ایتالیا هم برای امضای توافق مرکوسور شرط گذاشت
در حالی که کمیسیون اروپایی تلاش میکند توافق تجارت آزاد با کشورهای مرکوسور را نهایی کند ایتالیا هم به جمع مخالفان این توافق پیوسته است.
به گزارش گروه بین الملل خبرگزاری تسنیم به نقل از نشریه «دی سایت»، پس از اینکه فرانسه امضای توافقنامه تجاری بین اتحادیه اروپا و کشورهای مرکوسور آمریکای جنوبی که مد نظر کمیسیون اروپایی است را رد کرد، ایتالیا نیز در این باره ابراز تردید کرده است. هر دو کشور اتحادیه اروپا نسبت به توافق موقتی که قرار است در نشست مرکوسور در اروگوئه اعلام شود ابراز نگرانی کردند.
به این ترتیب در آستانه به نتیجه رسیدن احتمالی مذاکرات در این باره، دفتر «جورجیا ملونی»، نخست وزیر ایتالیا اعلام کرد که شرایط برای چنین توافقی محقق نشده است. بر این اساس، ایتالیا اعلام کرده که تنها در صورتی حاضر به امضای این قرارداد است که اقدامات حفاظتی و غرامت مد نظر وی در آن در نظر گرفته شود. محافل دولتی ایتالیا گفتند: شرایط امضای متن فعلی برآورده نشده است. نگرانی اصلی دولت ایتالیا حفاظت کافی از بخش کشاورزی اعلام شده است.
فرانسه نیز پیش از این مخالفت خود را با این توافق اعلام کرده بود. دفتر «امانوئل ماکرون»، رئیس جمهور فرانسه در این باره اعلام کرد که این توافق غیرقابل قبول است. دولت فرانسه از پیامدهای منفی این توافق برای بخش کشاورزی می ترسد.
برزیل و آرژانتین به ویژه بخش کشاورزی بزرگی دارند و از صادرکنندگان مهم گوشت محسوب می شوند. کشاورزان اروپایی به همین دلیل از آسیب های ناشی از قوانین سختگیرانه تر در مورد حفاظت از محیط زیست و ایمنی مواد غذایی در سایه انعقاد توافق مرکوسور می ترسند.
با این توافق، اتحادیه اروپا و کنفدراسیون آمریکای جنوبی مرکوسور متشکل از برزیل، آرژانتین، پاراگوئه و اروگوئه می خواهند بزرگترین منطقه تجاری جهان را ایجاد کنند. این توافقنامه تجاری تقریبا 20 درصد از اقتصاد جهانی و بیش از 31 درصد از صادرات کالاهای جهانی را پوشش می دهد. در اتحادیه اروپا، آلمان و اسپانیا به ویژه از این توافق حمایت می کنند.
انتظار می رود اورسولا فون در لاین، رئیس کمیسیون اتحادیه اروپا این توافق را در اروگوئه با سران کشورهای مرکوسور و با وجود مخالفت برخی کشورهای اروپایی اعلام کند. به گفته یکی از مقامات دولت اسپانیا، این توافق احتمالا امضا خواهد شد.
این در حالی است که اعتراضات به انعقاد توافق تجارت آزاد بروکسل با کشورهای مرکوسور همچنان در فرانسه و برخی کشورهای دیگر ادامه دارد. انجمنهای کشاورزان اروپایی هم اخیرا در نامه ای فوری و هشدار دهنده به کمیسیون اتحادیه اروپا درباره عواقب چنین توافقی هشدار داده اند.
مذاکرات در مورد این توافق 25 سال است که ادامه دارد و از سال 2019 کامل شده اما هنوز تصویب نشده است. با این توافق، اتحادیه اروپا و آمریکای جنوبی میتوانند بزرگترین منطقه تجاری در جهان را با بیش از 720 میلیون نفر ایجاد کنند.
انتهای پیام/