژه ناترازیها بهره ببرند.
به گزارش حوزه دولت خبرگزاری تسنیم، محمدرضا عارف معاون اول رئیسجمهور طی یادداشتی بهمناسبت روز دانشجو، با اشاره به رویکرد وفاق ملی، از دانشجویان و جنبش دانشجویی خواست در تحقق وفاق ملی در کشور پیشگام شوند.
«16 آذر»، یادآور جایگاه دانشگاه و دانشجویان، در روند تحولاتی است که جامعهی ما را به سوی سرفرازی و آبادانی هدایت میکند. استقلالخواهی و آزادیطلبی، دو درسی است که از 16 آذر 1332 به یادگار مانده است و جنبش دانشجویی که به زعم من لازم است فعالیت چند دهه اخیر خود را مورد نقد و بررسی جدی قرار دهد، هیچگاه نباید از این دو ویژگی فاصله بگیرد.
جنبش دانشجویی بیش از هفت دهه است که در تحولات سیاسی و اجتماعی ایران نقشی تاثیرگذار داشته است.
جنبش دانشجویی که مبتنی بر آموزههای اسلامی و علائق ملی شکل گرفته، باید علاوه بر حضور تأثیرگذار، پرسشگر و اصلاحگر در جریانات و رویدادهای مهم کشور، لحظهای نیز از تحول و اصلاح خود غافل نماند؛ از این رو جنبش دانشجویی بهسان رودی جاری و زلال، هم اصلاح میکند و هم اصلاح میشود و انتظار میرود که در مسیر خود، لحظهای سکون و تردید در تلاش صادقانه برای اعتلای کشور عزیزمان و ارتقای جایگاه و منزلت مردم به خود راه ندهد و پیشرفت و توسعه در همه زمینههای علمی، فرهنگی، اجتماعی و سیاسی را خالصانه دنبال کند.
هویت دانشگاه و دانشجو با تحلیل، نقد و مطالبهگری همراه است. بر همین اساس است که رهبر معظم انقلاب، بارها بر راهاندازی کرسیهای آزاداندیشی تاکید کردهاند؛ اما متاسفانه این مهم به صورت اصولی تحقق نیافته و حتی بعضا با موانع سلیقهای هم روبهرو شده است.
نقد حکومت و حاکمیت از سوی جنبش دانشجویی، نباید به معنای براندازی قلمداد شود؛ بلکه میتواند تقویتکننده حاکمیت باشد. اگر دانشگاهیان نقد نکنند و جنبش دانشجویی، نقد را از خود دور کند، از هویت خود دور میشوند و متاسفانه طی سالیان اخیر شاهد بودیم با دخالتهای نابجای نهادهایی که ارتباطی با دانشگاه ندارند، عملاً جنبش دانشجویی در سکون و رخوت قرار گرفت.
دولت وفاق ملی، به همین دلایل، راهبرد اصلی در حوزه دانشگاه را حمایت از فعالیت تشکلهای مختلف دانشجویی قرار داد و در گام نخست رویکرد وفاق، با همراهی نهادهای مختلف و محوریت وزارت علوم و وزارت بهداشت، دانشجویان و فعالان دانشجویی که طی سالیان گذشته، بنا به هر دلیلی از ادامه تحصیل منع شده بودند را به خانه خود، یعنی دانشگاه باز گرداند و این عده از دانشجویان تحصیل خود را از سرگرفتند.
در مقطع فعلی، دانشگاهها، دانشگاهیان و البته جنبش دانشجویی، میتوانند در تحقق وفاق ملی در کشور، بسیار تاثیرگذار باشند. تردیدی ندارم که برگزاری میزگردهای تخصصی با رویکرد وفاق ملی در دانشگاهها، به دولت در پیگیری و تحقق اهدافش و ایجاد وفاق بین همگان، در همه ابعاد کمک میکند.
جنبش دانشجویی، ضمن احصای چالشهای اصلی کشور، میبایست راهحلهای علمی آن را نیز ارائه دهد و کارگزاران نظام نیز از ظرفیت جنبش دانشجویی برای چارهجویی و حل چالشهای کشور، به ویژه ناترازیها بهره ببرند.
از یاد نبریم که برخورد امنیتی با روحیه نقادی دانشجو، دانشجویان را دچار بیانگیزگی میکند و بیانگیزگی آفت جنبش دانشجویی است. جنبش دانشجویی باید مدافع آزادی اندیشه، آزادیبیان و آزادی اجتماعات باشد که این آزادیها، لازمه داشتن یک نظام مردمسالار است.
جنبش دانشجویی باید خود را در درون نظام اسلامی تعریف کند؛ اما این به معنی چشم فروبستن بر کژیها و نارواییها نیست. جنبش دانشجویی باید در برابر هرگونه انحراف از مسیر انقلاب و تعدی به حقوق اساسی مردم، حساس باشد.
در شرایط خاص کشور که شاهد تحریمهای ظالمانه علیه ملت ایران هستیم، دانشجویان و دانشگاهیان باید برای برونرفت از این وضعیت، مسئولان را با نقد مشفقانه خود برای اصلاح امور و پاسخ به مطالبات مردم، بهویژه در حوزههای اقتصادی و اجتماعی کمک کنند.
انتظاری که به عنوان یک معلم دانشگاه از تشکلهای دانشجویی دارم، این است که با رویکرد بلندمدت و با روش و منش اخلاقی و حفظ هویت خود، فعالیت کنند و در گفتوگو پیشقدم باشند و هیچگاه باب گفتوگو با تشکلهای رقیب را نبندند.یاد و خاطره همه شهدا بویژه شهدای جنبش دانشجویی را گرامی میدارم.
انتهای پیام/