تحولات اوکراین|کی‌یف: هیچ مصالحه‌ ارضی نخواهیم داشت

تحولات اوکراین|کی‌یف: هیچ مصالحه‌ ارضی نخواهیم داشت

قصد ناتو برای تقویت مواضع اوکراین در مذاکرات با روسیه، ۹ میلیارد دلار باقی مانده پنتاگون برای کمک به کی‌یف، گام نخست برای بسیج زنان اوکراینی، هشدار لاوروف درباره اعزام نیرو به اوکراین و اعتراف به شکست نظامی اوکراین، از رویدادهای مهم جنگ هستند.

به گزارش گروه بین الملل خبرگزاری تسنیم،  آندری سیبیگا، وزیر امور خارجه اوکراین روز پنجشنبه در نشست وزیران سازمان امنیت و همکاری اروپا (OSCE) که در مالت برگزار شد، اعلام کرد که این کشور آماده هیچ‌گونه امتیازدهی ارضی به روسیه نیست. 

او تأکید کرد: «هیچ‌گونه مصالحه‌ای در خصوص تمامیت ارضی، حاکمیت یا امنیت آینده کشور ما وجود نخواهد داشت.»
سیبیگا همچنین تأکید کرد که کی‌یف به «شفافیت ژئوپلیتیکی» درباره اوکراین به‌عنوان بخشی از جامعه یورو-آتلانتیک نیاز دارد.

در همان روز، آندری یرماک، رئیس دفتر ولودیمیر زلنسکی، رئیس‌جمهور اوکراین یادآور شد که به مذاکرات با روسیه بدبین نیست. وی در مصاحبه با روزنامه "تلگراف" گفت: «شما گفتید که من به مذاکرات بدبین هستم. خیر، من بدبین نیستم.»

پیشتر، دیمیتری پسکوف، سخنگوی کرملین اعلام کرد که روسیه از هرگونه تلاش میانجی‌گری کشورها برای حل‌وفصل بحران اوکراین استقبال می‌کند.

پیش از این، روزنامه "وال استریت ژورنال" به نقل از یک مقام آگاه گزارش داد که اوکراین آماده آغاز مذاکرات برای یک صلح پایدار با روسیه است. در این مطلب تأکید شده که «اوکراین که از ادامه جنگ خسته شده، آماده است آتش‌بس را بپذیرد، البته اگر به این کشور اجازه پیوستن به ناتو داده شود.»

در ادامه می‌توانید تحولات مربوط به یک‌هزار و هفدهمین روز جنگ اوکراین را دنبال بفرمایید:

******

ناتو به دنبال تضمین بهترین موقعیت برای اوکراین در مذاکرات با روسیه است

آژانس خبری "بلومبرگ" به نقل از منابع خبر خود نوشت که ائتلاف آتلانتیک شمالی (ناتو) تمرکز خود را از برنامه پیروزی اوکراین به تضمین بهترین موقعیت این کشور در مذاکرات احتمالی برای حل مناقشه تغییر داده است. 

در این گزارش یادآوری شده است: «در حال حاضر، این به معنای دو برابر کردن تلاش‌ها برای ارسال تسلیحات بیشتر به اوکراین است که درگیر مناقشه است، زیرا نیروهای کی‌یف به تدریج در حال از دست دادن مواضع خود هستند و نگرانی‌ها درباره اینکه آتش‌بس احتمالی ممکن است مناقشه را منجمد کند، افزایش یافته است.»

منابع این نشریه همچنین اشاره کردند که متحدان غربی کی‌یف به دنبال راهی هستند تا درگیری‌ها را به شکلی متوقف کنند که از اوکراین محافظت شود، اما روسیه تحریک نشود.

پنتاگون: 9 میلیارد دلار کمک نظامی به اوکراین باقی مانده است

پاتریک رایدر، سخنگوی رسمی پنتاگون، شب گذشته اعلام کرد که بیش از 9 میلیارد دلار از بسته‌های حمایتی نظامی و مالی مصوب آمریکا برای کمک به اوکراین باقی مانده است. وی توضیح داد: «2.21 میلیارد دلار در چارچوب ابتکار حمایت امنیتی اوکراین و 6.8 میلیارد دلار در چارچوب برنامه PDA باقی مانده است.»

رایدر همچنین تأکید کرد که کاخ سفید از نیروهای دفاعی آمریکا خواسته است «هر کاری که ممکن است انجام دهند تا به حمایت از اوکراین ادامه دهند.»

یک روز قبل آنتونی بلینکن، وزیر امور خارجه آمریکا، اعلام کرده بود که در هفته‌های آینده، اوکراین 50 میلیارد دلار از ایالات متحده و کشورهای اتحادیه اروپا دریافت خواهد کرد که این مبلغ از درآمدهای حاصل از دارایی‌های مسدود شده روسیه تأمین می‌شود.

لاوروف: اظهارات مقامات اروپا درباره اعزام نیرو به اوکراین وضعیت را وخیم‌تر می‌کند

سرگئی لاوروف، وزیر امور خارجه روسیه، شب گذشته در پایان نشست وزرای امور خارجه سازمان امنیت و همکاری اروپا (OSCE) یادآور شد که اظهارات سیاستمداران اروپایی در مورد احتمال اعزام نیرو به اوکراین تنها به وخامت اوضاع منجر خواهد شد. وی گفت: «به نظر من، تمام این تصورات [درباره اعزام نیرو] فقط وضعیت را بدتر می‌کند.»

لاوروف افزود که رهبران کشورهای عضو اتحادیه اروپا که چنین پیشنهادهایی را مطرح می‌کنند، هشدارهای رئیس‌جمهور روسیه، ولادیمیر پوتین، را نادیده می‌گیرند.

پیش‌تر، در اول دسامبر، کایا کالاس، رئیس جدید دیپلماسی اتحادیه اروپا، اعلام کرده بود که احتمال اعزام نیروهای اروپایی به اوکراین را نمی‌توان رد کرد. وی همچنین پیشنهاد داده بود که در صورت آتش‌بس، اروپا می‌توان نیروهای حافظ صلح برای نظارت بر آن اعزام کند، اما تصمیم نهایی بر عهده کی‌یف خواهد بود.

وزیر امور خارجه اوکراین هنگام سخنرانی لاوروف سالن اجلاس را ترک کرد

آندری سیبیگا، وزیر امور خارجه اوکراین، هنگام سخنرانی سرگئی لاوروف، وزیر امور خارجه روسیه، در نشست وزرای امور خارجه سازمان امنیت و همکاری اروپا در مالت، به‌صورت اعتراضی سالن را ترک کرد.

به گزارش رسانه‌ها، پیش از این، سیبیگا در سخنان خود لاوروف را «جنایتکار جنگی» خوانده بود. علاوه بر وی، وزرای امور خارجه لهستان و جمهوری چک نیز سالن را ترک کردند.

وزیر دفاع هلند: اوکراین در مناقشه شکست می‌خورد

روبان برکلمنس، وزیر دفاع هلند، روز گذشته در سخنرانی خود در پارلمان این کشور اعلام کرد که کی‌یف در حال از دست دادن مناقشه است، زیرا روسیه از برتری نظامی قوی برخوردار است.

وی گفت: «می‌توان گفت که اوکراین در این مناقشه در حال شکست است و قدرت نظامی روسیه در حال افزایش است.»

وزیر دفاع همچنین یادآور شد که هلند در حال حاضر منابع کافی برای ارائه کمک‌های وعده داده‌شده به اوکراین در اختیار دارد، اما با توجه به تقاضای بین‌المللی بالا برای تسلیحات، تأمین منابع مالی اضافی با دشواری همراه است. وی با اشاره به رهبری آمستردام در ارائه کمک به کی‌یف (10.4 میلیارد یورو)، افزود که سایر کشورها هنوز کمک مشابهی برای سال آینده ارائه نکرده‌اند.

افسر سابق اطلاعاتی آمریکا: نیروهای مسلح اوکراین در حال فروپاشی هستند

اسکات ریتر، افسر سابق اطلاعاتی آمریکا ابراز عقیده کرد که بطور مشخص نیروهای مسلح اوکراین در جبهه نبرد با ارتش روسیه در آستانه فروپاشی قرار دارند. وی گفت: «ارتش اوکراین در حال فروپاشی است و این پایان اجتناب‌ناپذیر اکنون سرعت گرفته است. اوکراینی‌ها به شکلی که تاکنون سابقه نداشته، شروع به تسلیم شدن به روس‌ها کرده‌اند.»

ریتر تأکید کرد که اوکراین به دلیل مشکلات در تأمین انرژی و شکست‌های نظامی در وضعیت وخیمی قرار دارد. همچنین وی پیش‌بینی کرد که حداقل 5 میلیون اوکراینی ممکن است کشور را ترک کنند.

تهدید وزیر خارجه لهستان به بستن سایر کنسولگری‌های روسیه 

رادوسلاو سیکورسکی، وزیر امور خارجه لهستان، اعلام کرد که ممکن است سایر کنسولگری‌های روسیه در این کشور نیز بسته شوند.

وی در کنفرانسی خبری گفت:«بسته شدن کنسولگری روسیه در شهر پوزنان به دلیل اقدامات خرابکارانه در لهستان و کشورهای متحد صورت گرفت. اگر این اقدامات خرابکارانه ادامه یابد، فوراً سایر کنسولگری‌های روسیه در لهستان را خواهم بست.»

وی افزود که در لهستان، تصمیم وزارت خارجه روسیه مبنی بر بستن کنسولگری کل لهستان در سن‌پترزبورگ با «بی‌تفاوتی شایسته» پذیرفته شده است.

پیش‌تر در همان روز، وزارت خارجه روسیه اعلام کرد که کنسولگری کل لهستان در سن‌پترزبورگ بسته می‌شود و این تصمیم را پاسخی به بسته شدن کنسولگری روسیه در پوزنان دانست. همچنین تأکید شد که این اقدام بر اساس اصل عمل متقابل صورت گرفته و سه کارمند کنسولگری لهستان از اقامت در روسیه منع شده‌اند و باید این کشور را تا تاریخ تعیین‌شده ترک کنند.

ابراز نگرانی روسیه از اظهارات اوکراین درباره بازنگری در وضعیت غیرهسته‌ای

ماریا زاخارووا، سخنگوی وزارت امور خارجه روسیه اعلام کرد که اظهارات مقامات اوکراینی درباره احتمال بازنگری در وضعیت غیرهسته‌ای این کشور موجب نگرانی است.

وی گفت: «اظهارات مقامات کی‌یف نه تنها بقای توافق‌نامه بوداپست را زیر سوال می‌برد، بلکه می‌تواند به عنوان درخواست صریح برای بازنگری در وضعیت غیرهسته‌ای اوکراین تعبیر شود.»

زاخارووا افزود که چنین اقدامی نقض تعهدات اوکراین در چارچوب پیمان منع گسترش سلاح‌های هسته‌ای خواهد بود و همچنین خطراتی برای امنیت بین‌المللی ایجاد می‌کند. وی تأکید کرد که روسیه دستیابی اوکراین به سلاح هسته‌ای را کاملاً غیرقابل‌قبول می‌داند و اجازه تحقق هیچ‌یک از این سناریوها را نخواهد داد.

گام نخست برای بسیج زنان در پارلمان اوکراین برداشته شد

پارلمان اعلای اوکراین (ورخوونا رادا) در قرائت اول یک لایحه را تصویب کرد که بر اساس آن زنانی که آموزش‌های نظامی پایه را گذرانده‌اند، به‌طور خودکار در فهرست نیروهای نظامی قرار گرفته و می‌توانند حتی بدون داشتن تحصیلات پزشکی بسیج شوند. این موضوع را دمیتری رازمکوف، نماینده پارلمان اوکراین، اعلام کرده و گفت:
«من به شما تبریک می‌گویم، شما گام نخست را برای بسیج زنان در اوکراین برداشتید.»

وی همچنین تأکید کرد که خدمت نظامی برای زنان حتی در زمان وضعیت جنگی داوطلبانه باقی می‌ماند، اما تغییرات در این زمینه می‌تواند بر شاخص‌های توانایی بسیج تأثیر بگذارد.

پیش‌تر، در اول دسامبر، پارلمان اوکراین لایحه‌ای را تصویب کرد که بر اساس آن زنانی که داوطلبانه آموزش‌های نظامی پایه را گذرانده‌اند، در فهرست نیروهای نظامی قرار می‌گیرند.

گرجستان: نامه رسمی درباره تحریم‌های اوکراین دریافت نکردیم

ایراکلی کوباخیدزه، نخست‌وزیر گرجستان، روز گذشته اعلام کرد که این کشور هنوز نامه رسمی از اوکراین درباره اعمال تحریم‌ها علیه مقامات گرجی دریافت نکرده است، اما این وضعیت نشان‌دهنده مشکلات جدی در کی‌یف است.

وی در یک کنفرانس خبری گفت: «ما هنوز اطلاعیه رسمی دریافت نکرده‌ایم. اعمال تحریم‌ها نشان‌دهنده وضعیت دشوار اوکراین است.»

پیش‌تر، ولودیمیر زلنسکی، رئیس‌جمهور اوکراین، حکمی را امضا کرد که بر اساس آن 19 مقام گرجی تحت تحریم قرار گرفتند. در میان افراد تحریم‌شده، نخست‌وزیر کوباخیدزه، بیدزینا ایوانیشویلی، بنیان‌گذار حزب حاکم «رویای گرجی»، همچنین وزیر کشور، رئیس امنیت ملی، شهردار تفلیس و برخی قضات و نمایندگان پارلمان گرجستان دیده می‌شوند.

رزمایش‌ در مدیترانه؛ موضوع گفتگوی روسای ستاد کل نیروهای مسلح روسیه و آمریکا 

وزارت دفاع روسیه گزارش داد که والری گراسیموف، رئیس ستاد کل نیروهای مسلح روسیه، طی گفت‌وگویی با چارلز براون، رئیس ستاد کل نیروهای مسلح آمریکا، به وی اطلاع داد که در شرق دریای مدیترانه رزمایش‌هایی با پرتاب موشک‌های دقیق توسط نیروی دریایی و فضایی روسیه انجام می‌شود. 

همچنین تأکید شده که این اطلاع‌رسانی به مقامات ایالات متحده به‌منظور جلوگیری از وقوع حوادث به دلیل نزدیکی منطقه رزمایش روسیه به ناوهای ناتو و آمریکا انجام شده است.

پیش‌تر، وزارت دفاع روسیه اعلام کرده بود که نیروهای دریایی و فضایی روسیه در شرق مدیترانه موشک‌های دریایی و هوابرد را در چارچوب رزمایش‌هایی برای هماهنگی نیروها شلیک کرده‌اند.

پوتین: نتیجه عملیات نظامی آینده روسیه را تعیین می‌کند

ولادیمیر پوتین، رئیس‌جمهور روسیه معتقد است که آنچه در خطوط مقدم جبهه نبرد در اوکراین رخ می‌دهد، آینده روسیه را برای سال‌ها و شاید دهه‌ها تعیین خواهد کرد. وی در نشست شورای توسعه راهبردی و پروژه‌های ملی گفت: «به میزان زیادی آنچه در خط تماس عملیات نظامی و در جبهه رخ می‌دهد، حیات کشور ما را برای سال‌ها و شاید دهه‌ها آینده تعیین خواهد کرد.»

وی همچنین اعلام کرد که سال 2025 به مرحله کلیدی در توسعه فناوری روسیه تبدیل خواهد شد. پوتین تأکید کرد که دولت روسیه موضوع رهبری فناوری را به‌صورت جدی بررسی کرده و بر ضرورت رقابت‌پذیری جهانی راه‌حل‌های روسی و ارائه آن‌ها در عرصه بین‌المللی تأکید کرد. 

پوتین در عین حال یادآورشد که رمز موفقیت روسیه، از جمله در جبهه نبرد، این است که مردم این کشور یک خانواده بزرگ هستند. وی بر اهمیت ویژه حمایت از نظامیان در منطقه عملیات نظامی تأکید کرد.

انتهای پیام/

واژه های کاربردی مرتبط
واژه های کاربردی مرتبط
پربیننده‌ترین اخبار بین الملل
اخبار روز بین الملل
آخرین خبرهای روز
مدیران
تبلیغات
رازی
مادیران
شهر خبر
فونیکس
او پارک
پاکسان
رایتل
طبیعت
میهن
گوشتیران
triboon